Petter Nilsson(SD)

SD:s vitbok!

Första delen av SD:s vitbok har publicerats, går ta del av här.

Svårt för mig att bedöma kvalitén, möjligen kommentera att rapporten är relativt lättläst.

Jag engagerade mig i partiet på allvar för ungefär 10 år sedan, vilket förstås är relativt sentida i sammanhanget. Jag är då en av de medlemmar som varit med i partiet absolut längst i Västerbotten.

Nåväl. Har bara hunnit ögna igenom den nu på morgonen. Men är förstås intressant läsa, även om det hela är tämligen irrelevant i politiskt hänseende. Dagens tiotusental medlemmar som bygger upp Sveriges tredje största parti. Ett SD med god politik och goda – och tydliga – bevekelsegrunder är förstås väsensskilt från det kampanjföretaget som beskrivs vid grundandet.

Ska säga att jag är väldigt för idén om en hederlig politisk debatt, där fokus ligger på sakfrågor. Uppskattar transparens och hedersamhet.

Självklart hade jag hoppats på mer positiv läsning, men å andra sidan tycker jag det är bra att vi gör upp med vårt förflutna. Kanske något som andra partier också kan ta efter. Exempelvis S, V och C.

Nu kanske – peppar, peppar – vi kan slippa snack om ”vårt förflutna”, och istället fokusera på sakpolitik.

Etiketter: , , , , , ,

13 kommentarer

 1. Maria

  Saknar ”Vitböcker” från andra partier. Tror att bakgrundskoll av t ex C och S också skulle tillföra oss väljare ny information…

 2. Leif

  Såååå, det alla redan visste, att ni grundades av vit makt-rörelsen, och partitoppens reaktion är att de helt enkelt inte bryr sig, vilket vi också redan visste.

  Inget nytt under solen med andra ord

  • Leif

   Det är lättare att förstå SD:s rasism idag om man förstår hur rasismen faktiskt bildade partiet. De fascistiska grunderna förklarar också synen på familjepolitik, jämställdhet, nedärvd essens och folkutbytesteorier som i allra högsta grad lever vidare i partiet än idag.

  • Mique

   Verkligen ingenting nytt, gällande sverigedemokraternas direkta koppling till nazismen i trettio- och fyrtiotalets Tyskland. Magplask för det sverigedemokratiska propagandamaskineriets försök, att skriva om sverigedemokraternas bakgrund och historia genom en ”vitbok”! Släpp aldrig någonsin brunskjortorna över bron igen!

  • Lars

   Förstår att det är jobbigt i motvind när allt färre köper era villfarelser. Att försöka övertyga er känns rätt meningslöst då det verkar finns en ren ovilja att resonera utanför era känslomässiga skygglappar. Det känns såklart bättre för en själv om man målar upp den där hemske halmgubben, den där onde.

   Men att säga att det finns en DIREKT koppling till 30-talet från ett parti som bildades 88 är ändå anmärkningsvärt.

   • Mique

    Sverigedemokraternas direkta koppling till nazismen i trettio- och fyrtiotalets Tyskland, är Gustaf Ekström. Gustaf Ekström var med och bildade det sverigedemokratiska partiet 1988. Gustaf Ekström var medlem i det sverigedemokratiska partiet, fram till sin död den 16 juli 1995. Gustaf Ekström är numera en ikon inom den extrema högern.

 3. Marko

  Inte en chans detta kommer få stopp på denna fokus i debatten från vänstern.
  Det är detta och annat likt detta, hot mot demokrati och liknande lögner, som vänstern har som enda argument numera.

  Off topic
  https://www.dagensps.se/bors-finans/prognos-svensk-tillvaxt-pa-jumboplats-i-eu/
  Efter 8 år av vänstern så har vi sämst tillväxt i hela EU.
  På det 7e högsta arbetslöshet.
  Och med vänster får vi massa höjda skatter och mer bidrag fortsatt investering på slump el.
  Buckle up, were going down..

 4. brorson

  Vänsterpartiet behöver inte ta efter SD, vad gäller att ge ut en vitbok om partiets förflutna, eftersom V var det första partiet, som gav ut en sådan bok,. Så, det är snarare SD som har tagit efter V, vilket hedrar både V och SD. Desto mer vanhedrande för de partier, som också ha ett solkigt förflutet, men försöker dölja detta, särskilt S och C. Och om vi går utanför politiken, så bör ledande medier, skämmas för sin mörkläggning, när de de inte ens nämner V:s vitbok, som om SD vore enda parti som haft anledning att ge ut en sådan bok. Och inte heller nämner att fler partier än V och SD har en historia, som de har anledning att skämmas för.

  C är enda parti, som haft rasbiologin inskriven i sitt partiprogram. Detta hindrade dock inte S att regera tillsammans med C under 1930-talet och framåt, då den socialdemokratiska partitoppen var starkt influerad av de rasbiologiska idéerna. Samtliga dåvarande riksdagspartier stod bakom bildandet av Statens rasbiologiska institut, som ledde kampen för utrensningen av ”oönskade anlagsbärare” ur den svenska folkstammen. De flesta drabbade, sett till totalantalet individer, var etniska svenskar, Men de flesta drabbade, sett till andelen av folkgruppen, var de s.k. tattarna, även kallade resandefolket.

  De ledande socialdemokrater, som stödde kampen mot ”oönskade anlagsbärare” var i synnerhet Alva och Gunnar Myrdal samt Tage Erlander, som innan han otippat blev statsminister hade varit ordförfande i 1940 års befolkningskommitté. Gunnar Myrdal, som under slutet av 1940-talet varit handelsminister, tvingades – av Enlande – att avgå från denna post, sedan han beklagat Tysklands nederlag i andra världskritget och sett Sovjetunionen, som ett svagt men dock det ena ljuset i mörkret.

  Jag har läst både makarna Myrdals ”Kris i befolkningsfrågan”, där de skrivit att det i varje samhällslass finns en bottensats av individer, som saknar existensberättigande” och Gunnar Myrdals ”Varning för fredsoptimism'”. Boktiteln talar för sig själv. Så nog finns det uppslag även för en socialdemokratisk vitbok, om man börjar gräva i det partiets historia. Nazisten Per-Olov Sundman, som var en uppburen kulturprofil, var riksdagsman för Centerpartiet under tio år efter andra världskriget, vilket den nuvarande partiledningen försöker bortförklara och tona ner.

  Jag har träffat en person, som var med och grundade SD, vid ett möte i Stockholm i februari 1988. Enligt honom var grundarna medlemmar i den rasistiska organisationen Bevara Sverige svenskt, som hade grundats av nazister enligt kommunistisk folkfrontsmodell. Enligt honom ville grundarna av SD bli kvitt nazisterna, vilket de helt uppenbarlige misslyckades med, om det verkligen var defas syfte, eftersom nazister kom att leda partiet tämligen omgående efter bildandet .Vilket bekräftas av den nu publicerade vitboken.

 5. brorson

  Liberalernas gruppledare Mats Persson säger att SD har en ”mycket problematisk historia” samt att ”Det är viktigt att inte sopa det under mattan och att all fakta kommer upp på bordet” Det är sant, men det är också viktigt att allla fakta om avnazifieringen av SD också kommer upp på bordet, Vad var det som lockade anti-nazister att gå med i partiet? Var det partinamnet, som man inte ville skulle utnyttjas av nazistter för Sverige-fientliga syften, som man ville komma åt för egen del? En drivkraft var de etablerade partiernas beslut att gå med i EU.

  Det behövdes ett nytt parti för EU-motståndare, inte minst efter uteslutningen av den mycket respekterade EU-motståndaren Björn von der Esch ur Moderaterna. Han värvades till KD, som dragplåster för att locka tidigare M-väljare till KD, som dock inte alls stödde hans EU-kritiska linje.
  Man kan säga att den EU-vänlige KD-ledaren Alf Svensson köpte von der Esch’ tystnad i EU-frågan genom att ge honom en riksdagsplats för KD. Det enda bestående resultat av von der Esch’ verksamhet som KD-politiker är ett kraftigt närmande av KD till M, von der Esch’ hade före uteslutningen ur M bildat en tvärpolitisk organisation för EU-motståndare tillsammans med en socialdemokratisk landstingspolitiker, som också blev utesluten ur sitt parti.

  Det fanns alltså ingen plats för EU-motståndare i de etablerade partierna, med undantag för V och MP, som dock bytte åsikt i EU-frågan, när MP efter valet 1998 sågen chans att ersätta V som stödparti till socialdemokratiska regeringar. Ledande miljöpartister verkar vara villiga att göra vad som helst för makt och pengar, i strid med partiets ursprungliga grundsatser. Olof Palme var tydlig motståndare till EG (de Europeiska Gemenskaperna), som1992 ombildades till EU. Det kan alls inte uteslutas att mordet på Olof Palme hade något slags samband med omsvängningen inom S i EG / EU-frågan.

  Centerpartiet, med sin vurm för lokalstyre, var inledningsvis splittrat i EU-frågan, men så fort det kom till skarpt läge tog även partiledningen i C hem spelet. Och därmed blev även de centerpartistiska EU-motståndarna partipolitiskt hemlösa. Bland dem Mikael Jansson, som varit en centerpartistisk lokalpolitiker, innan han gick med i SD. Han valdes 1995 till SD:s partiordförande, och därmed inleddes utrensningen av rasism och nazism ur SD. Janssons ambition var helt klart att göra om SD till ett anti-rasistiskt, men invandringskritiskt, demokratiskt parti, som gjorde skäl för partinamnet Sverige Demokraterna. En av de första punkterna, som ströks ur partiprogrammet var kravet på förbud mot adoption av icke-europeiska barn.

  Trots att flera nazister blivit för gamla för att göra effektivt motstånd, var det förstås ingen lätt uppgift att göra om SD till ett vanligt, demokratiskt parti. Stiftelen Expo, som finansieras av bl.a Expressen för att granska högerextrema rörelser, har skrivit en bok om SD:s första tid, där författaren Daniel Pohl driver tesen att utrensningen av nazisater inte var seriöst menad, utan mest avsåg naxister, som gav SD dåligt anseende genom att uppträda i madchkängor och rakade huvuden vid demonstrationer., Jag tror dock att Jansson, som under tiden som centerpartist lärt sig politisk taktik, utnyttjade motsättningar bland de nazistiska grupperingarna för att rensa ut en grupp i taget .Om han hade försökt rensa ut alla samtidigt, hade han med största sannoilikhet själv blivit utrensad, Det verkar Pohl inte ha tänkt på.

  Utrensningen av nazister tog sin lilla tid, och sedan återstod de rasister, som inte var nazister. Men de löste själva problemet för SD-ledningen genom att själva gå ur och bilda ett nytt parti, Nationaldemokraterna, som de hoppades skulle konkurrera ut SD vid de allmänna valen. Men det har visat sig i val efter val att de invandringskritiska väljarna inte vill företrädas av rasister i riksdagen, När Jimmie Åkesson tog över som partiordförande, tog han över ett parti, som torde ha varit praktiskt tage

  • brorson

   När Jimmie Åkesson tog över som partiordförande, tog han över ett parti, som torde ha varit praktiskt taget fritt från både nazister. och andra slags rasister.

   För att återgå till Mats Persson och Liberalerna, så har även L ett solkigt förflutet. Liberalerna i risksdagen stödde nämligen bildandet av det Rasbiologiska institutet, vartill flera namnkunniga liveraler har varit involverade i verksamheten som akademiker och forskare. Liberalerna har ett solkigt förflutet inte bara längre tillbaka itden, utan även under de allra senaste åren, genom kampanjerna mot sin egen partileare, vars enda fel var att hon är en svart kvinna.

   Nu har dessa liberaler fått den partiledare de vill ha, nämligen en vit man med ett svenskt namn – som driver i stort sett samma politik som den svarta kvinnan. Rätt ras och kön verkar betyda mer än rätt politik för dessa liberaler-.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.