Petter Nilsson(SD)

Klimatet, transporter och ekonomi!

Först och främst vill jag ha sagt att Sverigedemokraterna lägger mest medel för att minska regionens koldioxidutsläpp, detta genom våra satsningar på reinvesteringar för regionens fastigheter. Det är något som också sänker driftkostnader för fastigheter.

Det sagt.

FN och IPCC har flera gånger skrivit att katastrofen varit förestående. I utvalda bilden, 1972.
Någon katastrof har emellertid inte infunnit sig.

Det finns ytterst få kortsiktiga åtgärder man kan göra för att dra ned miljöutsläppen. Man måste ha en långsiktig strategi. Sverigedemokraterna har lyft en långsiktighet med omfattande byggnadsreinvesteringar i budgeten, men också fokus på närodlat istället för ekologiskt. Målsättningen att gynna lokala producenter för att få ned koldioxidutsläpp. Det finns även andra satsningar i budget, exempelvis på flergångsverktyg m m.

Problemet är emellertid att kortsiktig plakatpolitik är åtgärder som allt-som-oftast föreslås när politiker ”på riktigt ska lösa klimatutmaningar”. Ytterst blir det då främst glesbygd, landsbygd och bönder som får ta de kostnaderna. Bränsleskatt, inblandning av biodrivmedel från Asien utan miljönytta etc.

Politikerna hoppas på att vinna ytterligare röster inne i Sveriges största centralorter. Låt dem inte göra det.

Sverigedemokraterna vill sänka priset på bensin och diesel med mer än en krona per liter genom sänkta skatter och stramare biodrivmedelspolitik.

 

Etiketter: , , , , , ,

25 kommentarer

  1. arbetare

    Vore man på allvar ute efter att förbättra miljön skulle man behållit bidraget för solfångaranläggningar .
    Varenda vedpinne eller kWh som inte går till husuppvärmning är ju en miljövinst , trots detta fasades bidraget ut till förmån för ROT-avdrag till de numera så heliga solcellerna.

  2. Brorson

    Cementkrisen slutade precis som jag trodde, men tidigare än jag trodde. Nu fick regeringen en välkommen generalrepetition inför val 2022. Vilket visar hur oduglig förra M-politikern Chatarina Elmsäter-Svärd, numera vd för Byggindustrierna är som kampanjmakare. Om ”bomben” hade utlösts ett par veckor före valet, hade regeringen inte hunnit mobilisera till motoffensiv och vi hade fått regeringsskifte.

    Nu fick MP, både offerkoftan och hjälteglorian, med gudomlig status för Per Bolund. ”Över klimatet råder endast Gud”, lyder ett gammalt och nästan sant ordspråk. Men Per Bolund, han ska rädda klimatet och därmed rädda hela planeten från undergång. Med enorma penningöverföringar från fattiga, som kör sina gamla bensinbilar, till rika, som får köpa nya elbilar till subventionerat pris. Bonus-malus. Är det inte en tysk biljätte som ligger bakom batterifabriken i Skellefteå?

    I förrgår gick public service, som lyder under MP-styrda kulturdepartementen till motoffensiv, med först katastrofreportage och därefter intervjuer med Erika Bjerström från Grönland (journalister intervjuar journalister som om de vore experter), sedan med helgonlika Greta Thunberg (som för en sydeuropeisk tidning har avfotograferats med en medeltida jungfru Maria-målning som förebild) och sedan gudsord uttalade av guden själv, per Bolund. (Cementkris – vart tog du vägen? Drunknade kanske i det nya mediabruset?)

    Inledningsvis pratade några FN-företrädare om mänsklig påverkan, som Bjerström omedelbar, mot bakgrund av isälvar på Grönland, kopplade till koldioxiden. Inte ett ord om hur mänslig påverkan ligger bakom Aralsjöns uttorkning och den just nu pågående klimatkatastrofen i Nilens dalgång, med översvämningar i flodens övre lopp och näringsbrist i flodens nedre lopp, orsakat av utbyggnaden av den rena vattenkraften. Jag tycker att ni som läser detta, ska googla på Nilen och vattenkraft.

  3. Basic Rules

    Hej,
    Jag recommender statistikern Tony Heller på You Tube, som ger en historisk redovisning över klimat och väder…
    … i 50 år har vi hört denna propaganda om ett närstående Armageddon, ca 3500 dagar kvar nu för femtielfte gången.

    • arbetare

      På 70-talet uppmanades vi av vetenskapsmännen att elda fotogen i tunnor utomhus för att öka CO-halten och motverka den istid som man var eniga hotade världen .
      Märkligt hur det svänger inom vetenskapen , på den tiden blev man också misstänkliggjord om man inte okritiskt svalde alla deras påståenden men den gången var alla högdjuren överens om att kyla och mörker väntade oss inom en snar framtid .

      Inget hände , jorden finns kvar , jag finns kvar , och jag har sett ungefär lika mycket av den då hotande permafrosten i västerbottens kustland som jag har sett av höjda havsnivåer och extremväder under min livstid , dvs inget alls .

      Självklart är det ju bra att inte skita ner i onödan men någon form av sunt förnuft och måtta får det väl vara även inom politiken .

    • Kim

      Om Tony är en bra referens, hur kommer det sig att han har så svårt att publicera vetenskapliga publikationer och istället bara vill trumpeta ut sina teorier på nätet?

      • Lars

        Det råder ett åsiktsförtryck inom universitetsvärlden också. Trots att inslaget av seriös forskning enligt gamla måttstockar i stort sett saknas i s.k. genusforskning, så ska alla , även de som läser matematisk fysik och sånt, tvingas läsa genus, och låtsas tro på skiten även om man inte gör det. Problemet med att inte vara alarmist när det gäller klimatet, är att det då inte finns några forskningspengar att få. Därför vill inga lärosäten riskera några pengar genom att vara skeptiska i något hänseende. Samma som redan gäller för folk som är kritiska mot invandring, inga offentliga och ytters små privata pengar att forska för. Och inga lärosäten som vill riskera att bli av med pengar.

      • Basic Rules

        Det är inga teorier utan fakta redovisning över historisk data som temperaturen, bränder samt avslöjade av tex nasas justerade och mixtrande med just statistik.

        • Kim

          Jag ställde en fråga. Kan du utveckla vad det är du skriver? Om du anser att det är ett svar – vilka ”fakta” är det du menar och varifrån kommer dessa ”fakta”?

  4. Brorson

    Enligt Erika Bjerström har det inte varit så varmtå jorden på 200.000 år. Hur kan hon veta det? I år har man (för första gången?) kunnat se en stjärna (en sol i ett fjärran solsystem( flera miljoner ljusår bort explodera. När kommer det att hända med vår sol? Om det är som SVT-journalisten Bjerström påstår om uppvärmningen är kanske hela solsystemets undergång nära. Vad ska regeringen göra åt det? Och för övrigt: Genom att vägra asyl till de afghanska tolkarna har S satt press på MP, så nu har Bolund gått med på förlängt tillstånd för kalkbrytning på Gotland. Det behövs ju cement till betongfundamenten för vindkraften.

    Det betänkliga med MP är att MP vill betvinga naturen, i stället för att vi ska rätta oss efter den, om det nu verkligen är en klimatkris. Vad beror de på, i så fall? Skrämselpropagandan fördummar.

    • arbetare

      På vikingatiden var det tydligen varmt nog för att odla vindruvor i Sverige .
      Detta enligt flera utgrävningar i södra delarna av landet ,kanske körde vikingarna mer fossilbil än vi eftersom det bevisligen var varmare då än det är nuförtiden ?

      Var lugn du ,snart kommer ett reportage i SVT som påstår att om vi höjer skatten på något i miljöns namn så hindras nog solen från att bli en supernova så länge inte SD kommer till makten .

    • Lars

      Däremot har miljoner människor dött inom på kort tid till följd av kyla och missväxt de senaste 200000 åren till följd extrem kyla efter vulkanutbrott, utan människans påverkan. Likaledes antas en kraft temperaturökning till följd av en serie vulkanutbrott (sibiriska trapporna), till följd av en kraftig ökning av koldioxiden och en del andra gaser, samt en utrotning av växter pga andra vulkaniska gaser (surgörande svaveloxider), och inledande temperatursänkningar pga vulkaniskt stoft. Vi pratar då om uppskattningar om 10-talet grader, inga 1,5 grader. Och sen har det ju trillat ner nån större meteorit då och då…Naturen är inte god, som en del miljönissar tycks tro. Den bara är som den är, och vi har inte mycket att sätta emot…

  5. Marko

    Jordens undergång har varit 10 år bort i dom senaste 50 åren.
    Märkligt man låter Kina få frist till 2060 med dessa nya domedagsrapporter…

  6. Brorson

    Det råder inget tvivel om att mänsklig aktivitet har förändrat klimatet i många av världens regioner, från forntiden till nutid. Från nutid till framtid? Men verkar dessa förändringar i samma riktning över hela världen, så att jordklotets medeltemperatur ökar eller minskar, jordens samlade nederbörd ökar eller minskar eller jordens samtliga inlandsisar och glaciärer ökar eller minskar? Och finns det i så fall en gemensam orsak (koldioxiden?) till dessa – påstått globala – förändringar?

    Och kan man verkligen, som klimatalarmisterna gör, bortse från energier som kommer från yttre rymden, från exploderande och sedan slocknande stjärnor. En sådan explosion skapar ett eldinferna av en storlek som är större än vårt hela solsystem. Kan vi vara helt säkra på att vår sol inte exploderar på samma sätt under vår egen, personliga, återstående livstid? Det mesta talar för att corona-viruset kommer från ett labb i Wuhan, men helt säkra på att det inte är sporer, rester av liv, från ett fjärran solsystem.

    Det finns dels sådant som inte står i mänsklig makt att påverka och förändra. Men Per Bolund tror att han är en allsmäktig Gud som kan det. Och dels sådant som det står i mänsklig makt att påverka, förändra och förhindra. Men när allting skylls på en enda orsak – eldningen med fossila bränslen – missar vi chansen att rädda det som räddas kan. Klimatalarmismen fördummar och undanskymmer verkligheten.

    Bara ett exempel på felsatsningar, som snarare motverkar än leder till det påstådda resultatet: Även elbilar kräver asfaltvgägar och asfalterade eller eljest hårdgjorda parkeringsplatser, som inte släpper ner regnvattnet till grundvattnet, Regnvattnet rinner via dagvattenledningarna direkt till floderna. och orsakar översvämningar. Men enligt Sveriges regering ska elbilar förhindra regnväder och översvämningar.

    Ett annat är skogsbränderna. En enda pyroman kan utlösa en epidemi och pyromani. Men det finns också naturliga orsaker till skogsbränder. I Kalifornen har man avtappat för mycket vatten, med föld att marken har torkat ut. Det hade man kunnat göra något åt.

    Aralsjöns yta var ursprungligen nästan lika stor Som Bottenhavets yta mellan Gävle och Örnsköldsvik. Det har tagits för mycket vatten från tillflödena till bomullsodlingar, Den sista stora kanalen, som byggdes under 1950-talet blev inte droppen som fick bägaren att rinna över, utan droppen som fattades för att kompensera avdunstningen från sjön. Det hade kunnat förhindras. Och det är kanske möjligt att återskapa sjön. Men inte sker det med subventioner till elbilsköp i Sverige.

  7. Kenth

    Allt vi gör som vi tror är bra för naturen o klimatet får också backslag nån annan stans i världen.
    Snacket om att leda om vatten och odla upp sahara…får backslag i att ett stort naturområde norr
    om sahara blir lidande. All vattenkraft påverkar miljön.
    Den Etanol vi nu skall använda mer o mer av…Tillverkas den naturvänligt?
    Rapsolja går köra en dieselmotor på men finns ingen möjlighet få fram i den möängd
    att alla dieselbilar i landet har nytta av den. osv.
    Den nya kärnkraften som forskats fram är framtiden…små reaktorer 100% säkra men…
    det är med kärkraften som med SD skitprat och rädsla sprids ut av de okunniga.

    • Lars

      Vaddå skitprat? SD har länge varit för kärnkraft, och även för nya säkra reaktorer.. Till skillnad mot vindkraft och solenergi går kärnkraften även på vintern när det blåser lite och är kallt och mörkt. Och den behöver bara ett elnär som klarar en relativt jämn produktion, inte som vinden ett nät som ska ta klara tillvara energin då det blåser mycket några dagar, men det får stå obegagnat är det är vindstilla, totalt behövs koppar och andra elledningsmaterial och generator- och transformatormaterial motsvarande ca 4 ggr det som skulle behövts för ett kärnkraftverk. Sen behöver ju kärnkraften en del specialmaterial, men ändå måttligt i relation till den jämna produktionen under lång tid.

  8. Maria

    Vilka intressen är det som varnar: ”Vargen kommer” i tid och otid? Visst är vi beroende av god miljö men, som jag ser det, är befolkningstillväxt, som storkapitalet värnar om, den största belastningen på all miljö!

    • Lars

      Självklart rätt. Trångboddhet=förtätning, globaliseringen och många på jorden anstränger många resurser. Fossila bränslen är bara ett av många problem i raden. Epidemier som Covid19 och liknande är starkt beroende av trångboddhet, resor mellan nationerna och att folk träffas utanför sina ”bubblor” mm. Men stor befolkning orsakar också uthuggning av regnskog till förmån för odling och därmed ökad koldioxidhalt i atmosfären, och svårighet för naturen att ta tillvara den ökade koldioxidhalten. Filantroperna och FN vill se att folk späker sig genom att äta alger och insekter hellre än att satsa på barnbegränsning och ge jorden andrum och minska pandemierna och unna även gemene man och inte bara finans – medie, PK- och politikertopparna visst liv i lyx och flärd…

  9. Lefi

    Skönt, alltid funderat på hur bra du är att läsa statistik och tolka den. Nu vet vi.

    Skönt att få fördomar bekräftade

  10. leif

    JAJAJAJAAAA

    Sedan 90-talet, då ni stod i gathörn och heilade så har ni sagt att Sverige är fullt. Det har inte hänt än.

    Så bara för att det inte hänt ännu, betyder det att det inte kommer att hända?

    Näe det kommer såklart hända då SD säger det, heilar-gänget, forskare med åratal med erfarenhet, näe då händer det aldrig.

    Så hur ska du ha det Petter-jöns?

  11. Dag Lindgren

    Av de fyra mest kommenterade inläggen enligt VK-bloggens lista idag var 3 dina och en från en ledande inom ett fientligt inställt parti som fördömde dig men partiet tar alltid chansen att fördöma SD. För detta förtjänar du beröm!
    Men att det alltid varit artiklar om undergång om tio år anser jag inte ett skäl att inte nu göra mer klimatreducerande åtgärder och att risken är för stor att inte göra det.
    Visserligen tog man i om miljön för 50 år sedan men det ledde faktiskt till en omsvängning, sedan 1970 förbättras miljön i många avseenden men före 1970 blev den sämre på ett mycket oroande sätt.

    • Lars

      Det lyser mycket offentligt finansierad panik i de åtgärder som nu föreslås, och det vore bra att taänka sig för mera. Cementa-grejen handlar ju t.ex. om att MP och S m.fl. inte hade nåt konsekvenstänk när man utsåg cementas närområde till Natura-område. Inget konsekvenstänk heller när det gäller elförsörjningen i kombination med serverhallar, och anläggningar för fossilfritt stål, och massor med elbilar – som dessutom ska ha BILLIG el. Starka namn har varnat på bl.a. DN-debatt, men ingen verkar bry sig. Och om det blir stor elbrist/elkris, vem pröjsar och hur löser vi det?. Gissning skattebetalarna och de små elkunderna, dvs du och jag m.fl. får ingen el ibland och får betala dyrt för den lilla el vi får när vi får den. Grejen är bara den att elen kanske ändå inte räcker… Det är ju inte bara att säja ja, va bra, till alla svenska och utländska företag som vill ha billig svensk el. Problemet är i grunden detsamma som att tro att vi kan ta emot hur många migranter som helst på kort tid. ”Vi har varit naiva”

  12. majorn

    Man hör bara talas om att bilar är den stora boven, inte ett knyst om flyget, man kan ju få den uppfattningen att flyget är rena miljövinsten. Imorse på trisskrapet frågade programledaren vad ska du göra för pengarna? Resa, bingolotto grattis du har vunnit en miljon tack så mycket dessutom en resa då tror man att högtalarna ska spräckas. Samma sak i postkodmiljonären,så kommer det att va under överskådlig tid. jag måste få resa bort det har varit så stressigt men grannen kan gott stanna hemma, jag måste ha en suv för jag åker till fjälls en gång om året men grannen behöver ingen suv han har ju inte ens en stuga.

  13. Jon

    För den som vill få en mer nyanserad bild av IPCC senaste rapport. Vad står det egentligen i själva rapporten? Alltså inte det du hör från media som bara är domedagsapokalyps och vi har 10 år på oss att bromsa utvecklingen.

    https://rogerpielkejr.substack.com/p/how-to-understand-the-new-ipcc-report

    Det är hög tid för folk att börja vakna upp ur dimman. Inse att IPCC är en politisk organisation. Titta på kurvan för CO2 och lägg in alla klimatöverenskommelser sedan 80-talet, så ser du att kurvan är opåverkad. Ökningstakten har varit oförändrad. Alla dessa triljoner som år efter år läggs i detta svarta hål? När vi kunnat utrota fattigdom, minska luftföroreningar, förbättra vattenkvalitet och annat riktigt elände.

  14. Brorson

    Hans Palmstjerna tillhörde gräddan av den svenska överklassen. Det var han, och inte någon miljöpartist, som startade den svenska miljörörelsen. Palmstjerna värvades av överklasskompisen Olof Palme till det socialdemokratiska partiet. Som expert på kemiska stridsmedel vid Försvarets forskningsanstalt, hade Palmstjerna upptäckt att arbetarna vid svenska fabriker och omkringliggande bostadsområden exponerades för livsfarliga kemikalier.

    Som nybliven socialdemokrat reste Palmstjerna runt i LO-distrikten och manade till kamp – klasskamp – mot gifterna. Det var så jag mötte honom. Han var glasklar om att detta var en klassfråga; arbetarklassen drabbades värre än andra. Efter hans för tidiga död i en båtolycka, förvanskades detta budskap av MP; som tvärtom spred ut att miljögifterna drabbade alla. Hur kunde det vara möjligt, när man kunde se de döda träden kring fabrikerna och de frodiga grönskande träden i överklassens villakvarter?

    Idag tar klimathysterin, som skylls på koldioxiden, som är en gas som sprids runt jordklotet, fokus från miljögifterna, som fortfarande drabbar arbetarklassen, i synnerhet i u-länderna. Medellivslängden för en läderarbetare i Bangla Desh är 35 år. Nyligen läste vi om en fabriksbrand i samma land, där ett 50-tal kvinnliga textilarbetare i nedre tonåren hade brunnit inne, eftersom fabriksägaren hade låst dörrarna. Är det dessa som söker asyl i Sverige? Nej. Vad används Sveriges internationella bistånd till?

    Georg Borgström var professor i global livsmedelsförsörjning vid Michigan State University i. Han hade flyttat till USA, sedan de svenska finansiärerna hade dragit in sina anslag till hans forskning. Det tålde inte att sanningen kom fram. Jag var tidigt en av hans anhängare . Jag hörde hans radioföredrag och hans föreläsning under hans Sverige-besök och läste hans böcker. Han talade om naturkatastrofer, som hade orsakats av överexploatering, felaktigt jordbruk, som hotade den globala livsmedelsförsörjningen.

    Han talade mycket om sjunkande grundvatten, speciellt i USA, men även i andra länder. Som utan tvivel är en orsak till de förödande skogsbränderna i USA. Han verkar nu, efter sin död, ha kidnappats av klimatalarmisterna, som påstår att han varnade för den nuvarande klimatkrisen. Märkligt, att jag inte minns detta, om han verkligen gjorde det. Nej, vad jag minns talade han om helt andra orsaker än dagens klimatalarmister.

    Måste också nämna Vanessa Nakate, som är en ugandisk klimataktivist, som hade ställt upp på gruppfoto med Greta Thunberg, men blivit bortretuscherad. Vad fotot kom att visa var purunga medelklassungdomar. Nakate var vid tillfället betydligt äldre, 23 är om jag minns rätt, och hade en akademisk examen från universitetet i Kampala.

    Någon förklaring till bortretuscheringen har inte givits, men helt klart hade hon ett annat och bredare perspektiv än profetissan Greta, nämligen de stigande matpriserna på de afrikanska marknaderna. Hon verkar inte vara helt samstämmig med Greta.

    Nutida svenska socialdemokrater förnedrar sig själva genom att förtiga Palmstjernas pionjärinsats och nyktra klassanalys, som den egentliga grundaren av den svenska miljörörelsen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.