Petter Nilsson(SD)

Alla åtalade #Metoo-kvinnor fällda!

SVT rapporterar att samtliga kvinnor som åtalats för förtal i samband #metoo har fällts.
Vidare kommenterar juristen Ängla Eklund att Alla kvinnor äger rätten till sin historia och man får berätta vad man vill till en nära krets av familj och vänner, men man får inte peka ut folk offentligt.

Det är sant. Samtidigt krävs det inte att förtalet avser något som inte är sant – i Sverige – till skillnad från exv anglosaxisk rätt.

Det är förstås ett komplext problem – som så ofta mellan människor. Därför har vi ett rättssystem som ska pröva saken.

Ytterst möts rättssäkerheten från den utsattes perspektiv – där någon felaktigt förlorar i rätten. Detta oavsett om den utsatte är en kvinna som antastats eller en man som dömts för en gärning han inte gjort.

Men tilltron för rättssystemet är grunden för ett demokratiskt samhälle.
#Metoo-rörelsen är avsett som verktyg utanför ramen av rättssäkerheten.

Den fråga man ytterst bör ställa sig är hur lagstiftningen bör skärpas för att bygga upp ett mer tryggt samhälle. Inte skapa verktyg utanför rättssamhällets ramar.

Klart är att vågen av #metoo fått en snäll prägel – och därmed inte kritiserats i erforderlig omfattning. Trots att upproret knappast vart särskilt demokratiskt.
Såpass snäll prägel fick #metoo – faktiskt – att Umeå utsmyckat sitt torg med en staty för den i grunden odemokratiska saken.

Man skulle kunna fråga sig vilka andra satsningar som görs –  i samma anda – inom kultur i kommun och region.

Etiketter: , , ,

9 kommentarer

 1. leif

  Så länge det är en svensk som utför brottet, kvinnorna ljuger

  När det är en man av utländskt härkomst, utvisning.

  Förstår jag dig rätt då?

  • Lars

   Inte min tolkning. Män med hög samhällsställning är förvisso inte sällan skyldiga till den här typen av brott, men grejen är ju samtidigt att vissa kvinnor kan tänkas vilja skada män, särskilt de med makt, oavsett de är skyldiga eller ej. En del av Metoo anmälarna var ju faktiskt kvinnor i karriären, med en egen politisk eller yrkesmässig agenda, och någon politiskt korrekt man inom kultursektorn tog väl t.o.m. livet av sig, utan att anklagelserna i Metoo var särskilt välgrundade, så det finns anledning att ifrågasätta Metoo då den ger kvinnor ”rätt” att skada/utpressa män av politiska skäl, eller i vårdnadstvister, eller av svartsjuka, eller för att gynna en egen karriär utan att ha en legitim anledning. Kvinnor kan faktiskt också ljuga, inte bara män….Det finns ju tom även kvinnor som har mördat på grund av svartsjuka…

  • Lars

   Tror du inte förstått rätt.

   Frågan handlar om hur vi hanterar anklagelser i ett demokratiskt samhälle. Metoo är en rörelse som fått följden att folk anklagas offentligt för brott utan rättvist förfarande. Detta skall inte ske oavsett om den påstådda gärningspersonen är skyldig eller inte. Anmäl gärna brott till Polisen som sedan får göra en ordentlig utredning. Att anklaga folk i media eller sociala medier är knappast hållbart. Denna princip gäller oavsett medborgarskap eller inte.

   Vad det gäller DÖMDA gärningsmän som är icke-medborgare så får dom gärna utvisas så det är väl knappast en kontroversiell hållning. Good riddance!

  • arbetare

   Vad har din kommentar med hans text att göra ?
   Ser dina ögon några textrader som alla andra inte ser ?

   Troll .

 2. kenth gustafsson

  För en stor grupp utlandsfödda i landet finns inget #metoo
  Där äger mannen kvinnan och hon skall göra som
  mannen säger och ”Hålla käft”

 3. Ulf Parde

  Metoo-kvinnorna blev som sagt fällda Det var förvisso en nyttig läxa för dem. Men här fungerade alltså lagen. Så någon skärpning (som Petter här tycks antyda) behövs alltså inte. Överhuvudtaget ropas det för mycket på skärpningar av politiker från alla möjliga håll.

 4. Pingback: Jag är puman som aldrig kommer sluta ryta, för människans bästa!  | Centerpolitik & Knytblusfeminism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.