Petter Nilsson(SD)

VK:s vacklande steg från demokrati!

Krönikören Ola Nordebo(VK) skriver känslomässigt manipulerande i sin senaste inlaga av vad som kommit att bli en lång artikelserie mot den – för honom – vedertagna ondskan, ”SD”.

I sitt inlägg lyfter Nordebo rena falsarier, men förstås med hans egna ideologiska prägel. Vidare avslutar han inlägget med något märkligt. Han vagt uppmanar hans läsarskara till att göra motstånd.

Han skriver:
”Det gäller för alla andra krafter att säga ifrån och stå emot i ett så tidigt skede som möjligt. Vänta inte. Ingen ska inbilla sig att det stannar vid detta om motståndet uteblir.”

Polarisering av debattklimatet är inget som gynnar någon. Även om Nordebo formulerar sig förhållandevis vagt, så kan jag inte låta bli att känna att detta är en ytterst märklig slutsats att dra.
Människor, inklusive politiker – oavsett ideologisk hemvist – ska inte behöva genomleva hat och hot, etc. Kommer ihåg ett möte vi hade innan valet 2014, för att snacka om vår kommunpolitik i Umeå, när man ”gjorde motstånd”, i form av ett bombhot. Var själv arrangör.

Detta istället för att snacka om lösningar i dialog. För ett bättre samhälle, för bättre förutsättningar för kommunen (i det fallet).

Jag tror på dialog. Har själv inga bekymmer att samtala med Ola. Att bombastiskt försöka skrämma människor är något man ska vara försiktig med – då det snarast kan leda till polarisering och krympande av en redan snäv åsiktskorridor.

Noterade att Ola också lyfte två av hans orosmoment från SD. Utan att egentligen problematisera ämnena i sak, eller för den delen beskriva ärendena på ett rättvisande sätt:

”Det är det vi ser när ett luciatåg på Bollnäs folkhögskola aktivt stoppas av en sverigedemokratisk ordförande i regionfullmäktige eftersom den tänkta lucian i tåget var en HBTQI-person som vill bli kallad för ’hen’.”

”Det är också det vi ser när SD-politiker, som i Kalmar tidigare i vinter, vill förbjuda sagostunder med dragqueens vid arrangemang för barn på offentliga bibliotek. I Malmö tvingades ett sådant arrangemang hyra in väktare och i Olofström ställde man in helt och sände i stället en inspelad version i efterhand.”

Mina svar ikring dessa:
1. Att Regionfullmäktige i Gävle sa nej till ett Luciatåg under fullmäktige ser jag inte som något kontroversiellt oavsett vilket kön Lucia har. Tvärtom kan jag tycka att det är viktigt att politik, dialog och diskussion får ta plats under fullmäktigesammanträden.
Att lägga skattemedel för alla ledamöter att sitta ned och bevittna ett luciatåg – där man dessutom väljer att vara kreativa så till den grad att man utmanar medarbetares och medborgares förtroende för regionfullmäktiges val av luciatåg – blir bara märkligt.

2. Jag har ytterst svårt att tro att många vill att skattemedel ska gå till att ”Miss Shameless” och ”Lady Busty” ska berätta sagor för barn.

Jag tror inte VK eller dess krönikörer har något att vinna på den här typen av inlägg. Inte heller samhället i stort.
Räcker kanske med VK-medias alldeles egna motsvarighet till Alex Jones i form av folkbladets debattsidor?

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

33 kommentarer

 1. brorson

  I sitt senaste inlägg skriver Hansen att det varken är sant eller relevant att han är SD:s bästa valarbetare. Men det är just vad han är, när han påstår att SD har bidragit med allting, som – enligt drygt 90 % av väljarna – är bra med Tido-avtalet. Ingen öser så mycket beröm över SD som Hansen, även om han inte förstår det själv. Och nu gör även Nordebo till formen negativ, men i praktiken positiv reklam för SD. Låt mig upprepa min egen analys:

  I sitt glödande hat mot oss svenskar och allting svenskt angriper Hansen inte bara de tjugo procent av väljarna som röstade på SD, utan även alla oss som röstade på något av de tre regeringspartierna, sedan han förstått att vi var väl medvetnas om att de inte skulle kunna bilda regering utan stöd av SD och att SD inte skulle nöja sig med att agera dörrmatta. Kanske hatar han merparten av S-väljarna också, eftersom de inte verkar ha några invändningar mot sossarnas taktik att inte ta strid mot regeringen i fråga om migrationen och brottsligheten för att i stället fokusera på elpriserna.

  Tillägg: Nu påstår Magda t.o.m. att det som SD nu kräver och regeringen nu har lovat genomföra, genomförde sossarna redan 2015. Det kanske de gjorde, men det har vi tyvärr fortfarande inte sett något resultat av, Så nu gör den nya regeringen ett nytt försök. Vi får hoppas att det lyckas den här gången. Och beträffande energin, så undersöker regeringen hur stor effektreserv som faktiskt finns, och varför den inte används. Man har hittat ännu ett stort oljekraftverk, som dock ligger i ”malpåse”. Och från 1 januari ändras reglerna, så att även andra bränslen kan användas. Bra. Då blir vi kanske av med den ”soppa” som Sveriges bilister inte vill ha.

  Är det också SD:s förtjänst? Vad säger Hansen och hans gelikar?

 2. brorson

  Nordebo och hans antidemokratiska kumpaner inom den ”liberala” pressen har återigen lyckats sänka väljarstödet för Liberalerna till under 4 %. Dessa ”liberala” proffstyckare respekterar inte den interna partidemokratin. En stor majoritet av ombuden på partirådet har ställt sig bakom partiledaren Johan Pehrsson och hand att bilda regering tillsammans med M och KD, samt med stöd av SD, Innan Pehrson tog över som partiledare, drev dessa antidemokrater ännu värre kampanjer mot den dåvarande partiledaren Nyamko Sabuni, som av en tidigare ”liberal” ledarskribent kallades ”det svartbruna träsket”. Man kan ju inte beskylla en proffstyckare, som uppträder under ”liberal” täckmantel för att vara rasist, eller…?

  Innan någon svenskhatare beskyller mig för att vara ”högernationalist” hänvisar jag till Lenins kritik av den liberala skendemokratin i hans stora bokverk Staten och revolutionen, där han beskriver exakt den situation som råder inom den svenska landsortspressen idag, där proffstyckare, som är anställda av tidningsägarna, sätter sig över demokratin. Dessa demagoger har lyckats bra med att vända begreppen ”höger” och ”vänster” till sina raka motsatser.

 3. Jonsson

  Ja, besynnerligt tänkande är det i VK-huset.
  Normkreativa lär sagostunderna med dessa dragqueens vara. Två-åringar ska nu upplysas om att jättestora konstgjorda bröst är eftersträvansvärt för kvinnogestalter. Slampigt, respektlöst beteende, även inför små barn, är tydligen också ett mål för kvinnogestalter. Vilket oerhört nytänkande med byststorleken. Mycket imponerande! Jag förstår inte varför den gode VK-ledarkrönikören, vill försvara detta. Kräver verkligen vänsterliberalt avståndstagande från Sverigedemokraterna detta spel?
  Min linje är motsatsen till denna kollektiva likriktade indoktrinering från vänster. När sagan är all, då finns vinnare och förlorare. Bara säger, som tips till Regionen, som drar in sjukvård allt vad de kan.

  Eftersom julen nu är helt fel och passé, så måste regeringen omedelbart rensa almanackan. Bort med jul, påsk och lucia. År 2024 är det skoldag och vanlig arbetsdag tisdag den 24/12. Ingen klämledighet eller stängda redaktioner. Indragen påsksemester i fjällstugan.
  Det finns en stor tyst skara som inte attackerar Lucias transformering. Gissar att de tigande är främst kvinnor, som insett att de objektifieras och nedvärderas. I motsats till män och manliga ikoner.
  Passa på att ha en God Jul, snart är det slutfirat.

 4. Marko

  Hycklarkungen som i åratal propagerar för den vansinniga politik som försatt oss i en elkris som riskerar totalt förstöra vår välfärd tar självklar inget ansvar, istället skyller han som en sosse alltid gör effekterna av deras politik på någon annan.
  Han satt dessutom för inte länge sedan och hånade folk som inte bundit sina avtal och tyckte dom fick skylla sig själva.
  Nu låter han fortfarande som en verklighetsfrånvänd miljöpartist och vill eskalera orsaken till att vi hamnat där vi är

 5. Marko

  Ola tillhör värdegrundseliten, totala antidemokrater som använder mantrat ”skydda demokratin” för att åstadkomma det motsatta.
  Förhindra ett riktigt demokratiskt samhälle där alla får komma till tals på lika villkor,dom vet att deras makt är över om så sker.
  Dubbelmoralen är konstant uppenbar.
  Jämför detta uttalande med uppmuntran till stadskupp med vad Trump sade som dom problematiserat dagligen i åratal tex.
  Antidemokratiska hycklare är vad dom är.

  • Kim

   Kan du utveckla vad som är odemokratiskt?
   Hur ser du på de som har en annan åsikt och värdegrund än dig? Vilka rättigheter har de?

   • Marko

    Att uppmana till stadskupp är inte jättedemokratiskt.
    Alla med annan åsikt än mig ska ha all rätt att uttrycka den så länge det sker inom ramen för våra lagar.

     • Marko

      Statskupp såklart.
      Hade du något av substans att bidra med?
      Någon gång ska väl vara den första..

     • Marko

      Den nämnda i blogg.
      Mycket tydligare uttalande än något Trump sagt vilket ni anser otvivelaktigt uppmana till statskupp.
      Så detta kan rimligen inte betyda annat.

     • Kim

      Marko – ok. Det är alltså som vanligt – inget konkret och substantiellt utan egna fria tolkningar på oklart underlag?
      Fascinerande hur mån du är att lägga ord och påståenden i andras mun, saker som aldrig sagt eller påståtts, samtidigt som du inte har något underlag för egna påstående. Ganska talande…

 6. Mique

  Nättrollens julafton! Är Jimbo The Kid julklappsutdelare? Sänkt bensinpris med sex kronor litern och sänkt dieselpris med tio kronor litern, elstöd för alla före jul, så väldigt kul!

 7. Basic Rules

  Mycket bra skrivet av både Marko och Brorson.
  Visst är det märkligt att VK, i alla lägen måste säga sig jobba för demokrati, tillförlitliga nyheter och helheten, då det är precis tvärtom.
  Nordebo, har jag följt länge, frisinnad liberal knappast, den röda tråden i hans inlägg är viss fabless för en totalitär ideologi på vänsterkanten.
  Han gör sig mer och mer irrelevant i debatten.

 8. brorson

  Man måste väl ändå skilja mellan det kulturutbud som riktas till vuxna och det som riktas till barn?

  Att göra om Pride-festivalen till en homo-kritisk manifestation vore väl ändå att förstöra glädjen och feststämningen för dem ser priden som en hyllning kärleken och allas lika värde? Oavsett vad man själv tycker, bör man väl ändå respektera andras känslor och åsikter, genom att låta dem ha sitt i i fred? Men det bör i så fall vara ömsesidigt. Könlösa kvinnor hör hemma i pride, inte i luciatåg.

  Region Västerbotten är f.ö. i full färd med att förverkliga visionen om könsneutrala regioner. I en sådan region lägger man ner BB och behandlar kvinnor med manligt könshormon för att de ska bli män.

  Det är väl syftet med normkritiska sagostunder för barn, att göra dem osäkra på vilket kön de har?

  I medias förljugna, självcensurerade rapportering är alla som protesterar svenska ”högernationalister”. Inga muslimer, som blir förtvivlade när deras döttrar vägrar bära slöja för de är ju pojkar födda i fel kropp.

  Och apropå. När jag häromdagen googlade på ”Tidö-avtalet” fick jag fram ”Överenskommelse för Sverige. Lättläst version”. tydligen avsett att läsas av invandrare. Det var exakt samma kapitelindelning och rubriker samt samma kanslisvenska som i det verkliga Tidö-avtalet. Men att det var en förfalskning förstod jag, när jag läste att avtalet hade ingåtts mellan M; KD, L – och ett parti som inte finns i Sveriges riksdag: nämligen ”Fascisterna”. Syftet med en av åtgärderna påstods vara ”rasprofilering”.

  Uppenbarligen en förfalskning avsedd att skrämma upp personer med begränsade kunskaper om politiska förhållanden i Sverige, främst invandrare med kort vistelsetid i Sverige, men även en del etniska svenskar.

  När Villy Hansens skriver att han får hotfulla kommentarer från ”högernationalister” är det lätt att tro att så är fallet, eftersom personer som har svårt att behärska sin ilska och uttrycker sig olämpligt finns i alla politiska läger. Men dessa kommentarer är kanske inte alls skrivna av sådana personer. De har kanske skrivits av samma slags troll, som skrivit det falska Tidö-avtalet?

  För att göra våra vänster-sympatisörer paranoida…DEt här får vi se upp med.

  • Jonsson

   Ja, snart blir det Pride-tågens tur att förändras.
   Frågan är om barnen, i sagostunden, får axla terapeutens roll? Vilken pedagogik och beprövad vetenskap, som denna folkbildning av småttingar stödjer sig på, det är hittills okänt.
   VK för här en hård kamp mellan gott och ont?

  • Bättre förr

   Tillsaken hör ju också vänsterns och MP:s kärlek till det naturliga nät det gäller djurhållning och skogsvård och odling mm, där man räds kemikalier och djurmisshandel mm. Men samtidigt tycker man att det är helt i sin ordning att ifrågasätta det kön naturen givit individerna, och tycka att det är helt i sin ordning att tillsätta stopphormoner i höga doser och med kända risker för skelettet mm för att fixa så att folk sedan kan få ”rätt” kön, och sedan ge manligt eller kvinnligt könshormon i stora doser beroende på vilket kön som önskas, trots att personens kromosomuppsättning vill ha ett annat, av naturen bestämt kön…Dessutom finns det tecken på att könsdysforin ofta är knyten till psykisk ohälsa, och att vissa personer ser könsbyte som en lösning på sin depression eller andra besvär, och sedan blir grymt besvikna när det inte hjälpte, utan bara ledde till ännu värre problem.

 9. Kenth

  Kommentarer i all ära men så ärliga som om de skulle skrivas i skrivarens namn får vi aldrig
  utan med pseudonymer som avsändare går det ju vräka ur sig galla åt alla håll.
  Men klart skulle det krävas skribenens riktiga namn så fick vi inga debatter. eller väldigt
  få.

  • Olle BK

   Men samtidigt skulle vi slippa mycket skit som de ”anonyma” skribenterna kommer med.
   Ett tips i all välmening till brorson, dra igång en egen blogg så kanske vi slipper wall of text i var och var annan annans plats.
   Sen är väl inte innehavaren av denna blogg skarpaste kniven i lådan men det är ju en helt annan sak.

   • brorson

    Ett tips i all välmening till Olle BK: Läs inte mina kommentarer. Dina problem med mina kommentarer. är självförvållade.

  • Marko

   Vad ska göras med allas identiteter?
   Kontakta chefer för att tysta?
   En klassiska vänsterstrategi för att begränsa yttrandefrihet och ”rädda det öppna samhället”

 10. Kim

  Jag tycker Ola då och då är ute och cyklar och jag delar inte hans politiska värderingar, men jag förstår mycket väl vad han tar upp här. SD vill styra kulturen. SD vill styra media. SD vill låtsas som om man inte gör det. SD följer precis det mönster ”nationalister” haft tidigare i tex Polen och Ungern. Självklart gärna med att ta offerkofta och tala om ”demokrati”. Och lika självklart med fullt stöd av trollarmén.

  Petters svar blir märkligt. Rörande svar 1 så anmälde SD över huvud taget inte något problem så länge man inte visste något om Lucias könsidentitet. Tvärt om ville man såklart som ett led i ”svensk tradition” ha ett lussefirande. Att i efterhand tramsa på om att man inte vill att ledamöter ska lägga tiden på det visar än en gång det brunas förhållningssätt till sanningen.
  På svar 2 så är det inte frågan om skattepengar. Dessa ”sagotanter” kan ställa upp och läsa gratis, men får inte. SD var bara inte intresserade att diskutera frågan. Hur många SD-representanter ställer upp och har sagostunder med barnen? Med tanke på dagens läge i samhället – är det inte bra om folk ställer upp och gör aktiviteter för våra barn? Har Sd ens funderat på varför det är absolut fullbokat varje gång det arrangeras? Hur många andra aktiviteter är det?

  Att låtsas att besluten i dessa frågor handlar om ekonomi är tramsig efterkonstruktion.

  Stå för era åsikter! Stå för era beslut! Man kan diskutera om åsikterna och besluten är rätt eller inte. Det kan man ha, och SKA få ha, olika åsikter om (även om SD absolut vill likrikta åsikterna), men säg det då rakt ut – ”Vi tycker inte alla har samma värde. Vi ska bestämma vad som är bra och dålig kultur. Vi ska bestämma vad journalister ska skriva och sända. ” osv osv.
  Att sedan ha mage att snacka polarisering och demokrati i samma inlägg är häpnadsväckande låg nivå.
  Det är fascinerande hur det jäkla populistiska glidandet på sanningen gång på gång försvaras av nätarmén. Är de okunniga, nyttiga idioter eller har de de bruna åsikterna? Högst oklart.

  Men jag förstår även att det är skönt för SD att flytta fokus från alla svikna vallöfte och hur de gång, på gång, på gång, på gång…. avslöjas med de bruna byxorna nere då företrädare avslöjas, och då är det såklart roligare att föra diskussionen i andra ämnen istället.

 11. Mique

  En mycket välformulerad och välskriven kommentar av Kim! Rakt på sak, som får Petter Nilsson och hans nättroll, att framstå som något, som katten har släpat in!

 12. Mique

  Du Petter Nilsson, har du totalt avsagt dig ditt ansvar som bloggägare? Kontrollerar du aldrig de länkar, som dina nättroll hänvisar till på din blogg!? Det manipulerade videoklipp, som visar en två-treårig flicka, som med sin handflata känner på det glatta tyget på artistens scenkläder, som en av världens mest ökända nättroll har twittrat och som en av dina värsta nättroll hänvisar till, visar enbart hur absurt desorienterade dina nättroll är!

  • Marko

   Inlägg ligger kvar på twitter.
   Men det ska censureras här för att du fortfarande tror att du är moderator?

   Du tror inte detta, oavsett länk, är en aspekt som bör vara med i diskussionerna om lämplighet?

   • Kim

    Alltid fascinerande hur de som ogillar granskning och uppmaningar om att man ska hålla sig till relevans och sanning så snabbt pratar censur. Talande för hur insatta man är. Kanske offerkoftan som sticker lite …

    • Marko

     Tänk att vi är på samma sida mot Micke-trollets konstanta kamp att censurerar alla åsikter hen ogillar.
     Håller med om censur av innehåll inom lagens gräns är av ondo.

     • Kim

      Marko – Så var det än en gång frågan om din förmåga att ta till dig information och vara källkritisk. Tack för ännu ett uttalande som visar din oförmåga. Detta samtidigt som ord läggs i andras mun, kommer med personangrepp och svepande formuleringar utan något som helst underlag används.
      Det är ganska tydligt att trollet har ett a som andra bokstav i sitt nick.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.