Petter Nilsson(SD)

Miljöhysterin i all sin besynnerlighet…

Kina släppte ut cirka 400 gånger mer koldioxid än Sverige 2018. Ett land som enligt senare uppskattningar står för uppskattningsvis cirka 30% av världens utsläpp. Samtidigt närvarade Kinas Xi Jinping inte under Glasgow-prylen.

Rapporteringen har vart omfattande i Sverige kring mötet i Glasgow. Samtidigt lovar länder hejvilt att de avser att dra ned på koldioxidutsläppen, en slags klimatkapplöpning som i allt väsentligt innebär en slags kapplöpning att utarma ländernas medborgares välfärd.

Greta & Company har under tiden lyckats försena ett ambulansflyg. Och frågan är ju nu huruvida den aktionen kommer bidra till att minska utsläppen i Sverige, landet som bidrar med 30 av världens 48 928 MtCO2e utsläpp.

Etiketter: , , , , , , ,

33 kommentarer

  1. Lars

    Ja, såvitt jag förstår är medborgarna som vanligt inte fullt informerade om hur tankarna går i finanseliten och regeringen. Just detta med att framför allt se till att de fattigaste medborgarna drabbas hårdast av klimathysterin är nåt som folk faktiskt bör informeras om. Och allra värst blir det i glesbygden som vanligt! Även om folk i den globalistiska miljöeliten limmar fast sig i flygplan, så väljer de inte att limma fast sig i miljardärernas privatjets, utan i flygplan som brukas av vanligt folk. Och med udden att vanligt folk inte ska få flyga, dvs de med vanliga inkomster. Hela miljöcirkusen verkar främst fokusera på att vanligt folk ska skära ner på allt, men inte de rika. Dyrt bränsle drabbar bara fattiga, som numera har svårt att komma över de begränsningar som ger rätt till avdrag för bil till jobbet, och beloppen justeras sällan till höjda bränslepriser mm. och som förutsätts flytta till mera centrala ställen så det blir nära till jobbet eller kollektivtrafik finns, men där kostnaderna för att bo är höga..Och med dyrare cement blir de ännu högre. Dyrare el drabbar inte finanseliten, och de bor sällan nära nåt vindkraftverk. Det kanske värsta är, att privat ägande allt mindre blir en rättighet för de fattigaste, medan miljardärerna, som har råd att flytta rikedom mellan olika länder, aldrig haft ett tryggare ägande. Intjänad pension är ett bra exempel, det är ju en inkomst man har har avstått ifrån i tron att staten sparat åt en, men där t.ex. minst en AP-fond använts till annat. Det är inte de rikaste som betalar den globala utjämningen till U-länder, det är de fattigaste i de rika länderna som ska offra sig, medan miljardärerna tycker sig vara filantroper när de betalar lite till olika organisationer som i sin tur ska övertyga de fattigaste att de måste offra sin lilla välfärd, medan de rika blir ännu rikare på kuppen.

  2. Leif

    Hade varit roligare om du kommenterade personalbristen på BB i Lycksele och hur ni skulle lösa det trots ert löfte om spårktester.

    Dina följare verkar ju tro att det löser sig själva, att invandrarna som pratar dålig svenska står i kö att ta sig in i vårdyrket.

    Vart är dom nu, dom borde väl kunna fixa problemet i Lycksele, eller är problemet lite svårare än ni vill göra sken av?

      • Leif

        Det var ju en intressant teori. jag har en annan. Varför inte förhindra skatteflykten vi tillåter? Enbart där har vi runt 100 000 nya undersköterskor.

        Näe just ja, SD sitter ju i samma båt som M och KD. Då är det ju bara arbetslösa och sjuka som skall bära ekonomin. Hur kommer det att funka för SD? Kommer man sälja ut dom för att få stopp på invandringen? :O

  3. Marko

    Allt ska bli dyrare så eliten som äger resurserna ska bli rikare.
    Detta jobbar dom totalt hjärndöda vänsterrörelserna för.

  4. Ulf Parde

    Ett litet, litet sätt att lösa personalbrist på BB kan vara, att anställa även barnmorskor som anmält, att de inte vill utföra aborter. Så gör man i Norge. På samma sätt som man vill omplacera ovaccinerade, kan man ju omplacera vid abort (som väl dessutom är mer tidsplanerad än en födsel).

  5. Kenth

    Snart får vi inte göra någon ting alls som inte bidrar till statskassan.
    Allt handlar om pengar idag…
    Blir allting bättre om jag betalar 50kr/liter bensin?
    omvärlden skrattar oss i ögonen…’
    Dags för maktskifte i regeringen!!
    Kommunistsamhället har aldrig varit så nära som nu!

    • Kim

      ”Kommunistsamhället har aldrig varit så nära som nu!”
      Du behöver nog läsa en del historia. Då kan du säker passa på att även läsa lite kring de nationalistiska strömningar som rådde innan 2a världskriget. Kanske får du upp ögonen för ännu fler saker. 😉

  6. Fredrik A

    Hej, Kina har deltagit i klimat-konferensen så där måste du nog dubbelkolla dina källor.
    Sen vore det intressant att höra mer om hur de minskade utsläppen skulle försämra välfärden. Jag som trodde ni brukade skylla vår försämrade välfärd på migrationen.

    • Petter Nilsson (inläggsförfattare)

      Tack Fredrik för att du uppmärksammade den korta skrivningen i blogginlägget, korrigerat nu. Blir en aning korthugget – och i detta fall faktiskt sakligt oriktigt – när man skriver väl hastigt under de lediga stunderna. Inte minst under morgonen. 🙂

      Menar dock inte att det väsentligen förtar relevansen i argumentet.

      Har skrivit om miljö-välfärd förut, och finns säkerligen skäl att återkomma till det senare också.

    • Lars

      Nja, det är väl inte försämringar av välfärden som är det mest tydliga, även om det finns en indirekt påverkan även där. Den stora försämringen blir för de fattigaste, som även i glesbygd med dålig kollektivtrafik inte kan färdas med bil som förr, och som kommer troligen även kommer att drabbas av dyrare el + det redan kända dyra fordonsbränslet. Det handlar främst om att de fattiga inte får samma valfrihet som förr, behöver de t.ex. bilen och bilen blir mycket dyrare att köpa och använda, spelar ingen roll om det blir en dyr elbil med dyra medföljande lån, som inte alls kan kompenseras med ett kanske billigare drivmedel -inte så säkert faktiskt, eller att välja gammal diesel/bensinbil med dyrt bränsle för de som inte har råd med dyra lån eller ens kan få lån. Även dyrare el drabbar de fattiga mest, alla behöver ju en del el, och man får skära ner på annat. Det är således de fattigas privatekonomi snarare än den för de fattigaste redan neddragna och svåråtkomliga välfärden som främst lär drabbas av miljöcirkusen. Det handlar alltså om att de stora kostnadshöjningarna som miljöcirkusen kommer att medföra kommer att tvinga de fattiga till att prioritera nödvändiga utgifter och skära ner på nöjen och fritid mera än de med höga inkomster i större omfattning än förr.

  7. Jonsson

    Bolund rapporteras nu (alternativmedia) ha sålt sin gamla kärra som körts på fulbränsle.
    Tidningen Fokus (på nätet) listade politikers bilinnehav i februari 2020, så ock minister Bolunds … Nästa steg blir att köpa en Tesla?

  8. Brorson

    På Holmlunds blogg kan man läsa att Magda har bytt kön (heter hen numera Magnus?) och att jordklotet därmed fortfarande finns kvar.

    • Marko

      Allt som hycklarkungen rabblar upp som ska bli bättre är precis samma saker som sosseriet förvärrat vid sitt senaste sekel vid makten.
      Bara propaganda och lögner som vanligt

  9. Lars Gidlöf

    Hej

    På vilket sätt urarmar vi välfärden med att satsa på miljön?

    Blev välfärden sämre då det blev oblygt bensin eller då DDT förbjöds?

    Sen en fråga som du nog bör svara på eftersom du har ett uppdrag som bygger på förtroende. Hur mkt av den ”fakta” du skriver om i detta inlägg är egentligen sanning, och hänvisa gärna då till källan.

    Nu är de flesta som röstar på SD lågutbildade så man undrar hur alla de vet en massa saker som inte vetenskapen vet.

    Men, visa nu lite kurage och ta in denna kommentar och svara på den

    • Marko

      Vad räknar du in till välfärd?
      Att sitta hemma i mörkret och frysa och äta insekter för att det är för dyrt med el och vanlig mat.
      Inte ha råd att köpa nya kläder och skor eller laga pengarna för att el, bensin och insekter plus miljöskatter har gjort slut på inkomsten
      Ta cykeln 1 mil i snön för att köpa sin middagsinsekter för att det är för dyrt att ta bilen.
      Är detta en ok vardag i ett välfärdskand för någon som jobbar heltid?

      • Mique

        Ja, se dessa bortskämda lågutbildade, äldre, vita svenska ”män”. Är du medveten om att det är så merparten av jordens befolkning lever! Ta dig i kragen, svennetomte, och sluta att gnälla så förbannat mycket!

  10. Mique

    Kinas utsläpp av koldioxid, per capita, i atmosfären, är knappt en tredjedel av de svenska utsläppen av koldioxid. Dina siffror är säkert riktiga, även om du inte anger någon källa. Men som vanligt, så är ni brunskjortor duktiga på att vända empirisk, evidensbaserad fakta till ”alternativ” fakta, och använda den i er propaganda. Vad är dina argument mot att Kinas befolkning inte ska få uppnå samma levnadsstandard som en svennetomte bosatt på den svenska landsbygden?

    • Lars

      Enligt http://www.ekonomifakta.se/fakta/miljo/utslapp-internationellt/koldioxid-per-capita/ är Kinas dubbelt så höga som Sveriges. Mest kanske för att mycket av elen i KIna är kol-baserad. Dock finns det en hel sel intressanta saker om hur utsläpp ska räknas. Om företagare A i kina släpper ut x kilo koldioxid, och y personer i Sverige köper deras produkt, är det då företaget som släpper ut eller konsumenten som köper produkterna de egentliga utsläpparna? Konsumenen kan ju också ibland välja en oftast dyrare, svensk produkt, tillverkad med hjälp av svensk vattenkraft.

      • Mique

        Jag baserade min kommentar på de siffror, som Petter anger i sitt blogginlägg. Tydligen har grabben dåliga kunskaper i matematik. Svenskt Näringsliv, är väl knappast en oberoende källa!?

      • Mique

        Det stämmer, enligt Svenska FN-förbundet släpper Sverige ut fyra ton per år och person, Kina släpper ut åtta ton per år och person. Jag undrar vilken faktakälla Petter har tittat i !?

      • Lars

        Fortsätter lite på föregående inlägg. Lite intressant att fundera över att lägga hela utsläppsansvaret på konsumenten i stället för producenten. Om en fattig konsument har att välja mellan en billigare produkt från Kina, tillverkad med kolkraft, och en dyrare från Sverige, tillverkad med hjälp av vattenkraft, är risken stor att den fattige väljer den som är från Kina. En rik konsument kanske väljer den Svenska, kanske av miljöskäl, eller för att gynna svenska företag. Om miljöansvaret läggs på konsumenten finns det en risk att den fattige blir betraktad som mindre miljövän än den rike!

    • Marko

      Den rasistiska språkpapegojan är tillbaka.
      Jag föreslår att du ber dina vårdare på boendet att visa serien ”fem myror är fler än fyra elefanter” för dig.
      Sen kan ni diskutera internt tills du är säker på att du begriper.

      • Mique

        Lilla gnälliga svennetomte, om du nu tycker så illa om allting i Sverige, så ta och flytta till ett annat land! En brunskjorta mindre i Sverige, är alltid positivt. Om jag inte missminner mig, så fanns det en kortväxt, småfet, mustaschpryd, vit snubbe i trettiotalets Tyskland (snubben grundade ett politiskt parti med förkortningen NSDAP), som hade en hel del fördomar, om bland annat judar, homosexuella och mentalt- och fysiologiskt handikappade personer. Snubben ansåg att dessa människor inte passade in i det Tyska samhället, dessa människor skulle förintas. Din svenska har blivit något bättre, har du börjat på en SFS-kurs?

  11. Jonsson

    Jag har inte en livsstil som är det minsta jämförbar med elitens privatjetresor, exv. nu senast till Skottland.
    De senaste årens pandemi borde ha minskat de negativa klimatavtrycken något, beträffande resande och konsumtion i världen.
    Men, CO2-utsläppen utgår trots allt ifrån olika schablonberäkningar som inte så lätt rubbas. Steg ett borde vara att politiker på alla nivåer, kyrkfolk och andra, som månar om klimatet (dvs står på rätt sida i frågan); lever som de lär. Jag är tveksam till beräkningar där utsläppen slås ut över en hel befolkning. Det blir luddigt när alla skuldbeläggs och de värsta marodörerna kommer därmed undan i mängden. Privatjeten till och från Glasgowmötet genererar samma mängd CO2-utsläpp som från 1600 skottar under ett år (Dan Korn, Bulletin). Solidariskt återvinner jag också ändliga material som konservburkar, plast osv. Till vilken nytta när andra släpper loss hämningslöst? Sverige t ex satsar högt på vindsnurror, vars tillverkning bara den är oerhört energikrävande, medan nyttan är försumbar.
    Så om jag skulle starta ett politiskt parti idag, då vore klimatfrågan idealisk, i all evighet… ingen lösning alls i sikte. Perfekt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.