Petter Nilsson(SD)

Utlandsfödda vaccinerar sig i avsevärt mindre utsträckning!

I Västerbotten har 86% av de födda i Sverige tagit en vaccindos i åldersgruppen 20+. För ytterligare information.

För de födda i övriga EU ligger motsvarande siffra endast på 68%. För de födda i andra delar av världen är motsvarande siffra endast 59%.

Etiketter: , , , , ,

10 kommentarer

 1. Lars

  Kanske också ett indirekt mått på hur bra den s.k. ”integrationen” fungerar, om den nu existerar egentligen…

 2. Lefi

  Se där, då har ni i bänghögern något gemensamt med dom ändå. Grattis!

  Invandrare och smygheilare kommer se till att Sverige behöver stänga igen, bravo!

  • arbetare

   Bänghöger ? Smygheilare ?
   Det förefaller tyvärr som att vissa skulle behöva alkolås på tangentbordet .
   Jag hoppas du mår bättre snart ….

  • Jan Sjöström

   Hej Leif.

   Jag förstår inte ditt hat, vad exakt är det du tror dina
   enfaldiga inlagor nyttjar till?

   Överallt så är du ett kontraproduktivt moln, d v s i
   ingen som helst nytta för någonting.

   Hälsningar / Jan

 3. Lars

  Kanske skulle klargöra lite. Dålig integration kommer automatisk när man tar emot så många, att de hittar folk från samma land i närområdet som de kan umgås med. Det blir då mindre viktigt – snarare bara komplicerat – att lära sig svenska och att skaffa svenska vänner och kontakter. Men då blir det inte så viktigt att t.ex. vaccinera sig om ens bekanta från samma land inte tycker det. Och myndigheter litar man mindre på än sina landsmän och t.ex. religiösa ledare – i deras hemländer är ju myndigheter oftast mindre att lita på än i Sverige. Därmed inte sagt att man inte bör vara kritisk även till våra myndigheter i bland – försäkringskassan – se uppdrag granskning t.ex. Och även folkhälsomyndigheten, inte minst för att man var för långsam i början med att stoppa flyg från smittade länder och kräva tester och karantän för resenärer t.ex.

 4. Jonsson

  Synd. Det var också en mycket homogen sammansättning i köerna vid Nolias vaccinationscentral, då jag fick mina sprutor.
  Jag förutspår en bedrövlig höst igen. Så fort restriktionerna mildrades, så ökade smittan raskt. FoHM fortsätter antagligen med flockimmunitetsprojektet… på tal om myndigheter.

 5. Kenth

  Det folket gör fel är att tro att allt är säkert
  bara man vaccinerat sig. Att få mingla och dricka
  sig berusad på någon pub verkar vara mångas mål för helgen.
  För att man tagit sprutorna så är det inte bara att släppa loss
  och tro det är fritt fram att bete sig som innan pandemin.
  Försiktighet är a och o även i framtiden.
  Sen att det ges bort vaccin till utländska bärplockare det får dom
  som beslutat i ärendet stå för.

 6. Brorson

  Detta verkar märkligt, när det har varit så många dödsfall bland i de invandrartäta områdena runt Stockholm, när region Stockholm har sagt sig prioritera vaccinering i dessa områden och har skickat ut personliga kallelser till vaccinering. Men det har varit en högre andel personer med antikroppar i dessa områden än i områden med övervägande svensk befolkning.

  Kan förklaringen vara att de har trott på Tegnells löften om flockimmunitet redan i maj 2020, om bara tillräckligt många blivit smittade (med följd att många dött)? Naturligtvis tror de att Tegnell haft rätt hela tiden. Annars hade väl regeringen bytt ut honom? Och naturligtvis tror de att SD ligger bakom dödsfallen, för de har ju hört att SD är ett rasistiskt parti. Och själva anser de – inte utan grund – att den höga dödligheten beror på rasismen. Men vilka är rasisterna, om inte Tegnell och hans politiska uppbackare? FHM och regeringen låtsas nu varit ovetande om hur man bor i dessa områden – flera generationer tillsammans.

  Vi pensionärer, som fortfarande lever, kommer att få höjda pensioner nu i september. Välkommet, men det är de avlidnas pensionspengar, som regeringen använder som muta inför valet nästa år. Varifrån annars kommer dessa pengar, när regeringen inte sparar på någonting – varken invandring eller subventioner till över medelklassens inköp av nya elbilar? I anslutning till förra inlägget skrev jag att minst 40.000 illegala invandrare vistas i Sverige. Man kan tycka att de borde kostas på vaccin eller placeras i karantän till hemländerna vill ta emot dem.

  I Sverige kan man få inte bara asyl, utan dessutom både permanent uppehållstillstånd och svenskt medborgarskap utan att avslöja sin rätta identitet, varifrån man kommer (senaste bostadsort i hemlandet), var man är född, hur gammal man är, samt namnen på föräldrar och syskon – kontrollerbara uppgifter. Under ferier i hemlandet använder man kanske sin rätta identitet. Svenskar, som har varit utomlands behöver inte visa covid-intyg eller låta testa sig vid återkomsten till Sverige.

  Personnumren infördes under andra hälften av 1940-talet, med syfte särskilt att underlätta sjukvård och smittspårning. Inte så viktigt längre, när man kan få både uppehållstillstånd och svenskt medborgarskap under falsk identitet, som inte kan kopplas till den identitet man hade i hemlandet. Terroristen Akilov hade fem olika identiteter, innan han greps för dådet på Drottninggatan, I anslutning till förra inlägget diskuterade vi problemet med åldersbestämning av brottslingar, när de kan segla under falsk identitet. Nu handlar det om att vaccinationskampanjer är dömda att misslyckas med en stor underjordisk befolkning med falska identiteter.

  Risken att någon illegal skulle bli gripen av polis vid ett vaccinationsställe är visserligen obefintlig, men litar de illegala på sådana besked? Nej, de håller sig nog undan.

 7. Pingback: Vaccineringarna är inte mycket av en könsfråga | Petter Nilsson(SD)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.