Jag är puman som aldrig kommer sluta ryta, för människans bästa! 

Öppnar dagens VK och är på väg att tappa kaffekoppen över uppslaget på sidan 10, ja jag läser fortfarande papperstidningen.

Blodtrycket stiger och jag känner mig otroligt provocerad av SD´s uttalande om borttag av puman.

Rör för … inte min puma! 

Redan tidigare har Petter Nilsson, Sverigedemokraternas representant i både kommunfullmäktige och regionen påstått att #Meetoo är en odemokratisk rörelse med snällprägel och han har tydligt deklarerat att han är kritisk till #Meetoo men han har också sagt att kvinnors vrål efter åratal av sexuella trakasserier borde ifrågasättas mer och jag upplever till och med att han anser att vi borde tystas.

Men jag lovar er, jag  kommer inte att tystna utan fortsätter ryta så länge det behövs. I Umeå och nationellt jobbar vi i Centerkvinnorna varje dag för ett fritt och jämställt samhälle och när vi ser Sverigedemokraternas politik och syn på kvinnors kamp för frihet så tycker vi att tydligheten i sig är bra, även om vi aldrig kan ställa oss bakom det kvinnofientliga budskapet.

Tack Petter för att du så tydligt berättar vart SD står när det gäller mäns helt oacceptabla sätt att ta sig friheten att utöva våld mot kvinnor och att du tydligt berättar att du vill tysta män och kvinnor som tar upp kampen genom #Metoo rörelsen.  En rörelse som vuxit fram från den brutala verkligheten där vissa män tagit eller tar sig friheten att förtrycka kvinnor genom sexuellt- och fysiskvåld. Att ifrågasätta PUMAN och prata snällprägel gör din inställning ännu tydligare.

Du skriver också, en fråga man ytterst bör ställa sig är hur lagstiftningen bör skärpas för att bygga upp ett mer tryggt samhälle. Tro det eller ej, här är vi helt överens, lagstiftningen bör skärpas.

Jag är puman som aldrig kommer sluta ryta, för människans bästa! 

Mitt och alla andra Centerkvinnors förslag för att bygga ett tryggare samhälle är att 

 1. Alla brott ska utredas – grundligt!
 2. Tillämpa tidiga förhör vid våld i nära relation och våldtäkt
 3. Prioritera kvinnors rättstrygghet
 4. Inrätta en fackdomstol för sexualbrott
 5. Använd kontaktförbud
 6. Obligatorisk elektronisk övervakning vid kontaktförbud
 7. Skydda dem som anmäler
 8. Obligatorisk stödperson vid anmälan
 9. Utbilda rättsväsendet
 10. Säkerställ finansiella resurser så Polisen har resurser att utreda
 11. Säker journalföring med garanterad sekretess
 12. Kriminalisera kontrollerande beteende
 13. Skärpta straff för grov kvinnofridskränkning
 14. Obligatorisk rehabilitering

Fler förslag på åtgärder hittar den intresserad i Centerkvinnornas 43punkts program

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.