Petter Nilsson(SD)

Nedsmetning och miljödepartementet!

Eftersom sossarna lämnat arbetarna, har många arbetare lämnat sossarna. Socialdemokraterna har länge hållit på med nedsmetning av oppositionen. Främst SD förstås.
Nedsmetning är ingen ny politisk strategi unik för Socialdemokraterna i Sverige. Men det är förstås tacksamt eftersom de länge drivit en dålig politik – och ogärna vill stå svarslös.

Självklart har stora delar av Sverigedemokraternas politik vunnit gehör hos andra partier. Kopiatorerna har flitigt fått arbeta för övriga partier.

Att stora delar av vår politik vinner gehör behövs förstås. För Sveriges skull.
Att moderater, kristdemokrater och liberaler också ser behoven Sverige står inför är direkt ansvarstagande. Ansvarstagande behövs.

Naturligtvis har SD inte fått igenom allt heller. Men nog får man säga att utdelningen varit väldigt god.

Nåväl. I ämnet nedsmetning.
Har följt nya desinformationen från diverse ideella föreningar och andra, att man avser att lägga ned miljödepartementet. Även diverse medier skriver att miljödepartementet föreslås läggas ned. Kanske kan man tänka sig att det lockar några fler läsare?

Förutsätter att det namngivna ”miljö- och näringsdepartementet” kommer hantera frågor inom miljö likväl. Och självklart bör man hitta vägar fram för att lyfta lösningar på energiförsörjning i ett så tidigt skede som möjligt(kanske också innebär att man slipper bolla prylar mellan departement i onödan).
Kärnkraft är förstås något som behövs. Sverige behöver en god tillgång på baskraft.

Så får vi hoppas på en aning mer sansad dialog kring detta. Bekymret blir ytterst att vi som får ta del av ideella föreningars nedsmetning av frågor (och förstås företrädare för dem), blir att deras trovärdighet förstås också fläckas.

Etiketter: , , , , ,

17 kommentarer

  1. Marko

    Lustigt att se alla får på häxjakt mot Elsa nu.
    Hon förnekar inte att det har blivit lite varmare utan den påstådda akuta krisen.
    Samma akuta kris som alltid är 10 år framåt och där alla har visat sig ha helt fel varje gång dessa 10 år passerar
    Halva jorden skulle stå under vatten nu, isen vara borta och isbjörnar likaså, inget har hänt.
    Att klimat eliten globalt har blivit rikare än någonsin och bla köper stora herrgårdar vid vattennivån bör man kanske granska oxå..
    Även i Sverige har den rikast eliten blivit enormt mycket rikare senaste 8 år av ”grön” politik

    Samma klimat elit som samtidigt som dom konstant förkunnar att undergången är nära, likta Monty Python’s domedagsprofeter, lägger ned
    det som kunde ha räddat oss och ökar på utsläppen enormt samtidigt som dom påstår att det är detta som är vår undergång.
    Helt makalös inkompetens, men fåren fortsätter bara att hylla sina överstepräster ändå.

    Nu skriker dom om att dom lägger ned översteprästernas boning, miljödepartementet.
    Självklart har dom som vanligt ingen koll på någonting.
    Det slås ihop med andra departement som samverkar med varandra för att kunna fatta beslut med en helhetsbild.
    Nu har dom suttit och stirrat på sin bibel, parisavtalet, och där i står en helig siffra.
    Den är allt dom har jobbat på i isolering och därmed lyckats ÖKA djävulsutsläppen.
    Och dessutom svårt skadeskjutit hela vårt samhälle där alla kommer få lida i decennier nu.

    Nu är det som sagt jakt på Else som det har varit på alla som ifrågasätter det heliga det minsta.
    Hon förnekar vetenskap skanderar alla klimat religiösa får, ser att hycklarkungen såklart stämmer in.
    Det är lika mycket konsensus bland fåren om akut miljökris nu som det var bland översteprästerna om att jorden var platt förut
    Vetenskap ska konstant ifrågasättas och ställas på prov, det är kärnan.
    Att tillbedja sin klimatguide, bedriva häxjakt på någon som på minsta sätt ifrågasätter det heliga orubbliga, det är så lång från vetenskap man kan komma.

  2. Marko

    ”AR5: scenario RCP 8,5 anges som referensscenario och indikerar 100 Gton CO2/ år vid seklets slut. Vad anser Annika Strandhäll att IPCC säger i senaste rapporten AR6?”

    Elsa twittrade nyss detta.
    Någon som tror vår extremt kompetenta fd minister kommer svara?
    Måste väl komma en ny TV serie först hon kan referera till.

    • Håkan

      Hela mediakåren,alla vänsterextrema,hela den Socialdemokratiska Twitterkåren håller på att rämna i sura uppstötningar.Vederbörande upplever en ”statskupp” och antydningar har kommit från världens sämsta alla katigorier till minister,nämligen Strandhäll.Man accepterar inte fria öppna val när det inte går som dom hade tänkt.

  3. brorson

    Jag har tidigare uppmanat er, som kritiserar Holmlund, att inte använda öknamn om honom, typ ”hycklarkungen”. On något enskilt inlägg från honom är hyckleri, skriv gärna det, men inte negativa etiketter om honom personligen. Låt honom bli ensam om att klistra etiketter på politiska motståndare, Som idag när han har skrivit att SD har visat att dom förnekar klimatkristen och ”därmed är klimatförnekare”.

    Om någon förnekar att vi har ett klimat, så är det väl Holmlund själv, som inte förstår mycket. Han hänvisar till Jytte Guteland, S, (envetenskaplig auktoritet?) som har frågat Elsa Widding, hur hon vill lösa klimatkrisen. Den tydligen totalt obildade Holmlund tycker Widdings svar är obegripligt: ”Tänk vilket konstigt svar Elsa Widding gav nämligen ’att det bästa man kan göra är att hjälpa fattiga länder att finansiera kolkraftverk med hög verkningsgrad eftersom kolkraftverk med låg verkningsgrad släpper ut mer svavel, kväve och koldioxid’.”

    Men det, som Widding säger är ju alldeles sant. Dessutom släpper kolkraftverk med låg verkningsgrad ut massor med cancerframkallande partiklar, vilket är ett allvarligt hälsoproblem i fattiga länder, bl.a Indien och i viss mån fortfarande Kina, som dock har lagt ner många gamla kolkraftverk och ersatt dem med nya. Invånare i de städerna har berättat om lyckan att kunna andas ren luft och ändå ha tillgång till el. Koldioxiden är huvudsakligen ett lyxproblem, som övre medelklassen i ”väst” ojar sig över. Och om koldioxiden verkligen skulle vara ett så stort problem, som klimatalarmisterna påstår, så är det väl bra att fånga in koldioxiden vid de större utsläppskällorna, såsom kolkraftverken, och omvandla den till nya motorbränslen?

    I stället ljuger klimatalarmisterna och påstår att CO2-utsläppen kommer att öka, när reduktionsplikten sänks. Blir det inga CO2-utsläpp från biobränslen? Jo förmodligen mer än från rena petroliumprodukter. Om CO2-utsläppen ö.h.t. har någon nämnvärd påverkan på jordens klimat, som beror det inte på om utsläppen kommer från fossila eller nyskördade bränslen, utan på att återupptaget av CO2 är mindre än utsläppen.

    Sign Leif, som gärna klistrar etiketter (”troll”) på andra, är själv det värsta trollet, ett riktigt osakligt S-troll. Nu kallar han Elsa Widding ”er egen häxdoktor”. I själva verket är hon den högst utbildade och meriterade inom området energi och klimat inte bara bland SD-riksdagsledamöterna utan troligen i hela riksdagen. Det förstod jag, när jag hörde intervjun med henne före valet, och detta har jag nu fått bekräftat sedan jag sett hennes meritlista.SD är bara att gratulera till troligen partiets bästa medlemsvärvning någonsin. I en helt annan klass än Fallenkvist.

    Det mest allvarliga med klimathysterin torde vara att alla falsklarmen undanskymmer de verkliga miljökatastroferna, som har orsakats av mänsklig aktivitet, såsom Aralsjöns försvinnande. Men det talar inte klimatalarmisterna om, eftersom orsaken är känd och inte har ett dugg att göra med CO2. Och hur är det med översvämningarna i Pakistan? Berodde Indus-kulturens undergång för c:a 4000 år sedan på lägereldarna i de dåtida europeiska stenåldersbyarna? Få har ens hört talas om Induskulturen, men det var en högkultur liknande den i det forntida Egypten,. Och det finns övertygande bevis på att undergången berodde på översvämningar, som var så kraftiga så att saltvatten trängde in i brunnar långt in på land.

    Jag har skrivit förut att Sverige ser ut att bli första land i Västeuropa med muslimsk majoritet. Historien visar nämligen att när en religion försvinner kommer en annan i dess ställe. Och de idoga försöken, t.o.m, av präster i Svenska kyrkan, att ersätta kristendomen med en klimatreligion och stora penningoffer till klimatguden, ser ju nu ut att misslyckas.

  4. Mique

    Hyckleri i kubik, då en kommentator, som själv har en mycket stor förkärlek, till att klistra negativa etiketter, typ ”en svart böna”, på personer som har en annan åsikt än hens egna pseudovetenskapliga påståenden. Varför lyssna på en person, med näst intill obefintliga sakkunskaper, sunt förnuft eller allmän medvetenhet, då niohundranittionio av tusen klimatforskare, genom impirisk forskning, i koncensus kommit fram till fakta, angående de snabbt accelererande globala klimatförändringarna. Elsa Widding ägnar sig åt körsbärsplockning, något som är sinikativt för klimatförändringsskeptiker. Elsa Widding baserar påståenden på underkända vetenskapsrapporter och feltolkad statistik.

    • brorson

      Om du verkligen är invandrare, som du påstår, tycker jag att du ska öva mer i svenska språket och lära känna dess nyanser, innan du kritiserar svenskföddas ordval. ”Svarta bönan” är naturligtvis analogt med ”bruna bönan”, som har använts i Sverige som benämning på kvinnor med en vacker solbränna och alls ingenting negativt. Ditt prat om ”underkända vetenskapsrapporter och feltolkad statistik” är ett direkt citat ur okunniga sossars kommentarer. Vem har underkänt vetenskapliga rapporter och vem har tolkat statistik rätt?

      • Mique

        Jag påstår inte att jag är invandrare, jag är invandrare. Jag kom, tillsammans med mina föräldrar och min yngre syster, till Sverige som tioåring för femtiosju år sedan. Jag är inte svensk, visserligen är jag svensk medborgare, det är till fördel att vara medborgare i det land man lever i. Min identitet bestämmer jag, inte någon annan! Jämfört med många andra språk, så är det Svenska språket mycket nyansfattigt, jag har aldrig haft några problem med nyanser i det svenska språket, däremot tycks de flesta kommentatorerna på Petter Nilssons blogg ha mycket stora problem, att uttrycka sig skriftligt på sitt modersmål. Din simpla bortförklaring av epitetet ”en svart böna” är under lågvattenmärket, jag hade inte en aning om, att liberalernas förra partiledares mörka hud beror på mycket solande. Det finns många institutioner, runt om i världen, som prövar och verifierar foskarrapporters vetenskapliga metod och impiriska värde. Devisen ”en armlängds avstånd” gäller även mellan vetenskap och politiker!

  5. brorson

    ”Miljödepartementet läggs ner i brinnande klimatkris”, skriver en MP-politiker. Men vad har miljön att göra med klimatet? Sanningen är ju att MP har offrat miljön för den påstådda klimatkrisen. Vi väntar fortfarande på konsekvensbeskrivningar av den storskaliga vindkraftutbyggnaden. Påverkas inte ens det lokala klimatet, när man tar energi ur atmosfären, högtryck och lågtryck, samt nederbörden?

    Miljödepartementet är redan nedlagt och omvandlat till ett propagandaverktyg för klimathysterin. Samt en ny religion i länder, där de traditionella religionerna är på väg att försvinna. Att de asa-troende i Sverige för tusen år sedan, tillräknade elektriciteten (åskan = elektriska urladdningar) gudars verk, är inte konstigt. Men nu tillräknas elektriciteten också rent magiska krafter, när snart sagt allting ska elektrifieras. 70.000 kr i subvention till varje elbilsköpare, räddar det kanske Pakistan från översvämningar?

    Pakistanska politiker, som tagit intryck av klimatdebatten i Europa kräver nu Europa på skadestånd för översvämningarna… Är det inte dags att Bolund, Stenevi och Farmanbar erkänner sig skyldiga – om de tror på vad de själva säger – i stället för att subventionera bilindustrin på alla skattebetalares bekostnad? Ska de vittna inför någon internationell domstol, när skadeståndet till Pakistan ska bestämmas?

    I min föregående kommentar skrev jag om två klimatkatastrofer som inte beror på koldioxiden. Aralasjöns försvinnande, som förvisso beror på mänsklig aktivitet, och Induskulturens undergång för c:a 4.000 år sedan, uppenbarligen beroende på att saltvatten från havet trängt in i brunnar lång uppe på land. Hur kunde det vara möjligt. Fråga en miljöpartist och du får sannolikt svaret ”Det beror på att vi inte har byggt ut ladd-infrastrukturen för elbilar i Sverige” – och svenska sossar- som alltid har hållit bilindustrin om ryggen – håller med. Ligger samma väderfenomen bakom årets översvämningar i Pakistan, som för 4.000 år sedan?

    Om du häller salt i botten på ett kärl och fyller på med vatten, kommer saltet att lösas i vattnet och allt vatten (inte bara bottenskiktet) blir salthaltigt. Om havsvatten-nivån stiger till samma nivå, eller högre, som flodernas nedre lopp, tränger saltet in i floderna och de marker som har översvämmats av floderna. Men varför skulle havsnivån stiga? Det kan finnas flera orsaker. En kan vara att det fallit så mycket regn, så att havsvatten-nivån utanför flodmynningarna har stigit jämfört med längre ut. Det har man under senare tid haft problem med i kusterna utanför Bangla Desh, men där har man byggt vallar till skydd mot översvämningar.

    Själv kommer jag att tänka på syndafloden i Bibeln, som i tid råkar sammanfalla med Indus-kulturens undergång. Detta är ett historiskt i stort sett outforskat område. Men faktum är att Sverige vid ungefär samma tid kan ha invaderats av en ny invandring, som medförde den s.k. båtyxkulturen. Och ett nytt språk? Svenska är som bekant ett indoeuropeiskt språk och var inte det språk som talades i Sverige och övriga Västeuropa under äldre stenåldern, d.v.s före båtyxkulturen, som kom till Sverige under slutet av stenåldern. ”Klimatflyktingar” från Pakistan?

    Det baskiska språket, som talas i nordvästra Spanien och sydvästra Frankrike är troligen en rest av det språk, som talades i hela Västeuropa under äldre stenåldern. Det som jag nu har skrivit om båtyxkulturen och språkhistora är spekulationer, som inte har bevisats, men ej heller har motbevisats. Som så mycket med dagens klimat-hypoteser, som inte heller har kunnat bevisas, men av politiker hålls som vetenskapliga sanningar.

  6. Mique

    De asa-troende i Norden för tusen år sedan, kände inte till elektriciteten. De flesta människor idag, vet vad elektricitet är och vad den kan utföra. De flesta av induskulturens städer låg alldeles för långt från Indiska oceanens kust, för att ha påverkats av havsvatteninträngning. Modern meteorologisk forskning har visat, att vädret i Indusdalen blev avsevärt kallare och torrare omkring år 1800 f. Kr. Kylan och torkan orsakade missväxt, svält och migration, migrationen skedde framförallt till östra och södra delen av Indiska halvön. Modern lingvistisk forskning pekar mot att människorna i indusdalen för 4000 år sedan, talade ett språk tillhörande den dravidiska språkfamijen, inte den indoeuropeiska språkfamijen. Dravidiska språk talas idag, framförallt i östra och södra Indien och i Sri Lanka och i några isolerade mindre områden i Pakistan, Nepal, Bangladesh, Afghanistan och Iran.

    • brorson

      Kanske det. Men jag har inte skrivit att min förklaring till Induskulturens undergång är vetenskapligt säkerställd. Men det inträffade flera väderkatastrofer, varav jag har nämnt den första kända, som tillsammans orsakade Induskulturens undergång. Det som du skriver motsäger dock inte mitt påstående att orsaken INTE var CO2-utsläpp från kolkraftverk och bensinbilar i Europa. Salt kan i stillastående vatten tränga in till högre nivåer än det ursprungliga salthaltiga vattnet, Historien visar alltså att det har funnits flera orsaker till väderhändelser, som om de sker nu, tillskrivs koldioxiden. Det kan vara händelser som har helt naturliga orsaker och händelser, som beror på mänsklig aktivitet, men ändå inte har ett dugg att göra med CO2-utsläppen, såsom Aralsjöns uttorkning.

      De asa-troende kände naturligtvis till de elektriska urladdningar som kallas åska, men kände inte till allting som vi nu vet om elektriciteten. Min poäng var att dagens klimathysteri är en ny religion, ny-hedendom med vissa likheter med den gamla asa-religionen. Som också dyrkade naturkrafter som gudar och trodde att man kunde blidka gudarnas vrede med offer (blot). Vad är de statliga subventionerna till elbilarna, om inte penningoffer till klimatgudarna?

      Det finns säkert många teorier om vilket språk som talades i Indusdalen för 4.000 år sedan, men de är svåra att bevisa. Det finns inga bevarade ljudinspelningar från den tiden. Du har själv skrivit att klimatförsämringar i den forntida Indusdalen ledde till migration. Är du säker på att ingen migration skedde även västerut? För du tror väl inte på de tyska nazisternas teorier att de indoeuropeiska språkens ”urhem” låg i Tyskland?

      • Mique

        Du borde uppdatera dina kunskaper, det finns många populärvetenskapliga sidor på nätet, men undvik pseudovetenskapliga sidor, de har ingenting med impirisk forskning att göra.

        • brorson

          Varför ska jag läsa populärvetenskapliga artiklar på nätet. när jag kan läsa vetenskapliga avhandlingar? Populärvetenskapliga artiklar skrivs av sensationslystna journalister, som presenterar obevisade hypoteser som vetenskapliga sanningar. Men också av forskare, som vill skapa uppmärksamhet kring sig själva hos anslagsbeviljande och inte sällan politiskt styrda myndigheter. Du avslöjar bara din okunnighet.

          Jag har inte förnekat att vi har en global uppvärmning, men har skrivit att detta är svårt att bevisa över längre tid, Jag har inte heller förnekat att koldioxiden kan ha en viss påverkan, men att den verkar vara kraftigt överdriven, då det finns så många (en del kanske fortfarande inte upptäckta), som påverkar CO2-halten i atmosfären. Det finns inte ens säkra uppgifter om hur stor del av jordens yta som täcks av skog. Det sker också ett utbyte av CO2 mellan världshaven och atmosfären.

          Jag påstår också att klimathysterin fungerar som ett religions-surrogat och undanskymmer andra orsaker till både lokala klimaftörändringar och extrema väderhändelser, både sådana som beror på annan månsklig aktivitet som Aralsjöns uttorkning oc sådana som har naturliga orsaker utanför mänsklig kontroll, men vars effekter människor kan mildra, exempelvis genom invallning av floder, som har svämmat över förr. Svensk vindkraft och subventioner på 70.000 kr till bilköpare hindrar inga översvämningar i Pakistan. Det hade kanske internationellt bistånd till adekvata åtgärder gjort.

          Du avslöjar bara din okunnighet, när du påstår att språkforskning kan bevisa vilket språk som talades i Indusdalen för 4.000 år sedan och att saltvatten inte kunnat tränga in brunnar ovanför havsytans högsta nivå. Du verkar inte känna till assimilation som naturvetenskapligt begrepp, utan bara som befolkningspolitiskt begrepp . Trots mitt exempel att salt på botten av ett käl ,som löses upp i vatten,gör allt vattnet salthaltigt, Men varför sprider sig då inte det upplösta saltet ända till flodernas källsjöar, exempelvis i de svenska fjällen?

          Det kan du ju fundera . på. Du hittar kanske någon populärvetenskaplig artikel på nätet Men det skadar inte att ha förkunskaper i ämnet Och det har vi, som gick i den svenska skolan, när den fortfarande såg som sin uppgift att förmedla kunskaper och inte genuspedagogik o dyl. Som befolkningspolitiskt begrepp betyder assimilation minoritetens nästan fullständiga anpassning till majoriteten. Precis som saltvatten har i sort stt samma egenskaper som sötvatten.

          Nej, inget vatten rinner uppåt, men även vatten har en viss tröghet, som gör att havsvattnet närmast utanför en flodmynning – särskilt vid kraftig nederbörd – kan ha en högre nivå en havsvatten längre ut. Detta är mätbart – även vid normal nederbörd – i svenska sjöar och havsvikar, såsom Mälaren och Ångermanälvens mynningsvik i Ådalen.

  7. Marko

    Lustigt att trollen som konstant maler på om lågutbildade män inte är nöjda när det kommer högutbildade kvinnor heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.