Petter Nilsson(SD)

Varförväljer RV att bojkotta Marabou? – Stream med Pontus Persson

Etiketter: , , , , , , ,

23 kommentarer

 1. Leif

  Alltså, hänger inte med i den bruna sörjan men är det Pontus ”kvinnor tycker det är oattraktivt när man frågar om lov” Persson vi länkar till här?

 2. Kim

  Petter
  Jag brukar läsa dina inlägg. Vissa saker håller jag med om, andra inte. I vilket fall är det alltid intressanta.
  Jag förstår att det är enkelt för dig att gå över till video. Mindre jobb, vilket jag har respekt för då jag vet att många politiker lägger väldigt mycket ideell tid. Vissa av dina videos känns hyfsat genomtänkta och koncisa, andra inte. Detta är dock ett utmärkt exempel på motsatsen. Oerhört mycket svammel och luddiga beskyllningar och ”argument”. Möjligen är redan frälsta intresserade av detta, men för mig är det minst 17 minuter helt bortkastad tid på märkliga hummanden.

  Ha det bra.

  • brorson

   Instämmer med Kim. Och ett tips till Petter; Def finns dataprogram som omvandlar tal till skrift. Använd det, om du tycker att det är jobbigt att skriva. Men då måste du förstås tänka på vad du säger, så att det inte blir för många öh, hmm, brrr, etc. Men du ville kanske visa innehället i en vanlig politisk dag? Det är just detta, som lockar vissa personer att bli politiker, andra att aldrig vilja bli det., hur politiskt intresserade de än må vara, Jag vill inte, men har inget emot om någon politiker för fram mina förslag.

  • brorson

   Jag vidhåller att all offentlig skriftbränning ska vara straffbart som förargelseväckande beteende, och att maxstraffet för detta brott bör höjas rejält. Detta var dock inget beteende och därmed kommer nämnda lag inte att vara tillämplig på denna form av yttranden.

   • Marko

    Vet inte om denna Sadaf är svensk medborgare eller inte.
    Men man kan tänka sig situationer när någon som lämnar förtryck i Iran inte är det.
    Denne skulle då stoppas om bara svenska medborgare hade yttrandefrihet i Sverige.
    Även Salman Rushdie hade stoppats.
    Och ville något land hitta någon att provocera med hade man enkelt kunnat hitta någon som är medborgare istället.

    Lite OT, men var är fö vänstern som alltid annars normalt tycker att konst ska provocera?

    Vidhåller dessutom att problem inte är bränning av sagoböcker utan att vi nu har grupper inte klarar minsta kritik mot islam utan att anse sig ha rätt att bränna upp landet.
    Denna provokation har nu även visat att vår polis är helt maktlös mot dessa grupper.
    När dom lämnar sina områden och börjar bränna ned övriga områden och innerstäderna kanske vi börjar vakna…

    Vad gäller specifika fallet med Momika hade det bästa varit bättre generella lagar och hantering av människor utan rätt att vistas här.
    Snabb process och avvisning om man inte har asylskäl.
    Lämnar man ej frivilligt så frihetsberövad tills utvisning kan verkställas.
    Momika har ju dödshotat folk med kniv, så varför är han kvar.

    Inget av detta kommer dock sätta stopp för bränningar.
    Man kommer hitta någon annan och om man inte får bränna så hittar man någon annan provokation.
    Och som sagt, problem är inte provokation utan att vi nu har byggt ett samhälle där man riskerar bli dödad av upplopp för att man uttrycker sin åsikt.
    Detta bör åtgärdas, inte förbjudas.

    • brorson

     1. Jag har ingenstans skrivit att utlänningar inte ska ha någon yttrandefrihet alls i Sverige.
     2. ”Snabb process och avvisning om man inte har asylskäl. Lämnar man ej frivilligt så frihetsberövad tills utvisning kan verkställas.” Ja, det är vi helt överens om.

     • brorson

      ”… i samma kategori som etnisk svensk”??? Vad menar du med ”kategori”? Jag ägnar mig inte åt rasbestämningar. För mig tillhör Paludan samma kategori som Salwan Momikas medhuligan Salwan Najem, nämligen kategorin utlänningar, som inte borde ha svenskt medborgarskap. Har du inte sett att jag är motståndare till dubbla medborgarskap och har lagt förslag om hur befintliga sådana ska avskaffas? Vill Paludan har kvar sitt svenska medborgarskap. får han bosätta sig i Sverige och avstå från sitt danska medborgarskap. Vet inte om Najem har dubbelt, men han har definitivt inte kvalificerat sig för svenskt medborgarskap. – inte ens för permanent uppehållstillstånd.

      Jag har inte Twitter / X, så du får citera. Om det står att någon etnisk svensk har provocerat på annat sätt än genom att elda. är det något som jag har velat förbjuda? Tror inte det… Men avvaktar med defintivt besked, till jag vet vad som har hänt. Håller med om att samhället bör ha nolltolerans och agera stenhårt mot våldsamma s.k. motdemonstrationer, men det ena utesluter inte det andra. Menar du på fullt allvar att man ostraffat ska kunna bete sig hur som helst, bara för att någon annan gör ännu värre saker? Eller att ingen ska straffas för brott, eftersom det finns en klick individer, som inte blir avskräckta av straffhotet utan kommer att begå brott ändå? Ska vi riva fängelserna? Hur går det ihop med ”agera stenhårt”?

    • brorson

     ”Momika har ju dödshotat folk med kniv, så varför är han kvar.” Svar: Har man begått ett så allvarligt brott under tiden som asylsökande, ska man inte ha asyl, oavsett hur starka asylskäl man har. Och då ska det inte heller finnas några verkställighetshinder för utvisning.

     Om en stram invandringspolitik och en marginella inskränkning av utlänningars rättigheter (det är vad jag föreslår) skulle stoppa bränningar? Tja, mig veterligt har hittills inte en enda etnisk svensk bränt någon koran. Inte ens någon inom den del av det kriminella klienteler som utgörs av etniska svenskar.

     • Marko

      Vi, har ju Paludan. Inte svensk men i samma kategori som ”etnisk svensk” du hänvisar till.
      Så att någon svensk motsvarighet skulle kunna göra så är inte otänkbart.
      Paludan är dessutom svensk medborgare mig veterligen.
      Nu är detta ett sidospår dock.
      Nuvarande ser ut att vara utländsk påverkansoperation och dom har inga problem att hitta svenska medborgare istället om det behövs.

      Men även detta är fel fokus anser jag.
      Fokus ska inte vara på bränningar utan på reaktionerna på dom.
      Helt enormt våldsamma reaktioner enbart på grund av att man anser sig proxykränkt.
      Här bör fokus vara.
      Detta bör samhället ha nolltolerans för och agera stenhårt emot.

   • Marko

    Om länk till X
    Film på av uttal att döma etnisk svensk kvinna som säger att Mohammed gifter sig med barn.
    Annan film på X visar när hon stampar på koranen och icke etnisk svensk skriker att horan ska hålla käften
    Polis är där och skyddar.

    • brorson

     1) Den heliga Birgitta var också ett barn, när hon gifte sig, eller rättare sagt blev bortgift. Barnäktenskap var vanligt förr och fortfarande i delar av världen. Inget kontroversiellt påstående. Och var det sagt i till eller skrift, vilket tydligen var fallet här, kan det inte ens efter den ändring av lagen, som jag föreslagit, vara straffbart som förargelseväckande beteende.
     2) Om det finns bildbevis på att någon OFFENTLIGEN har stampat på skriften, kommer det att vara straffbart som förargelseväckande beteende. Bilden måste alltså förutom själva handlingen visa var det skedde,
     3) Den, som kallar en svensk kvinna för hora begår brottet hets mot folkgrupp. Svenskar är nämligen en folkgrupp, däremot inte kategorierna muslimer, kristna eller ateister. Men åklagarna måste skärpa sig och väcka åtal mot de lagar, som redan finns, även om gärningsmannen är en utlänning.

   • Marko

    ”Menar du på fullt allvar att man ostraffat ska kunna bete sig hur som helst, bara för att någon annan gör ännu värre saker? Eller att ingen ska straffas för brott, eftersom det finns en klick individer, som inte blir avskräckta av straffhotet utan kommer att begå brott ändå? ”

    Vet inte riktigt vad du menar här
    Tycker du vi ska förbjuda kort kjol för att det finns vissa som inte kan hantera det?
    Är på den nivån.
    Finns inget brott att straffa någon för.

    Att kritisera koranen och islam är fullt legitimt inklusive att bränna den.
    Klarar man inte av provokationer av yttrandefrihet så kanske man lever i fel samhälle?
    Vi bör inte anpassa oss öht till dessa.
    Kan du hitta en väg som stoppar Momika utan att inskränka något för någon annan, ok.
    Innebär den minsta lilla inskränkning så vinner islamister och våld.
    Och det kommer bara växa.

    • Mique

     Det blir märkligt, men mycket roligt, då Bill och Bull debatterar! Den ena ett internetroll, den andra en narcissist. Att inte Petter Nilsson inser, att nyttiga idioter för eller senare blir onyttiga nyttiga idioter!

 3. brorson

  Att låtsasradikala sossar agerar så här var väl inte helt oväntat. Men vad har tagit åt Moderaterna i V-botten, som nästan 50 år efter Vietnamkrigets slut, fått för sig att bekämpa USA-imperialismen genom att bojkotta en svensktillverkad produkt, för att den svenska fabriken har köpts upp av ett multi-nationellt amerikanskt företag, som har haft två fabriker i Ukraina. Och därmed har varit en konkurrent till Ukrainas förre president, choklad-oligarken Petro Porosjenko. Som kommunistpamp under Sovjet-tiden ansvarade han för importen av kakao, som är den viktigaste beståndsdelen i choklad, till Sovjetunionen. Och roffade åt sig samma verksamhet i Ukraina efter Sovjetunionens upplösning. Han kan inte ha sett med blida ögon på Mondelez etablering i Ukraina.

  Är det Porosjenko eller Putin, som ligger bakom förstörelsen av Mondelez´ fabriker i Ukraina? Hur som helst har USA-imperialisterna (d.v.s Mondelez) tagit väl hand om sina anställda i Ukraina och hjälpt dem att komma till Sverige. Vet inte om de fått nya jobb på Marabou. Svepskälet är att USA-imperialisterna (d.v.s. Mondelez) har vägrat överlåta sina fabriker i Ryssland till ryska oligarker. Heja, Moderaterna, fortsätt att bekämpa USA-imperialismen: Nej till Nato!

 4. Jonsson

  Boråsincidenten har inte något med Sveriges intressen att skaffa.
  Dagens konstlade konst är politisk och socialt inriktad, som ett verktyg för att omdana samhällen.
  (I Sverige ska traditioner och inhemsk kultur väck: exv. luciatåg, sagostunder och jul).

  Det hjälper föga att ställa ut chadordockor i Sverige då problemet finns i Iran.
  Varför var befolkningen i Iran positiv till ayatollahn? Eller är detta en myt?

  Precis, vänstern reagerar varken högt eller unisont på iransk kvinnokamp. De är ju ”avundsjuka” på islamsk kultur.
  Idag brändes koranen igen, nu invid ett kors. Jag blir så trött. Koranprotester i Sverige förändrar inget i Iran. Men det sabbar för Sverige.
  Nästa steg med ovannämnda två exempel av utrikiska manifestationer måste kunna klargöra vad tusan initiativtagarna vill att just Sverige ska göra åt problemen. Om aktörerna vore seriösa förstås.

 5. brorson

  Trots att jag tydligt har skrivit att jag inte representerar något parti eller organisation, verkar Marko tro att jag gör det och att mitt syfte skulle vara att blidka utländska regeringar eller extremister här hemma. Men mitt syfte är enbart vänskap och ömsesidig respekt med de svenska muslimer, som inget ont har gjort, samt i möjligaste mån minska risken att de kristna minoriteterna i de muslimska länderna utsätts för hämndaktioner från extrema islamisters sida. Och den risken är i vart fall mindre om något ofördelaktigt sägs om islam på ett för dem främmande språk än om de ser den heliga skriften brännas framför ett kristet kors eller framför en flagga med det gula korset.

  Med ömsesidig respekt menar jag att våra muslimer måste respektera vår rätt att på ett civilserat sätt kritisera deras religion, deras heliga skrift och deras profet – på samma sätt som de har rätt att på ett civiliserat sätt kritisera vår kristna tro alternativt ateistiska åskådning. Med vänskap och ömsesidig respekt minskar vi dessutom de extrema islamisternas chanser att lura med sig andra muslimer. Och i så fall är mycket vunnet.

  • Marko

   Var har jag påstått att du är en representant för ett parti?
   Vilket parti är det?
   Och ditt syfte är inte att blidka islamister men din lösning blidkar islamister om den generellt inskränker vår yttrandefrihet.

   ”respektera vår rätt att på ett civiliserat sätt kritisera deras religion”
   Ja, detta är alla sätt som inte attackerar någon person eller förstör någon annans egendom.
   Bränna upp sin egen kopia av sagoboken för att man avskyr vad den står för och vad den används till hör dit.

   Koranen är ingen helig skrift för andra, det är bara en bok.
   Är man inte religiös så finns det inget heligt.
   Respektera allas rätt att inte påverkas av andras vanföreställningar på något sätt, det är också en del av religionsfrihet, att slippa den.

   • brorson

    1) Jag har inte föreslagit någon GENERELL inskränkning av VÅR yttrandefrihet.
    2) Du styrs själv i högsta grad av islamister. Du vill ju tillåta allting som de är emot.

    Dina åsikter om Koranen, att det är en sagobok, är ovidkommande. På samma sätt som mina åsikter om Pride-flaggan, att den är en symbol för synd och perversiteter, är ovidkommande. När jag anser att det ska vara straffbart som förargelseväckande beteende att bränna Pride-flaggan. så är det av hänsyn till dem, som inte delar mina åsikter om vad denna flagga symboliserar.

    I debatten har jag framfört att lagtexten inte ska innehålla någon katalog över förargelseväckande beteenden, utan att det ska avgöras av domstolen från fall till fall. Men jag har dock nämnt följande som förargelseväckande beteenden: att bränna skrifter, oavsett religiösa eller profana, att bränna eller på annat sätt skända religiösa symboler såsom kristna kors, att bränna nationsflaggor, röda fanan och Pride-flaggan samt ”avrätta” dockor föreställande nu levande människor, speciellt utländska presidenter såsom Erdogan, Biden och Putin. Kritisera dem gärna, men på ett civiliserat sätt.

    Detta för att upprätta inre ordning, hyfs och anständighet i Sverige. Ordnung muss sein.

    • Marko

     Om du inför lager som inskränker vad man för göra som gäller för alla så är det självklart generella inskränkningar.
     Att du inte vill tydligt specificera gör även att det blir en gummilag.
     Kan inte se att man får göra satir som innehåller Erdogan med dessa lagar på plats tex.

     Och ditt andra påstående, utan grund, att jag bara vill tillåta allt som dom är emot är bara usel form av debatt.

     Vi får dessutom ordning om vi inte tillåter grupper som blir lite kränkta att elda upp landet.

     • brorson

      1) Alla lagar är gummilagar mer eller mindre. Om straffet för mord skulle kräva att tillvägagångssättet i ett aktuell fall finns med i en katalog över metoder att döda, skulle en påläst mördare bli frikänd för att han har valt en metod, som lagstiftaren inte har tänkt på.
      2.) Jag har inte skrivit att du BARA vill tillåta allt, som dom är emot.
      3,) Är låtsas-avrättningar satir?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.