Petter Nilsson(SD)

Jimmies tal till nationen kring Ukraina

Etiketter: , , , , , ,

12 kommentarer

 1. brorson

  Skrev nedanstående kommentar till Ågrens (M blogg) om mer pengar till försvaret för ett par dagar sedan. Han har inte publicerat några kommentarer senaste dagarna.

  > Storleken på försvarsanslagen är i sig inte oväsentlig, eftersom den avspeglar svenska folkets vilja att försvara sitt land, hur mycket pengar man är villiga att ta från exempelvis välfärden till försvaret. Om vi satsar mindre på försvaret, vilket jag tror vi gör, än jämförbara länder är en dålig signal till omvärlden .Detta i synnerhet som vi har minst ett par faktorer,. som talar för att vi borde ha större försvarsanslags än de.

  1. Alliansfriheten. Jag anser visserligen att nackdelarna överväger fördelarna, men tycket inte att vi ska blunda för de nackdelar som faktiskt finns.Och erkänna att neutralitetspolitik är dyrt.,

  2. Geografin. Sverige är ett stort land med liten folkmängd, som dessutom är koncentrerad till tre storstadsregioner i södra delen, vartill avststånden är långa i nord-sydlig riktning. Om vi har en värnpliktsarmé, vilket vi borde ha, tar mobiliseringen lång tid, p.g.a. långa resvägar till inryckningsorterna. Dessutom kommer inte all försvarsmateriel att finnas tillgänglig där den behövs, om vi vill att alla delar av landet ska försvaras, och det vill vi.

  Försvarsanslagens storlek har alltså betydelse som sgnal, men jag tycker ändå att det pratas för mycket om anslagens storlek och vad pengarna ska användas till, Vad vi behöver, för det borde väl bestämma storleken på anslagen i stället för tvärtom. Och vi måste då börja med sådant som har lång leveranstid och i synnerhet sådant som har lång utvecklingstid innan tillverkningen kan påbörjas.

  Det ät egentligen bara flygvapnet som kan sättas in i strid inom rimlig tid. Med tanke på att högst en fjärdedel av alla stridsvagnar kan sättas in i strid samma dygn, om de är fördelade över hela landet, har vi alldeles för få stridsvagnar. Vi bör omgående komplettera de 120 befintliga med ytterligare 180 stridsvagnar. Marinen år också långsam, och det är därför helt sanslöst att vi fortfarande bara har fem ubåtar De behövs alla för försvaret av Gotland. – med tanke på att alla fem inte kommer att vara på plats där de behövs, när de behövs. .Två till lär vara beställda men ännu inte levererade .Beställningen bör utökas med ytterligare fyra nya, så att totala antalet blir elva.

  Svårigheterna att bevisa att de påstådda ubåtskränkningarna av svenska skärgårdsvatten torde bero på olika saltvattensskikt i Östersjön, vilket gör det lått för de främmande ubåtarna att gömma sig. Då borde väl även Sverige ha fler ubåtar? När det dessutom talas om ryska mimiuubåtar., som kan gömma sig i grunda skärgårdsvatten, borde väl även Sverige utveckla sådana, en mindre typ 1 / 3-del i storlek jämfört med de nvarande .Då kan de också transporteras med lastbilar, som ser ut som vanliga långtradare,. mellan våra kuster.

  Jag föreslår också att värnplikten återinförs, Det ska vara en obligatorisk utbildning / beredskapstjänstgöring under fem månader för alla män och kvinnor, som fyllt nitton år (inryckning direkt efter avslutade gymnasiestudier), fördelat på elva veckor grundutbildning och elva månader beredskapsstjäntsgöring kombinerat med fortsatt utbildning. Civilförsvarsutbildning ska vara ett alternativ för den som så önskar, me4d syfte att förstärka civila verksamheter som måste fungera under krig, såsom vård och omsorg samt räddningstjänst

 2. Leif

  Orkar inte lyssna, men har ni bestämt vilken fot ni står på nu? Har ni valt Putin eller Väst ännu?

  • brorson

   Ja, är de inte lustiga, dessa kappvändare.

   1, MP har förvandlats från ett naivt och nästan extremt fredsparti med en övertro på icke-militära konfliktlösningsmetoder till motsatsen, ett krigsparti som stämmer in i kören av krigsthetsare anförda av den värsta krigshetsaren av dem alla,. Carl Bildt -Han som avskaffade Sveriges invasionsförsvar och nu vill göra Sverige till en krigförande nation. MP stödjer nu att Sverige – i strid med den internationella neutralitetskonventionen – skänker krigsmateriel, som är avsedd att döda människor till en krigförande part. Utan att ens ha gjort en militärstrategisk analys om det kommer att förkorta eller förlänga kriget, så att ännu fler dödas.

   2. Jonas Sjöstedt, som hoppade av partiledarjobbet i V – som en gång i tiden (när han själv blev medlem i partiet?) såg USA-imperialismen som den värsta fienden till världens folk – för att hans fru blivit ambassadör i i Hanoi. Ska han säga till sina värdar, det vietnamesiska kommunistpartiet, att Sydvientnam var ett demokratiskt land, som med all rätt hade tagit emot hjälp från USA för att försvara sig mot den kommunistiska expansionen, som hotade hela världen?Nu stödjer han i varje fall Ukrainas rätt att gå med i både EU och Nato med suverän bestämanderätt om amerikanska kärnvapen ska placeras ut i Ukraina.

   3. Huruvida Jimmie Åkesson också är en kappvändare, får du, Leif, själv avgöra, efter att ha lyssnat på hans till. Det har jag gjort och dessutom har jag lyssnat på intervjun med honom i ”30 minuter”. där han gjorde klart att han föredrar det amerikanska samhällsskicket framför det ryska, men att han hellre vill se sig själv som statsminister i Sverire än Biden eller Putin .Exakt samma besked gav Löfvén, att han ville sig sig själv som statsminister i Sverige och att den var en löjlig fråga om Trump eller Biden. Idag hade han väl svarat att han föredrar Magdalena. MP:s dåvarande språkrör Isabella Lövin kunde inte heller välja mellan Trump och Putin .För att anknyta till pkt 1 undrar jag om det har betydelse vem som är president i USA om MP vill vara ett fredsparti eller ett krigsparti.

   4. Carl Bildt och Moderaterna år väl också kappvändare, Så länge Fredrik Reinfeldt hade en chans att vinna val. slöt nästan hela partiet upp bakom denne landsförrädare. Nu använder man krigshysterin och rysskräcken till röstfiske och lovar nya miljarder till försvaret, utan att tala om varifrån pengarna ska tas och vad de ska användas till. Inga nya fängelser? Eller ingen flyktingmottagning?

 3. Jonsson

  Dum fråga: ”Har ni valt Putin eller Väst…”.
  ”Orkar inte lyssna, men …”.
  Enbart Biden är Väst, alltså. Tack för den ovärdefulla, osanna infon.
  Tröttsamt oseriöst med Putin-smetandet.

 4. Ulf Parde

  Hörde delar av ”Lördagsintervjun” med Aron Emilsson (SD). Han sade, att flyktingmottagandet från Ukraina bygger på en extraordinär situation och gäller ett oss geografiskt och kulturellt närstående land.
  Enligt min mening inte så dumt sagt.

 5. Mique

  Hej Petter! Din partiledarens ”tal till nationen”, var enbart ett typiskt, populistiskt, ”vända koftan efter vinden” -trams. Inte ett ord om situationen för Ukrainas befolkning. Inte heller, ett enda ord om människors lika värde. Din partiledare anklagade både Putin och den ryska befolkningen, för kriget i Ukraina. Jag vill påpeka, att även den ryska befolkningen tillhör Europa, både historiskt, geografiskt och kulturellt. Din partiledare, framställde sig själv, som att vara Sveriges statsminister och spelade högt med svenskarnas rysskräck. Många förvirrade svenskar, kommer att luras av din partiledares skådespeleri. Jag fortsätter att notera din åsikt, att alla människor inte har samma värde. Mitt råd till dig Petter, är att du publicerar mina genmälen till signaturerna, Brorson, Håkan och Marko, de är vuxna män. Jag vill med skärpa, påminna dig om att kränkningar och förtal, är straffbart och att det är du personligen, som ägare av bloggen, är ansvarig för allt som skrivs!

  • arbetare

   Mique
   ” kränkningar och förtal, är straffbart och att det är du personligen, som ägare av bloggen, är ansvarig för allt som skrivs!” är antagligen det som hindrar dina genmälen .

   Prova att skriva insändare utan personangrepp , påhopp och halmdockor så ska du se att det går bättre , det fungerar ju för alla andra , eller hur ?

   • Kim

    Mique väljer att i princip bara klippa in inlägg från SD-vänliga bloggar/chattar/forum.

    Är det inte märkligt att då man vänder på det som skrivs att det helt plötsligt är så ”illa”?

 6. Kenth

  Nu kommer Putin bli en valfråga också…*SUCK*
  Rösta med hjärtat…inte på vad andra tycker.

 7. brorson

  MP:s förvandling från fredsparti till krigsparti är bara en fortsättning på detta kappvändarpartis förvandlingsnummer. Man har målat upp .ett nytt mot mänskligheten (klimatet)så har det forna miljöpartiet blivit värsta naturförstörarpartiet. Och alltid utan analyser om det är nödvändigt och vad´det leder till. Men det är ju så genomskinligt: Biden har tvingat Tysklands S-ledda regering, där ”de gröna” har posten som utrikesminister, att i det närmaste förklara krig mot Ryssland, Så gör svenska MP samma sak. För MP vill ju så gärna ingå i nästa S-regering för att fortsätta förstörelsen av den svenska kärnkraften.

  Kent Lundholm, som har liknat Putin vid Bagdad-Bob, har – förutom denna troligen helt felaktiga liknnelse — även skrivit några tänkvärda ord på sin blogg; ”Jag har ännu inte sett eller hört någon ur exv. Svenska Freds få ge sin syn på kriget. Nu ska vi samlas i en och samma flock. Inte för att jag tror att Svenska Fred skulle klämma ur sig nån patentlösning på konflikten, men nyhetsredaktionerna borde tänka sig för.”

  Nej, jag har inte heller mycket till övers för Svenska Freds, som MP falskeligen räknar till sina poiltiska rötter och har erbjudits politiska uppdrag inom MP för att starka MP:s image som fredsparti. Svenska Freds är dock en gammal organisation, som torde ha spelat en roll vid den fredliga upplösningen av unionen mellan Sverige och Norge 1905. Trots att jag håller med Lundholm, om att Svenska Freds inte torde ha någon ”patentlödning” på konflikten i Ukraina. saknar jag Svenska Freds röst i den svenska debatten. Den rösten hade behhövts för att dämpa den krigshets, som nu även MP deltar i.

  Alla krig slutar ju förr eller senare med någon form av fred. Ju förr desto bättre. Och det är en uppenbar risk att MP genom sin kappvändning bidrar till att det blir senare i stället för förr…Och om kriget skulle avgöras av vapen utifrån är det märikligt att just de svenska pansarskotten skulle vända krigslyckan till Zelenskis fördel? Litar inte svenska miljöpartister på att nuvarande Nato-länder kan leverera de vapen som behövs? Såsom Polen. som har egna fabriker för licenstillverkning av amerikanskt vapen, t. o. m. stridsflygplan. Biden har lovat att kompensera Polen med att levereSDra lika många USA-tillverkade strridsflygplan för Polens eget försvar

  Så ska européer döda varandra, utan att USA blir direkt inblandat. Men Sverige… Är det då inte dags för millöpartister, som vägrade värnplikt, när vi hade sådan, att anmäla sgg som frivilliga? Sverige borde kanske ha stött den franske presidentens försök till en fredlig upplörelse i elfte timmen? Men ingte en enda sympatiyttring från vare sig MP eller Svenska Freds. Ärledande företrädare för denna organisation idag mutade med lönsamma politiska uppdrag för MP?

  Freden fick inte en chans, ej heller i den svenska debatten. Fredsduvan nackades av vindkraften. .

 8. brorson

  Uppgifterna om stridsvagnar och ubåtar i min första kommentar är från Wikipedia och kan vara föråldrade. Det är verkligen illa om vi inte har fler. Just med tanke på de långa transportsträckorna innan de kan sättas in i strid. Många försvarsdebattörer verkar leva kvar i mitten av 1900-talet., när soldater med ryggsäckarna fulla med ärtsoppa cykeltolkade efter traktorer. (ena handen på cykelstyret och andra handen kring ett rep som drogs av en traktor. Råkade en åka omkull, föll alla bakomvarande i en hög efter denne. Låt oss se på tänkbara krigshändelser mot Sverige.

  1. Invasion syftande till ockupation av hela landet.
  2. Påtrycknings- eller bestraffningsaktioner, syftande till att tvinga regeringen att göra något som fienden vill eller avstå från att göra något som fienden inte vill.Det räcker med att ett begränsat mål attackeras under några minuter.
  3. Förstörelse av någon strategislt viktig anläggning. Det kan vara en militär eller civil anläggning, exempelvis en fabrik som tillverkar vapen..Ett angrepp mot ett kärnkrafverk är ytterst osannolikt, eftersom det radioaktiva utsläppet kan blåsa in över fiendens eget land. Men varför inte en kraftverksdamm?

  Vilka motmedel behövs för dessa olika typer av angrepp? En erövring av svenskt territorium kommer att börja ,med att fienden upprättar ett eller flera brohuvuden på svensk mark. Det kan vara en hamn eller kuststräcka som är lämplig för sjötransport av trupp och materiel. Det kan också vara ett flygfält för luftlandsättning av trupp och lättare materiel. Flygfältet kan erövras av fallskärmstrupp eller helt enkelt av personer som befinner sig i landet, legtlt eller illegalt, men i själva verket är soldater i vänteläge. Uppgifterna om antal personer som befinner sig illlgalt i landet varierar högst avsevärt, mellan 10.000 och 200.000. Följande kommer att hända:

  1, Flygfältet erövras.
  2, Transportflyg anländer i en strid ström, eskorterade av fiendens jaktflyg, som skjuter ner de svenska jaktflyg som försöker avvisa den fientliga transportflygen.
  3. Urlastingen sker skyndsamt. Det gäller ju både att hinna lasta ur innan nästa transportflyg anländer och innan svenska attackflyg alternativt svensk marktrupp börjar störa.
  4, Brohuvudets närmaste omgivningar säkras för att hindra svenska försvarsstyrkor att nå fram..-
  5, Det erövrade området utvidgas alltmer, inledningsvis utan att möta nämnvärt motstånd, bara några hemvärnsgubbar som kommer i sina civila personbilar.
  6. Först flera timmar senare, upp till ett dygn senare, När brohuvudet har utvidgats flera mil från flygvältet, möter man motstånd från reguljära svenska styrkor.

  Fienden torde vara mest sårbar vid följande tillällen (gäller både sjö- och luftlandsäåttning):
  1, Innan transporterna har nått svensk mark.
  2, Under urlastningen, innan brohuvudets omgivningar har säkrats.

  I själva verket måste fienden vara oupphörligen under attack, från första stund, Fienden kommer givetvis att välja sina brohuvuden noga, platser med låna trasportsträckor för svenka markstryrkor. Jag skrev en gång en handledning om Vitenamkriget och har inspirerats av den franska kolonialmaktens katastrofala nederlag vid Dien Bien Phu 1954, Man hade underskattat fienden (befrielsefronten Viet Minh) och inte säkrat omgivningarna kring brohuvudet. Dessa misstag kommer inte att göras om och dessutom har ju en nutida angripare avsevärt bättre transportflyg än Frankrike 1954.

  Efter Dien Bien Phu tog USA över Vietnamriget och trodde att man kunde införa demokrati med napalm. USA:s snöpliga uttåg ur Kabul 2021 var en nästan exakt upprepning av slutet på Vietnamkriget 1975,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.