Petter Nilsson(SD)

SKR:s ekonomirapport 14/12!

SKRs ekonomirapport från december föredrogs under gårdagen. Därtill kopplades även ett fördjupningsseminarium, bägge finns att se i efterhand här.

Men i korthet så drar pensionskostnaderna iväg kraftigt, något som vi vet är ett bekymmer för Region Västerbotten (vilket också tvingar oss i regionen till att minusbudgetera och hänvisa till synnerliga skäl).
Pensionskostnaderna drar främst iväg till följd av inflationen som påverkar prisbasbeloppen. Detta drabbar regionerna i väsentligt större omfattning än kommunerna. 2023 beräknas regionernas underskott till -11 mdkr. 2024 försämras regionernas ekonomi ytterligare till ett underskott på –19 miljarder kronor.

Mycket av rapporten tar fokus på kompetensförsörjning.
Användadet av begreppet ”utmaningar” – prognosticerar undertecknad – inte är något som kommer minska framöver.

Har tidigare snackat mycket om vad vi behöver göra i regionen. Vi behöver göra nödvändiga bortprioriteringar av verksamhet som inte är direkt kärnverksamhet. Det för att kunna satsa på vård och vårdpersonal.
Inget annat parti törs detta, vilket jag inte nog kan beklaga.

Inga bortprioriteringar betyder i realiteten att inga ytterligare medel kan tillfalla vård och vårdpersonal. Sämre förutsättningar att behålla, likväl som att utveckla och locka till oss mer personal.

Samtidigt tror jag också att vi behöver arbeta mer med organisationskulturen i regionen, något vi länge försökt lyfta i budgetsammanhang, men kanske också bör utgå från mjuka värden någonstans.

Det finns de politiker som är aktiva. Träffar personal och förvaltning, likväl som är tillgängliga över huvud. Och någonstans vill jag tacka de som ser till att vara det.
De politiker som också leder genom exempel. Det gör ni bra (även om ni förstås också är välkomna att ansluta er till Sverigedemokraternas förslag till beslut också framöver).

Etiketter: , , , , , ,

6 kommentarer

 1. Marko

  Hycklarkungens censurblogg där han tidigare beklagade sig över att man sa upp avtal med hans kompisar i Ryssland.
  Som representerar ett parti som under galgen vänt om NATO.
  Ett parti som röstat mest i rysk fördel i EU.
  Beklagar sig nu om att SD var mot NATO

  Han som konstant påstår sig stå upp för demokrati förstår samtidigt inte att det största partiet i högerblocket får inflytande.

  Han ägnar sig åt vanlig smetning som vänstern alltid gör oxå.
  Smetar ihop Putin med Trump
  Den ena en demokratiskt vald president
  Och sen smetar vidare på SD, tröttsamt.

  Försöker få reglerad invandring till främlingsfientlighet oxå, som alltid
  Han verkar ha missat att Magda försöker ta äran åt sig för denna politik.

  Tror inget någonsin publicerats där som inte är propaganda eller desinformation.

   • brorson

    Det är Petter och inte du som bestämmer vad som ska publiceras på Petters blogg. Du har ingen rätt bestämma över Petters beslut eller förbjuda någon att skicka kommentarer till bloggen i hopp om publicering, Marko brukar skriva kommentarer som jag tycker – fastän jag inte alltid håller med – är mycket läsvärda. Holmlund har också rätt att bestämma över sin blogg. Det kallar jag inte censur, synnerhet inte så länge man kan få ev. invändningar mot Holmlunds åsikter publicerade på andra bloggar, exempelvis denna.

    • Mique

     Min kommentar till signaturen ”Marko” var inte ett påstående, utan en enkel fråga! Tyvärr glömde jag, att ”Marko” aldrig svarar på frågor. Jag har vid flera tillfällen, påpekat för dig, att det är bloggägaren som bestämmer vad hen vill publicera. Det är upp till dig om du tycker att, ”delfinerna i våra sjöar”, att den franska flaggan påstås vara den ryska flaggan och att hundra miljoner EUR är tio miljarder SEK, är läsvärt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.