Petter Nilsson(SD)

Hatet mellan politiker och väljare!

I Saga Cavellins artikel i DN titulerad ”förlåt men vem hatar inte politiker” kan man läsa hennes försök att trivialisera Anna Björklunds artikel med huvudsaklig kritik riktad mot Annie Lööf. Björklunds artikel lyfter särskilt kontrasten mot vänsterpartiets Nooshi Dadgostar.

Jag har själv ingen häst i det rejset. Både C och V är dåliga alternativ i min bok.

Saga Cavellins artikel är ändå intressant.  Hon problematiserar ett ömsesidigt förakt mellan väljare och politiker, likväl som politiker och väljare.

Mycket tas till ytterligheter. ”Hat” är ett starkt ord. Att så innerligt avsky en grupp tror jag varken Reinfeldt gjorde när han basunerade ut att svenska folket måste ”öppna sina hjärtan”, eller för den delen något som klätt Löfvens hjärta när han bidragit till en fortsatt oansvarig migrationspolitik.

När jag valde att sympatisera med SD, innan SD satt i riksdagen, så var jag förbannad över företeelser. Det var tillräckligt många dumma saker som regeringar valt att genomföra.

Partiernas politik rimmade allt för illa med verkligheten och de problem Sverige hade. Det var ingen politiker jag avskydde så innerligt att jag skulle påstå att jag hatade dem. Det var summan av den politiken som fördes som drev mig att engagera mig.

Men jag måste nog instämma en aning i Anna Björklunds tankar kring Annie Lööf. Lööf slår mig inte som en särskilt trevlig person. Jag är väldigt tacksam över de vänner jag har idag, och de skiljer sig väsentligen från berörd.

Etiketter: , , , ,

3 kommentarer

 1. Lars

  Att vi väljare av våra makthavare anses vara ett underlägset folkslag har vi väl alla känt nån gång. Och att alla som inte tycker och tänker som politikerna anses vara populister eller extremister är ju också välkänt. Gränsen mellan demokrati och populism är oklar, liksom ordet värdegrund är oklart, Saudiarabien och Ryssland och Kina har säkerligen också en värdegrund, och den är säkerligen inte identisk med vår s.k. värdegrund, som dessutom är olika på olika ställen och alltid kan användas mot oliktänkare efter behag, och förändras samma sekund som man pratar…Demokrati kräver faktisk att politikerna och andra makthavare är en del av folket, och inte ser sig som en överlägsen ras!

 2. Jonsson

  Jag hatar inte Annie Lööf, men jag är livrädd för hennes politik. Så en rättmätig vrede får anses befogad. Lööf framstår som en manipulativ, kallhamrad streber. Som har överseende med diverse asociala yttringar i samhället.
  Hatretorik gynnar bara Lööf, och skyfflar undan hennes politiska felsteg. Lööf måste bli bedömd som den politiska makthavare hon är, inte som vilken influencer som helst, som förgullar sig på Youtube.
  Det låter sunt att engagera sig politiskt (och att reagera) på en politik som synbart leder till stora orättvisor och otrygghet, och som på sikt hotar att orsaka landets sönderfall. (S) och Centern har degenererat, men tillmäts konstigt nog stor tillit hos många.

 3. Kenth

  För gammalt sa dem att ”Den där karln ä nalta förmer”
  Det är väl så de flesta politiker känner sig mot sina väljare..
  men tjipp tjopp ett litet misstag och väljarskalan tillar bort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.