Petter Nilsson(SD)

När VK och Nordebo lämnade liberalismen!

Jag har följt VK:s utveckling tillsammans med krönikörers kåserier. Nordebo kanhända den främste i ledet mot liberala ideal.
VK säger sig ha en öppen frisinnat liberal inriktning. I själva verket är det emellertid högst tveksamt.

Grundläggande liberala tankar. Ramverk där yttrandefrihet är en hörnsten. Skyddet för alla människors värdighet, vilket i Sverige tagit uttryck i form av ett väsentligt mycket tryggare skyddsnät än exempelvis i USA. USA är otvivelaktigen ett liberalt land emellertid. Det finns ett skydd för alla människors värdighet.

Det innebär förstås inte att USA inte gör skillnad på medborgare och icke-medborgare. USA diskriminerar därvidlag. Det gör Sverige också.

Notera att inget parti vill ha en fri invandring. Samtliga partier i Sveriges riksdag vill ha en reglerad invandring. Samtliga partier vill ha en demokrati.

Jag tänkte exemplifiera VK:s frisinne, särskilt med denna paragraf från Nordebos senaste krönika:
”Det konservativa blocket, med SD som största parti och agendasättande kraft, är ett led i den radikaliserade högerns långsiktiga ambitioner att bygga ett maktinnehav på främlingsfientlig, auktoritär grund.”

Detta är direkt smutskastning. Förstås. Och som lyfts tidigare, direkt fel.
Han har all rätt att uttrycka sin uppfattning. Men samtidigt måste man fråga sig ifall media som också delfinansieras genom skattesedeln inte åtminstone bör rannsaka sina egna formuleringar.

Ska väl tydliggöra att krönikor florerat och bildat ett täcke mot SD under valrörelsen. Löpande pajkastning. Inte minst från VK.

Etiketter: , , , ,

17 kommentarer

  1. Mique

    Du Petter, bete dig som en riktig ”karl” och inte som en mesig svensk! Se om ditt eget hus, innan du tar på dig den bruna offerkoftan!

  2. Jonsson

    Liberalism med inslag av paternalism?Folkuppfostran?
    Vad vilja Liberalerna själva då?
    Jo, exempelvis öppna gränser. Samt införlivande av Afrika i EU (valåret 2018 Vk, tror Birgitta Ohlsson skrev).
    Utan landgränser blir det huggsexa om resurser. Vilka ska bestämma – EU eller? Hur ska demokratin överleva detta? Är liberalismen, frisinnet kidnappat nu av globalistdrömmen? Kälkborgare på anabola…
    I Sverige önskar gammelvarianten av Liberalerna (övervintrade Folkpartister) sjukhussatsningar även i glesbygd.
    Det finns reella orsaker till att L går dåligt.
    Deras nuvarande mandat är uppblåst, de klarade inte riksdagsspärren för egen maskin. Precis som Mp, som också lånat mandat.

  3. Jonsson

    Det blev error när jag försökte kommentera nyss. Så jag omformulerar mig lite snällare.
    Liberalerna har obefintligt stöd idag. De fick hjälp över riksdagsspärren och saknar egentligt mandat.
    Vi får väl se om agitationen lyfter Liberalerna.
    Jag förstår att deras anhängare är besvikna, på väljarna, men jag vet inte vad partiet kan bidra med i svensk politik. Vilka är deras målgrupp?

    På något sätt måste ändå Sverigedemokraternas framgång förstås. Och opinionsmätningar går att ta del av i riklig mängd, även för liberala politiker.
    Liberalerna är alltför starkt präglade anhängare av EU:s idéer. Men partiet blev faktiskt utbytt av svenska arbetarrörelsen för länge sedan. De har bråkat internt och splittrats i olika falanger och partier.
    Naturligtvis har skribenter på ledarsidan all rätt att yttra sig. Det borde inte hänga på statsbidrag, vem som har störst tillgång till det fria ordet.

    Jag lär aldrig glömma Ann Wibbles (FP) tips i kristider, att man skulle ha en årslön på banken.
    Inte konstigt att Liberalerna inte attraherar vanligt folk, arbetare som behöver ställa mat på bordet.

  4. Kim

    Stor komik då SD tar på offerkofta och ska förklara definitionen på ”liberal” och hur synd det är om dem eftersom alla andra är såååå elaka.
    Men passar såklart in för korkade vita män som tror på konspirationsteorier och vill ha enkla svar på komplicerade frågor.

  5. Agneta

    Mique, alla dina kommentarer handlar om personangrepp och brunsmetning av alla som inte delar dina åsikter.Vore intressant om du kunde argumentera i sakfrågor istället.

    • Mique

      Whataboutyou-retorik och trams i kubik. Sakfrågan är att, Petter Nilsson inte ska kasta sten i glashus, eller som man säger i mitt födelseland: man ska inte kasta glas i stenhus. Personangrepp och att inte hålla sig till sakfrågan, är kutym bland de flesta kommentatorerna på Petter Nilssons blogg. Petter Nilsson frånsäger sig, med all tydlighet, sitt ansvar för nättrollen som får härja hej vilt på hans blogg. Kunskap, sunt förnuft, medvetenhet och alla människors lika värde är inte SD-svansens gebit. ”Ger man sig in i leken, så får man leken tåla”.

      • Jan Sjöström

        Att signaturen Mique.

        Att agera på sätt som innebär konflikt skapar i sig hat.

        Du är i allt kontraproduktiv när du med reducerande
        epitet agiterar i annans spelplan, oftast med motiv
        tagna ur ”barnspråk”. Den som ger sig in i leken får
        tåla o s v hör inte hemma i den vuxnes värld. Du är
        inte bara ytterligt osympatisk – du sammanfattar allt
        som skapar dysfunktion.

        Väx upp, inse att polariserande hat endast göder din
        fiende.

        • Mique

          Här får du whataboutyou-retorik som svar på tal… javisst ja, trollen har ju ensamrätt på den typen av retorik.

          • Agneta

            Standardfras från Mique; whataboutyou-retorik samt trollbenämning. Kan ju faktiskt tolkas som brist på argument!

  6. Kenth

    Undra just Samerna ställer sig till detta?
    om man nu skall ifrågasätta!!
    Mique du får färklara din förkärlek
    till den bajsbruna färgen…jag iaf. förstår
    inte hur du tänker.

  7. Johan

    Vk kör med falsk marknadsföring eftersom man påstår att deras journalister är politisk ofärgade det stämmer inte om man läser Nordebos och Mirjamsdotters krönikor, båda är extremt röda.

  8. Jonsson

    Om Liberalerna, mot förmodan röstar fram UK och EB, då blir det jobbigt att skriva polariserande ledare i frisinnade tidningar fortsättningsvis.
    Om Liberalerna stoppar UK, då uteblir Moderaternas stödröster i extravalet till våren. Förståeligt ifall Liberalernas folkvalda har beslutsångest.
    Dags att lägga ner partiet? Johan Pehrson har ju fina affärer att falla tillbaka på, men övriga?

    Svingandet mot Sverigedemokraterna avser väl först och främst att skrämma liberalpartisterna från fel val. De ska vallas mot mittens rike.

  9. brorson

    Inledningsvis tycker jag att trollpackan, som låtsas vara invandrare, ska skicka sin räkning till SD:s riksdagskansli och få betalt för sina tjänster till SD;s valrörelse och därefter återvända till underjorden, under en rotvälta i trollskogen. Så här uttrycker sig inga riktiga invandrare, med rasistiska glåpord mot svenskar, i hopp om att de ska rikta sin ilska mot verkliga invandrare, så att grupp ställs mot grupp. Men de förargade har kanske nöjt sig med att rösta på SD, som behövt glåporden för att inte framstå som en del av etablissemanget.

    Sedan har vi Villy Hansen, som i sitt outgrundliga hat mot folkgruppen svenskar, är en grupp för sig själv. Han själv mot alla andra, som han bara har förakt till övers för. Jag undrar om det är möjligt att vara så fylld av hat, eller om hatet är något slags litterärt grepp. I sin fisförnäma upphöjdhet låtsas han vara den enda som vet något om etik. Det är en gren av filosofin. Medan logiken behandlar det följdriktiga tänkandet, typ orsak och verkan, behandlar etiken det moraliskt rätta tänkandet. Filosofin (klassisk bildning) var tidigare ett huvudämne hos arbetarrörelsens gamla folkhögskolor,

    Logik och etik var också ett huvudintresse hos de forntida grekiska filosoferna, Sokrates och Platon, som samlade sina lärjungar i en skogsdunge, som hette Akademeia, därav de nutida orden akademi och akademiker. Kristen etik och västerländsk humanism var huvudbudskapen hos den förr-förra KD-ledaren Alf Svensson, som var den som lanserade begreppet ”alla människors lika värde” – som alltså inte är äldre än så i svensk politisk debatt. Hansen borde fundera på om det verkligen är god etik (ett moraliskt riktigt tänkande) att hata andra människor, vilket han ständigt gör, åtminstone i ord på sin blogg.

    Min sista undran är om Ola Nordebo verkligen är ensam författare till rappakaljan i sin senaste krönika. Ett nytt kapitel i det liberala inbördeskriget. Det började redan ett par dagar före valet, där den f.d. vänsterextremisten Lars Ströman, som är politisk chefredaktör och ledarskribent i Nerikes Allaehanda, som har nuvarande L-partiledaren Johan Pehrssons hemort Örebro, som utgtivningsort. Ströman skrev då i sin ledarkrönika att Pehrson inte är någon riktig liberal utan en låtsas-liberal.

    Vilket givetvis uppfattades som en kniv i ryggen av stadens liberaler, som samtidigt kämpade för sitt partis överlevnad. Om någon är en låtsas-liberal. är det väl skinnömsaren Ströman? Sin tid somrevolutioner kommunist, som ville likvidera partifiender, har han bortförklarat som en ungdomssynd. Jaså, men då borde han väl också visa förståelsen för andras ungdomssynder? Som alla kan se, slipas nu knivarna i de liberala tidningarnas ledarredaktionerna, inför de långa knivarnas natt, när, när resterna av gamla Folkpartiet – Liberalerna, ska krossas.

    I Umeå har vi en fd. liberal ledarskribent, som kallat L:s förra partiledare Nyamko Sababuni för det svartbruna träsket, Men blev det då fred i det liverala partiet, när den svarta kvinnan med sitt afrikanska namn ersattes av en vit man med ett svenskt namn? Nej! Vi bör kanske också uppmärksamma att de rasistiska gläporden på de liberala ledarsidorna i landsortspressen var en direkt repris mot kampanjerna från samma maktelit mot Fp-L:s första kvinnliga partiledare, Maria Leissner, under 90-talet. Hon var inte manhaftig nog för partiledarjobbet, enligt den liberala ledarskribent-eliten.

    Denna elit, som anser sig stå över demokratiskt fattade beslut, förfogar över ungeför 1 / 3-del av rösterna på de liberala partikongresserna. Ett parti i partiet. Kan L verkligen anses regeringsdugligt, när en så stor del av parti-eliten inte är mogna för demokrati?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.