Petter Nilsson(SD)

Putin medger vilja att återta landområden likt Peter den store!

Putin har bekänt att hans anfallskrig mot Ukraina, tillika expansiva strategi, görs med ambitionen att återta landområden likt Peter den store.

Vid ett möte med unga entreprenörer och vetenskapsmän sa den ryske diktatorn: ”Peter den store ledde Nordkriget i 21 år. Det verkar som att han kämpade med Sverige, erövrade land … han erövrade det inte, han lämnade tillbaka det.”

Herr Putin verkade dra en direkt koppling mellan sitt eget försök att erövra Ukraina och Peter den stores krig mot Sverige.

Han fortsatte med att antyda att han trodde att ukrainska landområden snart skulle förklaras ryskt och så småningom erkännas som sådant, i hänvisningar till Peter den stores erövringar.

”Varför invaderade den? Att återta (våra länder) och stärka (staten). Det är vad han gjorde. Det verkar som att det är vår tur nu att återvända (landområden) och stärka (staten.)”

Putin tillade: ”När Peter den store lade den nya huvudstaden i St Petersburg erkände inget av de europeiska länderna detta territorium som ryskt, alla erkände det som svenskt.”

Självklart är det djupt oroande.

Har tidigare skrivit om att Putins allvarliga sjukdom fullt bekräftats av underrättelsetjänst.

Etiketter: , , , ,

9 kommentarer

  1. Mique

    Är det möjligtvis så, att SD är Putins förtrupp i norra Europa? Jag syftar på SD:s mycket goda kontakter med Putin-regimen.

      • Marko

        Vänstern behöver ingen fakta eller koppling till verklighet.
        Vänstern anser att alla som inte har exakt samma åsikt som dom inte är något värda och kan behandlas hursomhelst.
        Allt i godhetens och allas lika värdes namn.

  2. Ulf Parde

    Bra att Petter Nilsson (SD) på detta sätt tar klar ställning mot Ryssland och för Ukraina.

  3. brorson

    Har du börjat tävla med lille Lelle i okritiskt återgivande av brittisk krigspropaganda? Men nog var väl Peter den store en märklig person, som var långt före sin tid, när han enligt Lelle ”buggade stora palats”. Dolda mikrofoner i väggarna hos sina fiender redan för 350 år sedan, långt före den danska underrättelsetjänstens avlyssning av den svenska regeringen på uppdrag av CIA för några år sedan.

    Det är f.ö. en felöversättning av den engelska texten (som är en korrekt översättning av den ryska originaltexten???) att Putin har medgivit något, som han har anklagats för. Appear betyder synliggöra något som tidigare har varit fördolt, eller inte har setts. Men Nato-propagandan har ju tjatat om detta länge, utan bevis, tydligen. Varför ska vi nu plötsligt tro på de brittiska krigshetsarna? Britterna har ju också ett förlorat imperium, som de vill revanschera sig för. Genom att östeuropéer dödar östeuropéer.

  4. Kim

    Inga nyheter. Han är sedan länge uttalad ”nationalist” och har fått stöd från SD (och vice versa) sedan långt tillbaka för att Putin är så tydlig med detta.
    De flesta har fattat vad kommunismen innebär och vad den ställt till med. De flesta inser även vad nationalismen innebär. Vi har provat det förr. Inte bara Tyskland och Italien på 30-40-talet. Man ser det med egna ögon i tex Ungern och Polen. Och självklart Putin. Söndra. Härska. Frys ut. Begränsa demokratin och mänskliga rättigheter.
    Bara att rösta ”nationalistiskt” om man tycker det är något att sträva efter. Vi andra har lagt denna avart i samma hög som kommunismen.

    Vissa är dock helt historielösa och har inte ens klarat grunden av Samhällskunskap i skolan. Dessa får såklart fortsätta trolla. Dra ner foliehatten och kör bara!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.