Petter Nilsson(SD)

En kort uppföljning av EP-valet, mina fem.

Självklart är det med ett visst mått av besvikenhet man följer upp EP-valet. Någon från vår riksavdelning har väl sagt att problemet varit att vi inte lyckats “mobilisera våra väljare”.

Visst ligger det något i det. Samtidigt så tror jag överlag att många är bra less EU. Less EU:s överförmynderi och skatteslöseri. Varför skulle man vilja legitimera ett sådant system med en röst?

Det var nog därför många av våra kärnväljare valde att inte rösta, eller att rösta blankt. Det var vad jag själv gjorde innan jag blev politiskt engagerad. Man ville på något vis rösta med fötterna.

Att rösta blankt, eller att välja att inte rösta innebär förstås mer märkliga och illa verkningsfulla miljöåtgärder, likväl som mer EU och skatteslöseri. Jag är övertygad om att lejonparten av väljarna absolut inte vill det. 

EP-valet är lite av ett säreget val. Lider av lite samma bekymmer som kyrkovalet för SD. Konservativa väljare känner sig inte väldigt välkomna i Svenska kyrkan, likväl som de med en mer konservativ fromhetsinriktning. Resultatet blir dessvärre att de ideal som exkluderar personer förstärks, och att ytterligare personer förskjuts från att rösta för förändring.

I sedvanlig ordning ser vi att EU-federalisterna lyckades mobilisera sina EU-positiva väljare. Inte minst Miljöpartiet. V likaså, i synnerhet i Umeå och därmed Västerbotten. 

Skall dock säga att samtliga ideella i kommunföreningarna våra gjorde ett riktigt bra jobb. Så väldigt tacksam för alla ideella insatser från allesammans hos oss.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

15 kommentarer

 1. Basic Rules

  Det sägs att EU-valen är kan ses som en folkomröstning/betyg av sittande regering och ni är en del av denna. De som röstade på er i riksdagsvalet 2020 har all anledning känna Besvikelse och Frustration över ert agerande/löftesbrott.
  De rödgröna i Tyskland tex gick ett svidande nederlag tillmötes och då särskilt De Gröna, orsaken är lätt att förstå !

  • Mique

   Jäklar i mig vad du har blivit len i käften! Har de ryska statskontrollerade trollfabrikerna beordrat dig att tona ner?

 2. Mique

  Snacka om att vara dålig förlorare! Skylla allt på sina egna sympatisörer och det så kallade ”klägget”, så typiskt ”snorsvenskt”! Så går det om man vill bygga murar mellan människor! Nej du Petter Nilsson, ett tips till dig, i all välmening, stäng din blogg som snart spricker av målvakter, influensers, internettroll och botar som produceras av sverigedemokraternas trollfabrik och kryp tillbaka under din sten! ”Släpp aldrig någonsin brunskjortorna över bron igen”!

 3. Hasse

  Jag har aldrig förstått de som avstår från att rösta för att de ogillar någonting, t.ex. EU. Om man vill ha en förändring ska man ju rösta! Avstår man, blir ingenting bättre!

 4. Jonsson

  Miljöpartiet gynnas av lågt valdeltagande. Det är ett skäl till att rösta i EUP, fast på annat parti givetvis. Både Bah Kunkhe och Helldén känner sig uppskattade och påstår nu att de har ”Sverige” med sig.
  Tur att gröna backade i Tyskland, som visst hade högt valdeltagande.
  Ingen vits att missnöjesrösta blankt, det räknas ju inte. Bättre välja sofflocket då.
  Sverige får väl surfa på högervågen i övriga Europa i 5 år framåt.

  Och miljö-och klimatkämpen göteborgaren från Norrland Jonas Sjöstedt måste se till att fixa de där ”sverigepriserna” på el nu. Annars blir vi nordbor besvikna.

  • Bättre förr

   De tyska miljöpartiet har gjort jättestor skada i klimatfrågan. Lagt ner all kärnkraft och satsat på gas, som sen tynade bort i och med Ukrainakriget och måste ersättas av dyrare varianter gas + kolkraft, dels egen regi och dels importerad sådan!!!! Brist på förstånd och riskbedömning helt enkelt! Och gas ger ju också koldioxidutsläpp, om dock mindre än kol.

 5. Marko

  Hamas vann EP valet i Malmö?
  Och övrig vänster tror det var ett riksdagsval?
  50% tror inte på EUs variant av demokrati öht?

 6. kenth

  Har ni inte fattat att vi måste göra som Britterna och lämna EU.
  Då har vi en chans ta igen det förlorade…eller är det redan försent?

 7. Jonsson

  Japp, Vänsterpartiets framgång beror främst på kriget i Det heliga landet. Enligt partiledarens analys. Horribelt, inget att skryta över.

  Det är klart att Sverige måste lämna unionen. Vilket aldrig kommer ske.
  De nya medlemsländerna blir troligen inget lyft för EU. Aspiranten Ukraina ska byggas upp till fossilfrihet, eltrafik med mera.
  Jonas Sjöstedt – Norrlands svar på Greta? – måste bland annat svara på var nya gruvor ska öppnas i Norrland inför omställningen till mera grön livsföring i hela Europa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.