Petter Nilsson(SD)

Pontus Andersson (SD) verkar för lägre bränslepriser!

Saker sätts väl i någon mening på sin spets under ett valår. Såg förstasidan på folkbladet att tidningen med stora bokstäver uppmärksammar att Pontus Andersson (SD) aldrig tidigare besökt Västerbotten.

Tycker personligen det är starkt av honom att svara ärligt och renhårigt på frågan huruvida han besökt länet förr. Är en av de frågor en mindre politiker lättvindigt kunde svarat ja på.

Men sen måste man komma ihåg att Pontus är en ung politiker också. Är nog rätt många i yngre ålder som inte besökt vartenda län i Sverige.
Är få Västerbottningar som ens rest igenom varenda tätort i Västerbotten.

Om något så skulle jag säga att han visar att han är hedersam genom att ge frågan ett ärligt svar. Vilket förstås bådar gott, då han understrukit värdet av att arbeta för lägre bränslepriser.
Det är definitivt att anse som en viktig fråga. Vissa kan påstå att lägre bränslepriser är viktigare för Västerbotten än huruvida Pontus besökt Västerbotten innan han blev invald för vår valkrets.

Etiketter: , , , , ,

5 kommentarer

 1. Kenth

  Om hela eu skulle blanda in nån ynka % etanol i sitt drivmedel skulle vi i sverige
  också bara behöva blanda i några ynka % och reduktionsplikten skulle skrotas.
  Och hur mycket av skattesatsen på drivmedel kommer tillbaks till användning
  för trafiken…nada…stadskassans tokiga konton slukar allt.
  Edit: Hörde på radion en tes om att skulle svensken dra ner på gasen och
  köra ekonomiskt och hålla hastigheterna åt reduktionsplikten upp sig själv…
  sant eller falskt?

  • Lars Gidlöf

   EU har samma % etanol i sitt bräsnle, och de flesta länder har haft E 10 mkt längre än Sverige, fakta borde du ta till dig

  • Bättre förr

   Det är stor skillnad på reduktionsplikten på diesel och på bensin. Preem sökte ju tillstånd för att bygga ut raffinaderiet för att göra mer diesel, då förbrukningen av den lättare lågsvavliga diesel som används i bilar ökade närs nya EU-regler om lågsvavlig diesel i fartyg infördes. Den ökade förbrukningen av lågsvavlig diesel ledde givetvis till högre priser. MP ville som bekant inte bygga ut raffinaderiet. I stället fick man göra diesel med inblandning av biodiesel som plåster på såret. Detta ledde dock till ännu högre priser, då priset på biodiesel redan var högt, då de flesta EU-länder blandar i ca 5-10 % biodiesel. (5% räcker om det är biodiesel som är extra gynnsam ur miljösynpunkt). Dessa 5-10% innebär dock att betydligt större mängder biodiesel blandas in av övriga EU än av Sverige även med 30-60% biodiesel i Sverige, samtidigt som Sverige drabbas av mycket högre kostnader då det inte blir så dyrt om man bara blandar i 5-10%!!! Samtidigt bidrar Sveriges höga inblandning att priset på biodiesel blir högre, och att andra länder som satsar mindre på godhetssignalering och bryr sig mera om folket tvekar om att blada i mer biodiesel, dvs Sveriges ”goda exempel” kanske inte följs av andra, dvs Sverige offrar sig till ingen miljönytta sett i ett globalt perspektiv, samtidigt som befolkningen, särskilt den fattigare delen, och allra mest i glesbygd, får det sämre. Dessutom kan biotillsatsen göra det riktigt dyrt för de som kör lite, då biodieseln inte tål lagring särskilt bra. Den som kör lite kan tvingas byta allt bränsle + filter, och i värsta fall även delar av insprutningsutrustningen. Dyrt utöver det redan dyra!

 2. Kim

  Fina ord. Utan att ta upp frågan om det är just ärlighet som ligger bakom eller om mannen åtminstone bara är klok nog att inte blåljuga på en direkt fråga som kan slå tillbaka.

  Men är inte vår demokrati uppbyggd med idén om att de man ska representeras av någon med lokal förankring för att man på riksplanet ska ha någon som kan de ”lokala” frågorna? Förstår hur Norrland bara ses som en mjölkko för övriga Sverige. Bara att ta energi, skog och gruvmaterial utan att skicka tillbaka? Någon som förstår vad avstånden innebär. osv osv

  Med SD representeras man av skåningar och stockholmare. Vi får väl se vad det innebär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.