Petter Nilsson(SD)

Svenska freds tycks springa Rysslands ärenden när man vill pausa militärövningar!

”I det spända säkerhetsläge som råder borde alla militärövningar pausas. Det säger Kerstin Bergeå, ordförande i Svenska freds- och skiljedomsföreningen, till GP med anledning av jätteövningen Aurora 23 som inleds på måndagen.

– Att genomföra den största övningen på mer än 25 år precis nu är en enorm felprioritering, säger Bergeå, som varnar för att övningen kan öka spänningarna ytterligare.

I stället anser hon att Sverige bör satsa på konfliktförebyggande arbete och diplomati.” Detta går att läsa här.

Ingen vill ha krig.
Si vic pacem, para bellum. Dvs, Om du vill ha fred, förbered dig på krig. Ett uttryck myntat av den romerska generalen Flavius Vegetius Renatuse.

Det är ett obestridligt faktum att Sverige inte uppfattats som en väldigt krigande nation i ljuset av vår långa alliansfrihet.

Nu. när spänningarna ökar i världen, inte minst inom Europa.
Nu Lyfter svenska freds att de säger att de vill att militärövningar ska pausas i Sverige.

Det är inte utan att man fascineras. Verkligen fascineras.

2021 kom ca 54% av de offentliga bidragen till Svenska freds från Allmänna arvsfonden.
Ni känner till den Allmänna arvsfonden. De fördelar de tillgångar de ärver av kvinnor, eller män, som exempelvis på grund av ofrivilligbarn löshet, som inte testamenterat sina medel eller har nära anhöriga.

Rimligen bör man fråga sig huruvida spenderandet av de ihopsamlade livsverk från de ovanstående verkligen följer viljeinriktningen i linje med Svenska freds agerande nu.
Att kunna värna om Sverige och fred i detta läge kräver inte mer godhetssignalering eller snäll naivitet.

Etiketter: , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. brorson

    Svenska Freds lyckades strax innan kriget skulle börja stoppa det från båda sidor väl förberedda kriget mellan Sverige och Norge 1905. Fredsavtal brukar ingås efter krigen. Fredsavtalet i Karlstad är unikt så tillvida att det skrevs under före kriget, som alltså blev inställt. I fredsavatalet stadgades att de gränsfästningar, som Norge byggt mot Sverige, skulle rivas. Vilket fortfarande inte har skett, i varje fall inte alla. Men det var kanske tur, eftersom den norska motståndsrörelsen tack vare dessa fästningar lyckades hålla emot tyskarna under flera vcckor under andra världskriget, varigenom densamma indirekt försvarade även Sverige.

    Syftet med Aurora 23 är inte alls att försvara Sverige, utan att göra Sverige till ett slagfält för tredje världskriget för att skona de mer tätbefolkade länderna i västra Centraleuropa. Det var engelska och franska generalers planer inför andra världskriget, men det misslyckades den gången. Så nu ska ryssen lockas att angripa Sverige. Det behövs en röst för fredliga lösningar.

    Svenska krigshetsare verkar hoppas på en revansch för Karl den tolftes nederlag vid Poltava 1709. Och hoppas nu, som kungen gjorde då, på en allians med Turkiet. Men det slutade, som bekant med att kungen och resterna av hans armé , blev utkörd från turkiskt territorium efter ständiga bråk mellan svenska och turkiska soldater. Samma bråk nu som då, men nu med diplomatiska medel och fjäsk för Erdogan.

  2. Basic Rules

    Verka för fred i stället för JAS till naziregimen i Kiev – ta iniativ SD, för medling – fast de får vi(Sverige) nog inte pga Biden´s proxykrig. Uselt av SD att falla i denna PK fälla – Nato dvs USA och nu Biden regimen har visat sig vara allt annat än en försvarsorganisation, utan ett verktyg för USA att ständigt kriga på annans mark, Vietnam, Afghanistan, Irak, Libyen och Syrien där man fortfarande ockuperar oljefält och bördiga områden i nordöstra Syrien.
    Tankar ??

  3. Bättre förr

    Hitler angrep de svagaste länderna först, och hade god hjälp i från Englands fredsinriktade Chamberlain som inte ville tro honom om nåt krigiskt. Putin tänkte säkert likadant om Ukraina, men felbedömde tillsammans med några av sina rådgivare läget grovt. Om NATO inte varit en spelare i de Baltiska länderna och Polen m.fl. kunde han nog lika gärna försökt återta det ryska imperiet åt det hållet!

    • Basic Rules

      Före konflikten i Ukraina hade Ryssland en militär på ca 500 000 man, att den skulle vara ett direkt hot mot väst och Sverige tror inte ens vår ÖB på!
      Dessutom är tex 🇬🇧 militär mkt liten ryms på Wembley, fransmännen orkar med expedition i Afrika .
      Tysklands militär är noll och intet, samtidigt som Nato demilitariserats genom dess förluster av material i Ukraina. Hotet mot fred kommer från neocons i kongressen och DC i dag.
      Ska Taiwan 🇹🇼 gå samma tragiska väg som Ukraina med ytterligare ett proxy krig tänkt att försvaga Kina med drömmar om regim change även där.
      Usa skiter fullständigt i Ukraina och dess folk, bara dess egna intressen räknas- slåss till den siste ukrainaren säger man – vilken tragedi!
      Allt började med kuppen i Kiev 2014, och alla fredsuppgörelser har kullkastas av USA och därför har vi fortfarande krig.

    • brorson

      Historielösa svenska sossar tror att Demokraterna är Amerikas socialdemokratiska parti, Men partiets grundare menade med ”demokrati” att slavägarna själva (d.v.s. folket), och inte politikerna i Washinton, skulle bestämma över slaveriets vara eller inte vara, Inbördeskriget var ytterst ett krig inom överklassen, mellan idustrikapitalisterna i norr (vars ”klassfiende” var industriarbetarna) och slavägarna i söder (vars ”klassfiende” var slavarna).

      Så uppstod något halvsekel efter inbördeskriget de ”oheliga allianserna” industrikapitalisterna + de forna slavarna mot se forna slavägarna + industriarbetarna .Industrikapitalisterna ville avskaffa slaveriet av rent ekonomiska skäl, för rätten att fritt anställa och avskeda sina arbetare, utan att behöva köpa dem från deras tidigare arbetsgivare. På det viset lurades de amerikanska fackföreningarna stödja den mest reaktionära delen av den amerikanska överklassen, vars politiska spjutspets var och är Demokraterna, som emellertid alltmer kommit att domineras av nordstatsliberaler (bl.a. familjen Clinton), som alltmer knutit till sig afroamerikaner, som de har ”mutat” med högavlönade politiska uppdrag (bl.a USA:s nuvarande försvarsminister, just nu aktuell för sitt sverigebesök.).

      Vanliga afroamerikaner tycks ha betydligt svårare än deras egen elit att välja mellan de båda politiska partier, som de ser som samma skrot och korn, medan den vita arbetarklassen (som av svenska journalister kallas ”den amerikanska medelklassen” har däremot i alt större skaror flyttat sina partisympatier från Demokraterna till Republikanerna
      eftersom de har upptäckt (för att citera den tidigare svenska finansministern Gunnar Sträng, S) att ”arbetare och kapitalister sitter i samma båt”. Därför har de stött Trump, vilket även många svarta industriarbetare har gjort. Därfdör hatar den svenska falskvänstern (den radikala delen av övre medelklassen) Trump. En politiker, som stöds av arbetarna måste ju vara ”högernationalist”??!

      Trumps slagord var, som ni kanske minns, ”America first”, vilket i korthet gick ut på att sänka skatterna för de amerikanska företagen för att det skulle löna sig driva företag och skapa jobb i USA, i stället för att (som en republikansk politiker nyligen har sagt) ”skicka våra surt förvärvade dollar över Atlanden för att starta tredje världskriget”. Det, som inte får sägas i Sverige, kan sägas öppet av den nuvarande oppositionen i USA. I varje fall än så länge. Biden har problem med växande impopularitet på hemmaplan, och hoppas nu gå till historien som krigspresidenten, som vann tredje världskriget.

      Men inte som den, som startade tredje världskriget. Det har Putin lurats göra, genom att USA och dess marionetter inom Nato har motarbetat alla försök till en fredlig lösning. Därfdör är kriget i Ukraina ett proxy-krig mellan USA och Kina. Xi vill naturligtvis inte ha fred nu i Ukraina. Han vill ha fria händer i Taiwan. Biden, som verkar vara besviken över att Ukraina.-kriget ännu inte har utvecklats till ett alleuropeiskt storkrig, förbereder nu ett sådant i Fjärran Östern. Men vem kommer att starta det kriget? Knappst Xi, som trots allt är en mogen och ansvarstagande politiker. Men kanske Nordkoreas Kim Jung-un?

      Den svenska falskvänstern, som ojade sig över hövan för den amerikanska vapenlobbyns stöd till Trump, försöker nu tiga ihjäl vare debatt om det militärindustriella komplexet i USA. Den trumska vapenlobbyn behövde skjutningarna på amerikanska gator, för att vanliga laglydiga amerikaner skulle köpa handeldvapen för att kunna försvara sig. Det militärindustriella komplexet, so´m producerar betydligt tyngre vapen behöver krig. Det räcker tydligen inte med krigsrisker, som under decennier inte har resulterat i verkliga krig.

      Svenska Freds må vara en patetisk organisation med ett storslaget förflutet. Men är i detta krigshetsens tidevarv den enda svenska rösten för fred i världen. Som gammal anhängare av ett starkt sv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.