Petter Nilsson(SD)

Trygga regionernas ambulansflyg

Har tidigare skrivit om SLA, där jag och Sverigedemokraterna har problematiserat hur man hanterat ambulanshelikopterverksamheten i Västerbotten.
Det här inlägget handlar emellertid om Kommunalförbundet Svenskt Ambulansflyg (KSA). Det handlar alltså om ambulansflyg. Det är alltså en helt annorlunda verksamhet. Detta handlar om ambulansflyg.

Säkerligen har många också läst diverse artiklar i ämnet. Sverigedemokraterna ställde sig initialt skeptiska till KSA.
Samtidigt har vi efter att KSA väl bildats fortsatt att hoppas på att det faktiskt ska kunna göra ett ordentligt jobb. Vi måste ju ha ett fungerande ambulansflyg. Det är inte minst viktigt för oss här uppe där vi har långa avstånd.

Men. KSA bör pyssla med upphandlingar. Inte låtsas vara flygbolag.
Många märkliga beslut i kölvattnet av att man valde att bedriva flygbolag. Inte minst väldigt dyra flyg som dels påverkar kostnadsbilden häftigt, dels är sämre i miljöhänseende. Att dessutom göra besparingar på piloter, och hamna i bråk med SAS om hangarer.

Ytterst måste KSA ställa om sitt fokus. Det är också av den anledningen SD lämnade in en motion i regionen som syftar till att KSA måste arbeta med upphandlingar, och först och främst måste säkra ambulansflyget för en övergångsperiod, och därefter upphandla ambulansflygtjänsten i ett längre perspektiv.

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.