Petter Nilsson(SD)

Bra av Jimmie säga ifrån MP-kladd!

Under gårdagens agenda:

Bolund: Blåbrun är ett etablerat begrepp för just konservativa partier som jobbar med högerpopulistiska partier.
Åkesson: Vem är brun?
Bolund: Jag skulle säga att ditt parti är högerpopulistiskt parti.
Åkesson: Kallar du mig för nazist?
Programledare: Jimmie Åkesson frågar dig om du ser honom som nazist eftersom du använder en brun politisk färg på hans parti.
Bolund: Det är ingen hemlighet att Sverigedemokraterna har sitt ursprung i svenska nazismen. Det vet vet ju. Däremot är begreppet blåbrun etablerat, det finns med i språklistan. Men jag har aldrig kallat Jimmie Åkesson nazist.
Programledare: Du svarar inte på frågan. Anser du att Jimmie Åkesson är nazist och leder ett nazistparti?
Bolund: Jag har aldrig kallat Åkesson nazist…

Väldigt bra att syna de passivt-aggressiva invektiven som återkommande övertar sakfrågorna!

Etiketter: , , , , ,

29 kommentarer

 1. Jonsson

  Ja, det var bra.
  Mp kommer nu att leva som man lär? Att just det där färgkletandet ska komma från språkrören är sensationellt.

 2. Brorson

  Jag undrar om man inte får en mörkgrön nyans om man blandar blått och brunt, eller om det var tvärtom. Eller om man inte får brunt genom att blanda rött och grönt. Hur som helst med detta, men frågan är om inte MP under Per Bolunds ledning är Sveriges bruna parti. Åtminstone sedan Bolund slingrat sig och förnekat att han menat nazism utan något annat och inte fullt lika otäckt på högerkanten. Är Bolund fascist? Ja just det. Det finns starka inslag av fascism i den gröna variant, som han står för.

  1. Civilisationskritiken.
  2. De starka inslagen av planhushållning i ekonomin.
  3. Detta i kombination med knäfall för mäktiga kapitalintressen.
  4. Bristen på respekt för människoliv, tydligt under coronapandemin, när regeringen stödde Tegnells experiment med flockimmunitet, som vållade nästan 13.000 onödiga dödsfall i Sverige.
  5. Mänskliga rättigheter underordnas ”högre syften” (rädda planeten, etc.)
  6. Statlig styrning av media, särskilt public service som framställer miljöpartistiska ståndpunkter som etablerade vetenskapliga sanningar.

  Lägg märke till att MP inte längre är ett miljparti, utan numera ett miljö- och naturfientligt parti, som förstör svenska landskap till nästan ingen nytta alls.

  • Lars

   En sak bland många som inte undersökt noggrant vad jag har kunnat se (i och för sig bara googlat lite) är vindkraftens klimatpåverkan. Och då menar jag inte bara koldioxidutsläpp från den cement som ingår i betongen i fundamenten, eller andra saker som stål och koppar mm i maskineriet. Nej jag tänker på att kraftverken påverkar vindar och nederbörd. Med de relativt begränsat antal aggregat som sattes upp för 20 år sedan var nog inte problemet så stort, men med så höga, många och stora aggregat som nu sätts upp både över hav och land kommer det att påverka! Dels kommer vindarna att försöka komma runt de stora parkerna, och dels kommer det att falla mera där vinden tvingas upp på högre höjd för att undvika parken. Sannolikt kommer vindarna att öka lite över öppet hav långt från kusterna, med bromsas över land, vilket kan minska nederbörden över land och leda till lägre temperaturer på vintern och högre temperaturer på somrarna där vindkraftverken bromsar vindarna från havet och därmed utjämningen av temperaturerna. Som sagt måttlig påverkan nu, men med de stora framtida utbyggnaderna som signaleras. En väldigt stor utbyggnad av solceller kan också påverka klimatet i den mån de tar upp mera energi från solen än den naturliga omgivningen – även om en del omvandlar till el, så blir mycket av elen i slutänden värme, t.ex. från elbilar och liknande. Även när det gäller fossilfritt stål alstras mycket värme, men en del av elen blir inte värme då stål tar upp värme när man reducerar järnoxiden

   • Brorson

    Jag hittade flera bevis för att det, som du nu skriver, är rätt, när jag för några år sedan googlade på vindkraftens klimatpåverkan. Vindkraft till havs ger torka på land. Det finns bilder på kraftigt regn strax bakom (i vindriktningen) havsbaserade vindkraftparker.

 3. Bloggfarfar

  Bolund gjorde ett starkt inlägg när han avslöjade de blåbruna. Att Åkesson gick i taket när man framhåller att han gick med i ett nazistiskt inspirerat parti en gång i tiden är förståeligt. Genom att spela kränkt så gav han skenet av att vara oskyldig. Men Åkesson tappade totalt fattningen och skrek bara. ”Kallar du mig nazist”…. Nej Bolund kallade högeralliansen blåbrun. Bra

  Det blir nog en röst på mp nästa gång. Har aldrig röstat på mp tidigare. Men miljön är viktig och SD struntar helt i miljön. ”Ingen ide att gör nåt i Sverige” eller ”Skicka pengarna till Kina”. Tragiskt av Åkesson.

  • Lars

   Kan inte att Bolund avslöjade nåt alls. Blåbrunsmetningen är ju gamla ”nyheter”, eller rättare sagt en konstruktion ägnat att antyda att SD är nazister för att smutskasta SD utan att kunna bevisa detta.

  • Ulf Parde

   I miljöpartiet fanns för några år sedan Mehmet Kaplan, som avslöjades ha haft kontakter med turkiska Grå vargarna – en organisation som anses vara nazianstruken. Kanske passar i ett land som inte tål att man talar om folkmordet på armenierna 1915.

   • Brorson

    Intressant detta med den turkiske medborgaren Mehmet Kaplan, som var bostadsminister i den svenska regeringen och deltog i regeringsbeslut om Sveriges utrikes-, bistånds- säkerhets- och försvarspolitik samt beslut om vilka utlänningar som hade rätt att vistas i Sverige – och samtidigt var skyldig att lyda order av den turkiske presidenten Erdogan och regeringen i Ankara. Enligt turkisk lag, som alla turkiska medborgare måste följa

    Han avslöjades inte bara haft ett möte med det turkiska fascistpartiet Grå vargarna i Stockholm utan hade också deltagit i ett möte med det turkiska regeringspartiet AKP, när han förmodades vara på väg hem från ett officiellt möte i New York. Rapporterade han hemliga svenska medborgare till sina turkiska uppdragsgivare?

    Han hade handplockats av språkröret Gustav Fridolin till den svenska regeringen, som belöning för att han hade övertalat andra turkiska medborgare i Sverige att rösta på MP i riksdagsvalet 2014. Men hade utnämnts av statsminister Stefan Löfvén, som tydligen inte kontrollerat vilka han utnämnde till regeringen. Mötet med Grå vargarna blev en bekväm förevändning för Löfvén att sparka Kaplan efter avvikelsen från den normala resvägen New York – Stockholm och mötet med AKP i Istanbul.

  • Snickarn

   MP är nog det största hot mot Sveriges Rikes sedan kalla kriget. Snacka om att MP är landsförrädare som vill bjuda in mer Islamism i samhället och samtidigt som man vill göra oss helt beroende av andra länder när det kommer till, EL , Cement , Stål ja vad mer? landets existens har aldrig varit så hotad som nu. vad kommer här näst? lägga ner Försvarsmakten och delta ut armband med texten (peace love and understanding) i hopp om att vi ska bli lämnade ifred? när du din gamla hippie kommunist.

 4. Kim

  Ja alternativet att erkänna relevansen vore ju mer överraskande.

  Detta trots att Bolund är en av de halaste och mest tompratande politiker vi har. Och det vill inte säga lite…

 5. Maria

  Inte minst D har väl ”bruna rötter” från tiden det begav sig……Tänker på flatheten mot Tyskland under andra världskriget…

  • Michael Grahn

   Hur tänkte du nu??? Från 1939 till 1945 hade Sverige en samlingsregering, som bestod av Socialdemokraterna, Bondeförbundet, Folkpartiet och Högern. Hur kan du få till att det var sossarnas fel?? Dom andra partierna hade precis lika stor del i det som hände. Så reda på fakta innan du uttalar dig som du inte har någon som helst aning om!!!!

 6. Mique

  Jag håller med Bloggfarfar! Åkesson är en bra skådespelare, men alla som har lite förnuft genomskådar honom lätt. Min Mormor var från en judisk släkt i Polen, tre fjärdedelar av min Mormors släkt och vänner mördades i Auschwitz. Min Mormor sade till mig vid flera tillfällen, ”släpp aldrig, aldrig någonsin brunskjortorna över bron igen”! Det största hotet mot Sverige, är Åkesson och hans parti Sverigedemokraterna. Sverigedemokraterna är ett avskyvärt parti. Sverigedemokraterna är inte fullt ut riktiga människor. Sverigedemokraterna är inte svenskar.

 7. Brorson

  Den våldsbejakande fraktion, som 4 år senare antog namnet Sveriges kommunistiska parti, uteslöts redan 1917 ur Socialdemokraterna och stödde Stalin blint så länge han levde. Först 1967 tog SKP avstånd från Stalin. Det hade då gått 50 år efter uteslutningen ur S. Och 11 år efter det att Sovjetunionens kommunistiska parti hade tagit avstånd från Stalin. Vänsterpartiet kommunisterna, som var det nya partinamnet efter 1967, fortsatte att ha intima relationer med SUKP ända till Sovjetunionens fall.

  Först 1990 ströks ”kommunisterna” ur partiprogrammet, men partiet var fortfarande ett kommunistiskt parti och först efter 1993 deklarerades V som ett allmänsocialistiskt parti för såväl kommunister som annan vänster. Först efter valet av Jonas Sjöstedt som partiledare tog partiet avstånd från kommunismen och partimedlemmar fick inte längre verka för de kommunistiska idéerna.

  Att idag påminna om pakten mellan Hitler och Stalin 1939 och kalla dagens vänsterpartister ”de rödbruna” vore både oriktigt i sak och en grov förolämpning. Politiska partier kan förändra sig, även om det tar tid. Att det har tagit så lång tid för V måste ses mot bakgrund av den långa tid som SKP/Vkp varit ett kommunistiskt parti.

  Det tog alltså 94 sedan partiets bildande tills partimedlemmar, som fortfarande förfäktade de kommunistiska idéerna började uteslutas ur V. Det tog sju år efter partiets bildande tills partimedlemmar, som förfäktade nazistiska och rasistiska idéer började uteslutas ur SD. Det hade naturligtvis inte varit möjligt, som inte personer som tog avstånd från dessa idéer, inte dessförinnan hade gått med i partiet. Lockade av vad?

  Kanske för att det var enklare att ta över ett befintligt parti med ett lockande partinamn än att starta ett helt nytt parti? Eller för att de vid den tiden var unga snorungar, som trodde på nazisternas förnekande av nazismens brott, men förstod att de blivit förda bakom ljuset, när de studerade historien? Jag vet faktiskt inte hur de tänkte. Men hur har Bolund tänkt, när han har omvandlat MP till Sveriges i praktiken enda bruna parti?

  Den nuvarande V-ledaren, Nooshi Dadgostar har all heder av att hon, åtminstone hittills, inte har kastat skit på sina politiska meningsmotståndare, utan har fört en saklig diskussion med dem.

 8. Jonsson

  Vindkraftverken dödar insekter i Tyskland. I Sverige är det såklart annorlunda… för visst har vi väl biologiskt certifierade vindsnurror!? Det vore illa om vi blir utan steklar, med flera i näringskedjan.

 9. Kenth

  Det är inget diskutera om…
  Mänskligheten kommer ta bort sig självt vad tiden leder.
  Inte i världskrig utan i annat som har med möjligheten att
  överleva på jorden.

  • Mique

   Vad fan! Fyra nyttiga dumskallar på rad, plus en, som tycks få all sin information från alternativ media och suspekta historiesidor på nätet!

 10. Jonsson

  Men, inte rentvås S, genom att hänvisa till en samlingsregering under andra världskriget. S var delaktiga. Och, Rasbiologiska institutets tillkomst, då?
  Att Sverige fortsatte handeln med Tyskland efter dagen D? Trots protester från England, USA med flera.
  Det där färgduttandet är tragiskt, och visar tyvärr att S/ Mp har låga tankar om väljarkåren.
  Senast idag avslöjades en tidigare miljöpartist som ”blåbrun”, till Bolunds och Stenevis stora glädje. De vill inte prata politik, bara kulörer.
  Miljöpartiets grundare var missnöjd med Per Ahlmarks kritik av denne Per Gahrtons stöd för antisemitiska Radio Islam och hyllning av de som ville krossa Israel. Gahrton ville inte bli kallad nazist på grund av Ahlmarks artiklar. Han krävde en ursäkt (AB 5/3 1988). Miljöpartiets anor väcker en hel del frågor! Helt grönt?

 11. Brorson

  Holmlund skrev på sin blogg 20.15 i går kväll att det har visat sig klart och tydligt varifrån SD har rekryterat sin sakkunnige och att Åkesson självklart har vetat. I Aktuellt en timme senare avslöjades att mannen tidigare har varit miljöpartist och har haft fina internationella uppdrag. Vet inte SD-ledningen att MP sedan starten har varit anfrätt av antisemitismen genom grundaren Per Gahrton?

  Per Gahrton grundade MP som en arena för sitt judehat sedan han förlorat striden om partiledarposten i Folkpartiet (nuvarande Liberalerna) mot Israel-vännen Per Ahlmark. Gahrton, som snabbt tog hand om MP:s utrikespolitik, stödde palestinska terrorister, som velat förinta staten Israel och driva ut de israeliska judarna i havet. Helt okänslig för att det skulle bli en ny Förintelse. Han stödde också Saddam Hussein efter dennes massmord på irakiska kurder.

  Antisemitismen inom de svenska regeringspartierna maskeras idag som kritik mot den israeliska regeringen, Att Stefan Löfvén har arrangerat Förintelsekonferens i Malmö är ett desperat försök av statsministern att ta kontrollen över det egna partiets Skåne-distrikt, där uttalade judehatare har ledande poster. På tal om brunt.

  • Mique

   Den bruna offerkoftan blir bara tjockare och tjockare! Dax att tvätta den, den börjar att bli allt för svartsolkig!

 12. Jonsson

  Ja, Mique, och då måste du nog tvätta din kofta i 95° vittvätt. Passa på medan det ännu finns tillgång på el och innan plagget går iväg av sig självt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.