Petter Nilsson(SD)

S: ”Norrbotten: Sveriges Kurdistan”

Bodens S-märkta kommunalråd proklamerar sig i ett videoklippden vite kurden”, och förklarar att Norrbotten är Sveriges Kurdistan.

Det väntade häftiga mediauppbådet har emellertid uteblivit. Själv har jag ytterst svårt att förstå vad han alls vill ha sagt annat än att man ska ta emot fler. Något för övrigt samtliga sjuklöverpartier i Region Västerbotten verkar för.

Vet inte exakt vilken målgrupp S har. Men tänker mig att det kanske främst är någon intern signalering för något slags poängplockeri.

Samtidigt skulle jag tycka det vore intressant att få höra just vad S menar skulle göra människor som tillhör denna nationaliteten mer välkommen till Norrbotten än andra.

Etiketter: , , , , , , , , ,

13 kommentarer

  1. Brorson

    Han vill väl att norra Norrland ska koloniseras av främmande folkslag, i stället för att utflyttade norrlänningar med rötter i landsdelen ska flytta tillbaka, samt att Sveriges officiellt erkända nationella minoriteter samer och ”tornedalsfinnar” ska trängas tillbaka och marginaliseras ännu mer. Och visst liknar det import av valboskap. Dessutom understödjer han den turkiske diktatorn Erdogans fördrivning av kurder från det kurdiska området i norra Syrien, vilket gränsar mot Turkiet. Erdogan är rädd för att kurder på båda sidor om gränsen ska förenas i kampen för en egen stat, eller ett eget autonomi område. Som är något som har förverkligats för kurderna i Irak

    En klart kolonial inställning till Norrland som ett ”jungfruligt” land, där främmande stater knn dumpa sina befolkningsöverskott, och i synnerhet sina besvärlig minoriteter, som kräver rättigheter. Denna folkomflyttningspolitik, som f.ö. även drivs av Ylva Johnsson i EU, är naturligtvis inte internationell solidaritet med förtryckta och förföljda folkslag, utan rena motsatsen, I stället bör vi stödja kurdernas och andra minoriteters kamp för rättigheter i de länder, som faktiskt är deras länder, också.

    Även om den här typen av uttalanden kanske är avsedda för invandrare, som vistas legalt i Sverige, lockar det nya horder av illegla, och inte bar kurder.

  2. Brorson

    Jag publicerar här också en kommentar, som jag skrev sent i går kväll på Seye Larsens. Mp, blogg och som han ännu inte har publicerarat, med anledning av en diskussion mellan honom och en annan kommentator, om ”påtvingad massinvandring”:

    >Om jag förstått Erik rätt, menar han inte att Mp har tvingat flyktingar att komma till Sverige, utan att vi svenskar har påtvingats denna massinvandring av personer, som i flera fall inte ens haft rätt till asyl. Men kanske har lurats till Sverige? Mp är kanske enda parii, som aldrig har gjort något fel? Är det inte dags att ni börjar ta ansvar för den av er förd a politiken, även om ni fegt har låtit ”marknaden” formellt ta de svåra besluten?

    Som skåning måste du väl ändå känna till ’”ukrainaviseringarna” i början av 2000-talet, som det stod mycket om i svenska tidningar? Joschka Fischer från Mp:s tyska systerparti die Grune var då utrikesmininster i den tyska regeringen, och hans närmaste man i utrikesdepartementet i Berlin ledde en liga som via den tyska ambassaden i Kiev i Ukraina sålde falska viseringar till Tyskland för falska flyktingar, som kommit till Ukraina från från olika länder. Från Tyskland sökte de sig vidare till andra västeuropeiska länder,. bl.a. Sverige. När de passerade över Öresundsbron slängde de dessa viseringr i vattnet och sökte asyl i Sverige som ”papperslösa”. Var inga svenska miljöpartister involverade i den trafiken med falska flyktingar med okänd identitet?<

    Det var fler stor artiklar i DN om dessa systematiska bedrägerier mot det svenska Migrationsverket. Vill minnas att flera kända svenska miljöpartister bidrog med kampnjer för att de "papperslösa" skulle få asyl. Så blev flyktingsmuggling en lönande affärsverksamhet.

  3. Håkan

    Vilket stolpskott.Men som vi har sett så letar ju Västerbotten/Lapplands kommuner mer importer,så att man kan fortsätta att knäcka vår äldreomsorg.

    • Mique

      Genom att exportera lågutbildade, äldre, feta, vita, svensk ”män”, vilka belastar det svenska samhället, utan att de, i någon större utsträckning, har tillfört något positivt för Sverige, så kan regionen få loss resurser till viktigare saker.

  4. Jonsson

    BD-sossen har tydligen inte Ylvas telefonuppgifter.
    Grattis Boden! Norrbotten verkar ha många stjärnor inom politiken. Pratar vitt och brett, viftar okontrollerat med högerarmen … vad mera!?

    • Mique

      Fanns det inte en snubbe i Tyskland på nittonhundratrettiotalet, som viftade hej vilt med sin högerarm i luften!?

  5. Kenth

    Mique att du inte startar ett parti som heter ”Migrationspartiet”
    Det skulle garanterat vinna nästa val bara på namnet.

  6. Brorson

    Är det inte dags att införa nolltolerans mot rasism och sluta publicera rasistiska kommentarer? Frågan om vad som är rasism, eller inte, handlar väl inte bara om att använda rätt färgmarkör? Är inte detta rasism ”Genom att exportera lågutbildade, äldre, feta, svarta ”män”, vilka belastar samhället i hemlandet, utan att de, i någon större utsträckning, har tillfört något positivt för hemlandet, så kan hemlandet få loss resurser till viktigare saker”?

    • Arbetare

      Det är inte rasism eller diskriminering så länge vita män är de som utsätts.
      Allt enligt vänsterns offerhierarki .

      • Mique

        Stackars små jantefjantar, som tycks ha fått för många svennetomtar på loftet under julhelgen. Det kan ju knappast kallas för rasism, om en välutbildad, äldre, vit invandrare kritiserar lågutbildade, äldre, feta, vita, svenska ”män”, med deras och brunskjortepartiets representanters egna retorik.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.