Petter Nilsson(SD)

Självklart måste BB i Lycksele vara kvar!

I ett debattinlägg ställs frågan huruvida en nedläggning av BB i Lycksele hotar.

Har tidigare påtalat de viktiga bitarna som Region Västerbotten behövt ta ställning till kring BB i Lycksele.

Det ena är ett viktigt och långsiktigt perspektiv som rör hela sjukvården. Det handlar om att ge tillräckliga medel till sjukvård under lång tid. Att dessa anslag finns i budget.
Det är inom den ram som tilldelas Hälso- och sjukvårdsnämnden(HSN) som nämnden kan prioritera sjukvården i regionen.

Sverigedemokraterna lägger mest medel till sjukvård.

Sverigedemokraterna har alltid prioriterat sjukvården. Klart är att vi också måste säkra förlossningsvården och det kräver som sagt att tillräckliga resurser ges till HSN.

Den andra biten vi behövt hantera under våren är en fråga om snabba lösningar. När man ser att bemanning inte fungerar så har man som regel som politiker kontakt med profession likväl som tjänstemän och intressenter. Utifrån den problembeskrivningen man blir delgiven försöker man också lösa problemen.

Sverigedemokraterna har, som enda parti, lämnat in initiativ till regionstyrelsen i våras i syfte att lösa problemet. Detta inför budgetfullmäktige.
SD vill säkerställa att förlossningsvården fungerar väl i hela länet, och i alla länets tre sjukhus.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Maria

    Medborgarnas möjlighet att enkelt erhålla vård i hela länet, förutsätter att alla tre sjukhusen får tillräckliga resurser! Fint SD!

  2. jonas

    Ja, inte lär SD vara nån garant för att BB i Lycksele skall finnas kvar. Har någon i nuläget påstått något annat? Jag förstår att Petter vill vinna lättköpta poäng, men det lär nog vara trojkan med Åkesson i spetsen som bestämmer utan hänsyn vad Petter försöker påskina.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.