Petter Nilsson(SD)

Vi växer!

Igår eftermiddags skrev jag ett nyhetsbrev till medlemmarna.

Stämningen är positiv i partiet efter valet förstås. Många medlemmar har gjort en enorm insats under valet.

Blev också kontaktad av en bekant från tiden innan man blev politiskt engagerad. Han hade beslutat sig att bli medlem. En av många såhär efter valet.

Ofta väljer människor att bli medlemmar i samband med val. Vi är väl knappast något undantag där.
Vi växer förstås, och har vuxit enormt. Både medlemsmässigt, men också i det stöd vi får parlamentariskt.

Jag tänker mig att många av våra medlemmar väljer att engagera sig som medlem – utan att kandidera – i större omfattning än medlemmar i andra partier. Något som jag tror går att koppla till en stigmatisering, där övriga samhället försöker måla ut medlemmar som något annat än vad de är.

De som väljer att engagera sig i ett parti för att förbättra sin Norrlandskommun, region eller för den delen Sverige förtjänar respekt.
Respekt för att man tar sig tiden att sätta sig in i frågor, och verka för en gemensam sak.

Nu råkar förvisso Sverigedemokraterna vara det enda partiet som har rätt. Men det må vara.

De ideella krafterna måste värnas. Det är ett ansvar vi alla har när vi skriver våra inlägg, för vår politik, eller har våra debatter.
Vi har ett ansvar att verka för ett hedersamt debattklimat där vi diskuterar sakfrågor.

Etiketter: , , ,

13 kommentarer

  1. Mique

    Jaså du Petter, ”vi har ett ansvar att verka för ett hedersamt debattklimat där vi diskuterar sakfrågor”, hur kommer det sig, att det ej tycks gälla för nättrollen bland kommentatorerna på din blogg?!

  2. HERMAN

    Tragiskt att höra hur vänster sidan visar sånt hat mot SD väljare. Om media lagt ner samma energi att leta skit på Sossarna skulle ni bli förvånade vad som skulle rapporteras. Men det ignoreras av framförallt av tidningar som i huvusak är vänsterorienterade. Det är ju skandal att jag som väljare inte törs visa öppet vad jag tycker. Kan tom tappa jobb o samhällsuppdrag. Snacka om odemokratiskt beteende nä bara du röstar på sossarna är du inne i värmen. Uppför er som vuxna och inse att så här funkar demokrati.

    • Kim

      Du anser att SD inte visar hat mot några?
      Vad är det som gör att du hävdar att övriga partier behandlas bättre? Skillnaden är väl snarast att SD-väljare är helt immuna mot alla exempel på dumheter som partiets företrädare tar sig för. Det verkar snarast vara en merit. (Kanske talande för de som stödjer eländet?)
      Och att SD anhängare försöker förklara hur demokrati fungerar – det måste ju ändå vara stor ironi.

      Med det sagt –
      Det är inte konstigt att SD ökar. De rödgröna har ju gjort en hel del märkliga saker så missnöjet är såklart stort. Då dessutom (m) väljer att lägga hela sin energi på att bara driva SDs frågor så är det klart det blir ett lyft. Snarare förvånande att det inte blev större lyft för SD, som som vanligt skött sina kort väl. De har hårt drivit missnöje och splittring och fått fortsatt bra betalt för det.

  3. majorn

    HERMAN har helt rätt en kompis brukar ringa när han läst eller hört något från media att hur kan dom säga sånt eller skriva sånt jag brukar säga att det är väl inte konstigt när 95 procent av journalisterna är vänster. när tex. en polis uttalar sig i tv om något invandrarrelaterat brukar jag säga för mig själv, se upp vad du säger annars är du utan jobb imorron.

  4. brorson

    Jag har skrivit nedanstående kommentar på en annan VK-blogg, men hoppas på publicering även här:

    ”Du presenterar dig som medlare i konflikter, men är själv den värsta konfliktsaparen av alla, åtminstone på VK-bloggarna. Varför detta grova hat mot människor som dock är dina medmänniskor och med största sannolikhet inte har gjort dig något ont? Jag missunnar inte någon av alla dem, som har engagerat sig för en socialdemokratisk valseger, att känna sorg över att det egna partiet har förlorat, om så visar sig vara fallet efter sluträkningen, men jag har inte sett någon aktiv sosse uttrycka ett sådant hat mot sina politiska motståndare, som du gör. Inte ens Lennart H. Vill du avskaffa rösträtten för alla som kan antas inte rösta som du tycker är rätt? Som jag har förstått är ditt gränslösa hat inte bara riktat mot SD, Fick inte hela den ursprungliga svenska befolkniingen en släng av ditt hat i ett av dina tidigare inlägg nyligen?”

  5. Kenth

    Över 90 000 röster ogiltligförklarades på valdagen
    Men vid länsstyrelsernas slutgiltliga räkning kan tusentals
    av dem godkännas och tillsammans med onsdagsrösterna
    påverka valresultatet…
    Jag skulle inte bli förvånad om det gagnar S så Magda får sitta kvar.
    (Fusk eller inte går inte bevisa)

  6. brorson

    Den person. som jag skrev om i förra inlägget. har nu ägnat ett helt inlägg åt mig, som han beskyller för att vara sådan, som han själv är. Han tål tydligen inte att bli tillrättavisad för hur han uttrycker sig. Jag har skrivit ett kort svar: ”Varför uttrycker du dig så hatiskt, om du inte hatar”?

    Han är naturligtvis inte ensam om att kritisera både SD och de partier som anser sig kunna samarbeta med SD. Men det finns ingen annan SD-kritiker, som uttrycker sig så hatiskt som denne person. Inte ens Lennart H. Alla, som har följt mina kommentarer på den här bloggen, vet att jag har kritiseratg SD många gånger, men det har varit i sakfrågor, som man faktiskt kan ha olika åsikter om, och med respekt för dem som inte håller mid mig,

    Vad den här personen inte håller med SD om, får man faktiskt inte veta. Det är bara hat, hat, hat, somjag har uppfattat honom. Menar han inte vad han skriver?

  7. brorson

    Fortsättning följer. Idag 13 / 0 hade Hansen lagt ut min kommentar, som du kan läsa här ovan, och besvarat densamma med ett nytt inlägg, vilket jag besvarat med frågan varfför han uttrycker sig så hatiskt om han inte hatar. Denna, min andra kommentar, som du också kan läsa här ovan, har han inte lagt ut. I stället har han raderat min första kommentar och redigerat sitt eget inlägg, så att det framstår mindre hatiskt. Bra! Men denna mening har han dock behållit i sitt inlägg: ” I dag har jag fått känna på näthatet att utan grund själv bli kallad hatare”.

    Utan grund? Han försöker alltså ge sken av att vara utsatt för hat, när han kritiseras för att själv uttrycka sig hatiskt. I den här valrörelsen är det i hög grad SD:s motsåndare som har provat offerkoftan. Förvisso får politiker från alla partier fått motta glå

    pord och kan reagera surt. Jag vet dock inte om denne Hansen är aktiv politiker för något parti. Och jag vidhåller att ingen aktiv politiker, inte heler någon sesse, har uttryckt sig så hatiskt mot någon politisk motständare. Såvitt jag vet.

    Lennart H är vä den socialdemokrat som har rekord i inlägg som är negativa mot SD. Men det är dock utan personligt hat mot SD eller SD-sympatisörer .Jag tror helt enkelt att aktiva politiker vill kunna stå för det, som de har skrivit under valrörelsen, även efter valet. Och naturligtvis vill de också kunna se sina politiska moståndare i ögonen, när de möter dem i politiska sammanhang.

    Jag undrar dock hur det är egentligen med Annie Lööf och den offerkofta, som det tilltänkta mordoffret, som hennes anhängare (men inte hon själv) har viftat så ivrigt med.. En viss hotbild har väl funnits mot alla partiledarna, och inte bara mot henne?

    • Jonsson

      Låter som en liberal provokatör, med bristande förankring i verkligheten. Ignorera personen, ge inte uppmärksamhet. Något beror det ju på att drygt 20 % av väljarna ser problem med Sveriges negativa utveckling. Så att de röstar Sverigedemokratiskt.
      Det är ffa hur yngre väljare ser på framtiden som är väsentligt att ge akt på. Småbarnsfamiljer som tvingas kallställa sina nu osäljbara villor och flytta hem till svärföräldrarna pga av elpriserna och dess följder till exempel. Kriminaliteten ett annat exempel; rån vid skolor i Umeå, mitt på blanka dan.
      När och om elnätsavgifterna höjs, med 30%?, då lär de inte minska senare. Toapapper blir skitdyrt.
      Socialdemokraterna behöver göra sin läxa, även om det nu tycks vara för sent för Sverige. Jag tror det har gynnat dem lite att regera utan Mp. Men det tar årtionden att vända trenden, om sossarna så skulle vilja?, för att förbättra något i landet. Då måste de gå emot EU ibland.
      Vk:s ledarsida är inte heller nån höjdare, särskilt de senaste veckorna, väldigt enögt och aggressivt. Redaktör Gustaf Rosén på sin tid må ha varit stridbar, dock blundade han inte för problemen i länet. Hans ideologi verkar ha varit att avhjälpa nöd och ge hjälp till självhjälp, ett frisinne vars like inte finns idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.