Petter Nilsson(SD)

Man behöver iaktta försiktighet kring mottagandet, även från Ukraina!

Läget i Ukraina är fruktansvärt. Samtidigt är Sveriges – och för den delen länets kapacitet begränsad.
Tidigare ansvarslösa migrationspolitik har gjort Sverige fullt. Många inlandskommuner har ytterst svåra förutsättningar.

Bland länets kommuner har kommuner om cirka 5 000 invånare sagt sig kunna ta emot flera hundra – vissa till och med runt tusen.

Låt oss säga att hälften av 1000 är barn. Hur ska en mindre kommun kunna säkra skolgång för 500 barn – när normal skolverksamhet är dimensionerad för en kommun 5 000 invånare?

Jag har ytterst svårt att se att staten ska kunna ordentligt ersätta kommunerna för de kostnader de kan ha. Har ännu att se några konkreta utfästelser.
Av den anledningen behöver man iaktta försiktighet. Vi måste komma ihåg att ett eventuellt stort och långsiktigt mottagande kommer innebära belastning också för skola och sjukvård.

Etiketter: , , , , , ,

11 kommentarer

 1. Håkan

  Snyft,snyft nu är den gamle S-Politrucken ute och beklagar sig igen.Problemet med socialdemokrater är ju att dom iinte klarar av att någon har en annan åsikt.Utan i deras värld blir det automatiskt hat,hat.

  • Marko

   Ja, samhället han, och dom övriga han nämner, vill se existerar redan i tex Kina och Ryssland.
   Varför anser han att det är ok i Sverige?
   Hans egna bloggar denna vecka innehåller dessutom det förtal han klagar på om ebba Busch och Jimmie Åkesson.
   Extrem hycklare som vanligt.

  • Mique

   Du syftar på offerkoftpartiet SD förmodar jag, eller använder du dig av den gamla vanliga extremhögerretoriken.

  • Marko

   Lustigt att se att han anklagas för att sprida desinformation i medier som samtidig sprider desinformation i samma artikel att biologiska vapenlabb i Ukraina är rysk desinformation.
   Så att båda sidor sprider desinformation har han ju rätt i.
   Läskigt att se hur medier i väst agerar på samma nivå som Nordkorea, Kina eller Ryssland såfort något som är negativt för makten dyker upp.
   Hur det ligger till med labben är fortfarande ytterst oklart.
   Övriga uttalanden om hur eventuella bio vapen skulle fungera och vem som är bakom kan man motbevisa i sak.

 2. Lars Gidlöf

  Härligt att se vilka intelligenta männsikor som verkar sympatisera med SD, men föga förvånande då de flesta som röstar på SD är lågutbildade en likhet som de har med de som röstade på Trump.

  En sak som slår mig är att denna Richthoff är deras försvarspolitiske talesman, dvs en som skulle sitta med information om Sveriges försvar och då har symaptier för Ryssland som bevisligen har gått emot folkrätten två gånger sedan 2014.

  Att sen SD’s partiledare int innan invasionen av Ukraina kunde ta ställning mellan en demokratiskt vald president och en icke demokratisk vald är ju också intressant samt att flertalet SD’are har uttalat sig gott om Ungern, som är väl det enda EU land som inte önskar sanktioner mot Rysslan.

  Får se om bloggägaren vågar ta in denna kommentar och framförallt om någon som röstar på SD kan svara på de frågor jag ställt.

  Kan någon av dessa lågutbildade som röstar på SD s¨ga mig, vad det är i SD’s politik som gynnar dom, t ex vad är det i SD’s politik som gynnar en lastbilschauff¨ør eller en industriarbetare på Volvo. Vore intressant att se om någon kan visa mig vad i deras politik skulle göra det bätre för dom som person.

  • Marko

   Varför skulle inte en bloggägare våga ta in detta?

   Och varför ska en lastbilschaufför rösta på S?
   Så han kan ansluta till övriga arbetslösa S röstare när han blir arbetslös för att S fått upp diesepris till 40 kr/l?

   • Lars Gidlöf

    Ja, tyvärr visar du att jag har rätt, kunskapen är låg bland SD röstade. Se vad dieselpriset är, och sen, varför skulle han bli arbetslös, priset är ju detsamma för alla.

    • Mique

     Ja, kunskapsnivån bland majoriteten av SD:s väljarkår, är skrämmande låg. Då jag läser kommentarer som, ”delfinerna i våra sjöar”, och ”även andra länder har tillgång till nätet”, med mera, så förstår jag varför uttrycken, ”gör dig inte svensk”, och ”har du gått i svensk skola?”, används så flitigt i övriga Europa.

    • Marko

     Imponerande att tro att priset är statiskt, en helt ny nivå.
     Fö vet du inte vad jag röstar på.

 3. Marko

  Petter,
  Ta antingen inte in kommentarer öht eller ta in dom i sin helhet.

  Förstår att du vill ha saklighet.
  Men jag förstår inte att du tar in detta
  ”röstar på SD är lågutbildade en likhet som de har med de som röstade på Trump.”

  Men censurerar ”vänsterbliven.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.