Petter Nilsson(SD)

Barn med könsdysfori, återupptaget!

I måndags skrev jag ett inlägg på bloggen titulerat ”(S) vill att 16 åringar ska få ändra sitt juridiska kön!”.

Fick höra att inlägget var transfobiskt från en person med annorlunda politisk hemvist än jag själv. Personen sökte ingen debatt i ämnet, utan mer bara låta stämpeln falla över det ondskap berörd uppfattat i inlägget.

Senare i veckan såg jag att SVT uppmärksammat att den enda engelska kliniken för barn med könsdysfori stängs ned.

I artikeln skrivs detta:
”Såväl Socialstyrelsen som Mikael Landén har kommit fram till slutsatsen att forskningsläget kring hormonbehandlingars nytta är mycket osäkert.

– Däremot vet vi att det finns risker. När man då ska väga nytta mot risk och vi inte har någon känd nytta, så blir det svårt att rekommendera den här behandlingen, säger Mikael Landén.

– Jag tycker att man ska göra som i Storbritannien, att man tar ett steg tillbaka och säger, ’det här blev fel, nu gör vi om’.”

Etiketter: , , , , ,

19 kommentarer

 1. Jonsson

  Enligt SBU:s två år gamla rapport råder det bristande kunskap kring könsbyte, och hormonbehandling.
  2010-2018 ökade viljan att byta kön, främst hos flickor 13-17 år. Oklart varför.
  Socialstyrelsen uppdaterar sig vetenskapligt 2022, och fokus är på hälsoriskerna med hormonbehandling (cancer, hjärta-kärl, neurologiskt).
  Könsbyte för tonåringar måste därför ske inom forskningens ramar. Uppföljningen har också fungerat dåligt tidigare…
  Byte av juridiskt kön (på papperet), ser jag inte som avgörande – eftersom man antagligen kan byta tillbaka. Det är väl därför sossarna så lättvindigt föreslår detta. Men, juridiskt byte är ändock ett steg mot medicinska ingrepp. Varför har Hallengren så bråttom! Stark lobbyrörelse inom (S) som kräver förändring?
  Håller med: det är rimligt att din meningsmotståndare utvecklar sin uppfattning i frågan.

 2. Marko

  Sosseriet kanske inte skulle dragit ned på barn och ungdomspsykiatrin om dom på riktigt brydde sig.

  Och hur könsbyte för 12 åringar och HBTQ särrättigheter kan vara prio när vanlig vård inte fungerar, utförsäkringar skyhöga, kriminalitet eskalerar, arbetslöshet enorm, svindyr el och bränsle, skyhög inflation är märkligt.
  Men det är väl statsbidragen..

  • Lars

   Vad har HBTQ för särrättigheter? Ganska mycket svårare leva som t.ex homosexuell än hetero fortfarande. Prova ett halvår med att säga till folk du är homosexuell och se reaktionen från vissa… så kan du ju anse sen att homosexuella har bättre rättigheter än andra. Vad jag har sett så får ingen bidrag för ens läggning eller har extra rättigheter.

   • Marko

    Allt bör behandlas inom ramen lika rättigheter för alla.
    Inga pengar öht bör gå till vänsterextrema HBTQ lobbyn.
    Könsbyte av barn bör vara förbjudet.
    Detta ämne bör inte tas upp öht för unga barn om dom inte av någon anledning själva vill.

    Att homosexuella har problem i samhället är för det första inget jag märker av i mina kretsar och dessutom ett separat ämne.
    HBTQ lobbyn är däremot för att fylla landet med kulturer där man inte tolererar det öht.
    Och samtidigt gör man absolut ingenting för att förbättra på detta område.

    Även media är hycklare.
    Såg I AB igår 2 homosexuella där 4 uber bilar vägrade köra dom
    Tror ni det stod ett ord om vem som körde?

 3. Jonsson

  De senaste 4 decenniernas ideal, med plastik fram och bak, och Botox i ansiktet och förskönandet av förebilder som Pamela Anderson, Dolly Parton och Jennifer Lopez, torde ha fått inverkan på dagens tonåringar. Också. Killar på mellanstadiet idag uttrycker synpunkter på klasskamraters – av motsatt kön -. figur. De har väl gått på den retuscherade reklamen också. Skolsköterskor har samtal med 9-10 åriga tjejer, och bedömer kroppsutvecklingen, då kan det bli remiss om flickor är alltför fysiskt välutvecklade för sin ålder. Det finns en mall. Mp vill ju ha hbtqi-certifiering i skolhälsovården och Mp är mest positiva till RFSL, på papperet. Efter kommer V. På 1970-talet kunde idoler få se ut som Janis Joplin. Det är inte konstigt alls med dagens kroppsfixering och sökande efter ”rätt” identitet och look. RFSL vill bestämma över rättigheterna, och sjukvården får ansvara för skyldigheterna om missnöje uppstår?
  Hbt-S samlar c. 1000 personer i 11 distrikt.

 4. Jonsson

  Undras i vilket sammanhang det är påkallat att informera sin omgivning om sina preferenser öht t ex homosexuell, heterosexuell, bisexuell? Varför i ett halvår. Det verkar påfluget. För mycket info.
  Men RFSL är ju statsfinansierade (MUFC) med avsikt att bryta just heteronormer.
  De kallar sig opolitiska. Politiska grenen Hbt-S får även de miljonbidrag av MUFC. Maggan borde ha stöttat de sina och hållit tal vid årets Pride.
  Ämnet barn och könsdysfori handlar om TS, antar jag. Att det finns hälsorisker med ingrepp.

 5. Drutten

  Herregud vad ni alla verkar vara professorer i frågan. Jag väljer att hålla käften i frågan för att inte framstå som en idiot. Vad vet vi om hur andra människor lider.

 6. Jonsson

  Gud nämndes, så här kommer lästips:
  ”Drogromantik och vass udd mot kristendomen präglar årets Pride”, Per Ewert (26/7 2022, varldenidag.se).
  Verkar gått si och så med att tiga?

  • Drutten

   Innan du m fl uttalar sig menat jag att du m fl ska pröva att gå några mil i deras skor så kanske du får andra tankar om ämnet.

 7. Mique

  Dagens inlägg av Petter Nilsson och kommentarerna till inlägget, tycks enbart, med två undantag, komma från ett gäng omogna troll, som är väldigt otrygga i sin trollroll och inte kan eller vill respektera individens personliga integritet och alla människors lika värde. Snacka om kunskap, sunt förnuft och medvetenhet!

 8. Jonsson

  Drutten har tänkt till efter noga övervägande, det märks ju.
  Tur att du inte försörjer dig som siare, du är ute och cyklar. Rejält.
  Är det barnen, främst flickors hälsa, som du tänker på?
  Du är antagligen själv förälder till flickor som, enligt skolhälsovården på 1980/90-talet måste genomgå benförkortning vid 7 år, för att inte bli så långa som vuxna (över c.180 cm)? Obs! Att operationen inte gällde pojkar.
  Idag måste flickor istället ta bromshormoner för att inte bli för långa, OCH vuxna för snabbt, och det gäller fortfarande förstås i lågstadiet (Elevhälsan, kallas det nu i plugget). Och, ja flickor. Olika ideal råder, så flickor skammas, duger inte kroppsligt. Det är Skol-Elevhälsovården som velat göra ingreppen i Västerbotten. Såna saker spelar roll, bland många andra faktorer. Vem har makt över skolan; kan det vara politiker?
  Annika Strandhäll och Bah Khunke, föreslog i en lagrådsremiss, att juridiskt kön kunde ändras vid 12 år (vid 15 år innan). Samt könskorrigering vid 15 år (mot nuvarande 18 år). Snabbt och enkelt, var parollen. Är det så enkelt i verkligheten? Stuprörsvård!
  Som Petter Nilsson skrev, så är inte RFSL alls nöjda med Hallengrens besked.
  RFSL vill ha byte av juridiskt kön vid 6 år. Och helt ta bort 18 år som åldersgräns vid könskorrigering. Ämnet gäller alltså barn med könsdysfori, inget annat. HBT-Socialdemokraterna tror jag är på RSFL:s linje.
  Jo, jag har haft anledning att ta ställning till könsbyte, och då har oron gällt något jag inte tänker utveckla här. Du borde verkligen pröva DE skorna, Drutten!
  RFSL vill för övrigt även införa fri prostitution. Självklart att S/ Mp går med i pridedemo-tågen eller hur. Självklart ska Sverige, göra prostitution lagligt? Allas lika värde! – det offentliga skall ju alltid följa RF.
  Drutten kom från Sovjet, vad jag vet. Så nej, de skorna har jag inte gått i.
  Svaren till Skolhälsovårdens önskade ingrepp överlåter jag till profilerare som exv. Mique, att gissa.
  Varken Lagrådet eller Sveriges Kvinnolobby, tillstyrkte Strandhälls och Bah Khunkes förslag… frågor på det? Googla isf. Eller fortsätt med metadiskussionerna.

  • Mique

   Konstigt, mina tre döttrar, är alla tre, drygt en och åttio långa, samtliga hade tidig pubertet. Skolhälsovården har aldrig någonsin, nämnt något om benförkortning eller hormonbehandling, för deras del. Det är frapperande, att varje gång Petter Nilsson har inlägg rörande kvinnor, HBTQ-frågor, individens könsindentitet och sexualbrott, så ramlar det in en drös av kommentarer, från ”experter” inom de olika ämnesområderna, från män som är rädda för sin egen sexualitet och otrygga i sin mansroll. Givetvis ska prostitution vara förbjudet, prostitution främjar enbart patriarkatet, även RFSL klampar ibland i klaveret. Vilken signatur en kommentatör på Petter Nilssons blogg använder, är väl upp till var och en, snacka om metadiskussion! Du och flera andra som kommenterar på Petter Nilssons blogg, tycks ha stora problem, med vad respekt för individens integritet innebär!

 9. Jonsson

  Mique, Och?
  Bra att du är emot sexköp.
  Det är ett stort framsteg, att du verkar ha en (1) egen åsikt. Annars är du expert på att vara tvärs emot.
  Individens integritet?, det ska komma från en trollkonspiratör. Du saknar trovärdighet.

  • Mique

   Du är bara ovan och rädd, för personer som bygger sina åsikter på kunskap, sunt förnuft och medvetenhet. Ja se, alla dessa troll på Petter Nilssons blogg, som försöker försvara sig, med whataboutyou-retorik och argumentationsfel.

 10. Jonsson

  Whatever. Du är ju ledarskribent och redaktör Mique, så du borde förstås veta.
  En klok skribent vars alster jag däremot uppskattar mycket att få läsa kommer från Mellanöstern, och skriver om hbtq, Luai A.

  • Mique

   Luai Ahmed är en ulv i fårakläder. Det finns inga vittnesmål, eller någon som helst dokumentation, av det han påstår sig ha sysslat med, under sin tidiga tonårstid i Jemen. Ingen av sveriges jemenitiska föreningar, vill ha med Luai Ahmed att göra. Luai Ahmed är medlem i det sverigedemokratiska partiet, vilket inte förvånar mig ett dugg. Luai Ahmed skriver krönikor, i bland annat nättidningen Bullentin. Bullentin är ”en låtsastidning gjord av en skolklass” och ”amatörerna lekstuga”, vars medarbetare framför allt sysslar med utpressning, ofredande, hot och våld mot varandra. Bullentin är uppbyggd som en sekt av journalistikens bottenskrap. Källor: Jemenitiska föreningar i Sverige, Kali Nethunter Community och Sverige-Jemenitiska vänskapsföreningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.