Petter Nilsson(SD)

Bilbränder i Umeå! Dags kommunpolitikerna tar problemen på allvar!

Vaknade i morse och kände den där lukten av brand. Såg brandkåren ute imorse just efter sex-snåret, och såg att det brunnit fordon på Haga. Även sett att Aftonbladet skrivit om det.
Precis som tidigare bloggare – Holmsundar’n – lyfter. Så är det hög tid att politiker – inte minst från Socialdemokraterna – höjer huvudet från backen och börjar inse att Umeå har problem.

Det är inte första gången omfattande bilbränder sker i Umeå. Skrev i ämnet även här i ett inlägg från 2020.

Vanligt folk ser detta som problem. Här behöver politikerna i Umeå kommun börja agera!

Polisen vädjar nu allmänheten att kontakta 114 14 om man gjort iaktagelser i samband med bränderna eller har tips som kan hjälpa utredningen.

En kort uppdatering efter inlägget skrevs: Fick ett PM över messenger från en tidigare kollega från när man svetsade på volvo. Berörd meddelade – kanhända ironiskt – att Umeå lyfts vara världens mest feministiska och jämställda stad.
Kanske kan vissa fundera huruvida kvinnor verkligen känner sig mer trygga – av atmosfären som Sara Lidmans konstverk skapar – inte långt från där bilarna brinner.
Detta långt ifrån #metoo-pumans isolerade blick i ett allt mer avskärmat socialdemokratiskt centrum.

Etiketter: , , , , , , , , ,

18 kommentarer

  1. Jonsson

    Konstigt att man inte rest en Leninstaty på Rådhustorget ännu.
    Modemagasinet som utnämnt Umeå, har blandat ihop stan med någon annan.
    Klämmer man folk på pulsen så.är det väldigt få som gillar Sara Lidmans artisteri. Ingen nämner direkt någon feministisk kamp.

    Det är otryggt att vakna mitt i natten av bilbränder i sitt bostadsområde. Och ännu värre för de som förlorar egendom förstås. Men visst har kommun och polis ett samarbete? Har haft?

  2. Sylvia

    Kan det bero på parkerade el-bilar, månntro? El-bilar ska väl vara mer eldfängda, än andra? Och böjar en bil brinna, sprider sig branden snabbt när bilar står tätt. En idé är att inställera värmekameror på parkeringar, med direktkontakt med räddningstjänst! Allt för att minimera de kostsamma försäkringsskadorna, som fi akka bilägare bkur bekastade ned!

  3. Mique

    Det är säkert de ”fyras gäng” från Stockholm, som har varit och tänt på bilarna i Umeå för att flytta fokus från justitieutskottets ordförande!

    • Björn

      Rickard har ju inte direkt undanhållit att han är brottsmisstänkt, så din teori håller inte riktigt. Ska bli intressant att se om det leder till åtal.
      Skulle dylika karikatyrer och skämtteckningar rörande Mohammed och islam anses som ett hatbrott blir jag mörkrädd.
      Varför kanske någon undrar? Demokrati och yttrandefrihet är svaret.

      • Robin

        Mycket förvånande om någon döms. Dock visar det än en gång hur dåligt omdöme SDs företrädare har. Gnäll och splittring är det enda man är intresserad av att åstadkomma.

  4. brorson

    Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin är en tjuv och borde sitta i fängelse. Under åtta år har S inte gjort någonting för att stoppa åldringsbedrägerierna. Det är väl klart att stortjuven skyddar småtjuvarna. Hårdare tag mot de senare Mskulle ju drabba även den förstnämnda. Man lurar förvirrade och lättskrämda åldringar att prenumerera på S-lotterna och, och ansöker om betalningsföreläggande hos kronofogden.

    Det gör vanliga kriminella också. Jag utsattes själv för ett bedrägeriförsök för ett par år sedan. Bedragaren, som hade tillstånd till inkassoverksamhet från Integritetsskyddsmyndigheten skickade ett tjusigt erbjudande, 25 % rabatt på den påstådda skulden vid omedelbar betalning. Sedan hotade bedragaren med kronofogden, om jag inte betalade hela beloppet, vilket jag naturligtvis inte gjorde. Därefter ett betalningsföreläggande från kronofogden, och ett nytt brev från bedragaren. Om jag inte betalade, skulle jag stämmas inför domstol och tvingas betala bedragarens rättegångskostnader.

    Jag gjorde polisanmälan, eftersom även försök till bedrägeri är ett brott, men kritiserades av polisen för att jag inte lämnat ut fullständiga kontaktuppgifter till bedragaren för att klara upp ”missförståndet”. Jag protesterade i mejl till polisen och ringde därefter polisen, som bad mig göra en utskrift på papper och lämna in till polisstationen. Mejlet kunde polisen inte skaffa fram, eftersom det hamnat hos polisens registrator och polisen inte har telefonnummer till sin egen registrator.

    Naturligt bestred jag kravet till kronofogden och skrev i bestridandet att kravet var ett bedrägeriförsök. Men hos fogden står endast ”återkallat av sökanden”, varav nyfikna kan dra den felaktiga slutsatsen att jag hade betalat. Samma slutsatser har Sveriges urusla journalister pådyvlat politikerna Ebba Busch, KD, och Annika Strandhäll, S, att de har betalat. Möjligen för att slippa besvär. Men om Strandhäll vet jag att hennes avlidne make hade bestridit kravet. (Oavsett vad vi tycker om Strandhäll som politiker, ska media inte ljuga om henne och framställa henne som en person som i det längsta undviker att betala för sig.)

    Vi måste skilja mellan en enskild S-politiker, som blivit ojuste behandlad i egenskap av privatperson, och Socialdemokraterna som parti. Inte nog med att svenska myndigheter hjälper kriminella att planera sina brott genom att lämna ut detaljerade personuppgifter om de tilltänkta brottsoffren. Vi har dessutom en myndighet, Kronofogden, som begår brotten åt de kriminella mot en avgift på 300 kr. Mer kostar inte ett betalningsföreläggande. Sveriges journalistkår borde skämmas, när man vid nyhetstorka gör skandalreportage om politiker, som har skulder hos fogden. Dessa skandalhyenor är ett hot mot demokratin. Socialdemokraterna (som parti) måste också skämmas, när man i eget ekonomiskt intresse,. inte kräver krafttag mot denna typ av brottslighet. Inget annat parti får så mycket partistöd från skattebetalarna. Men det kan ju inte bli dyrare för S än för andra partier att driva valrörelse.

    Det är också min bestämda mening att partifunktionärer, som avlönas med skattemedel inte ska ha anonyma konton på nätet. Som anställd kan man ju ändå inte vara anonym. Rätt till anonymitet ska vara för partimedlemmar, som arbetar ideellt. Och för oss fristående debattörer, som inte stödjer något speciellt parti. I stället för att agera som en tjuv, som skyddar andra tjuvar, borde Baudin ta initiativ till en överenskommelse över block- och partigränserna om gemensamma spelregler för partiverksamheten och dess finansiering.

  5. brorson

    Och för övrigt, så är Lennart Holmlund ett utmärkt exempel, som andra S-pensionärer bör ta efter, har man kan bedriva politiskt opinionsbildning ideellt och oavslönat. Jag tror inte LH får betalt för att skriva på sin blogg. Han har fått tillräckligt bra betalt som kommunalråd, och har nu en rejäl kommunalrådspension. Naturligtvis gör han rätt, som tackar sitt parti, som har givit honom så mycket, genom att hjälpa partiet att föra ut sitt politiska budskap. Vad S behöver är mindre pengar och mer idealitet. Och en ny partisekreterare.

  6. Deadeye

    Umeå har ju gjort sig känd på riksnivå för de brutala övergrepp och mord på kvinnor som vita svenska män begår här. Varför talar inte Petter och SD mer om det istället för att försöka koppla ihop bilbränder med svetsare på volvo och feministiskt trams.

    • Bättre förr

      Om feminismen kunde kurera övergreppen på kvinnor borde ju inte Umeå sticka ut vad gäller övergrepp på kvinnor. Umeå har ju väldigt länge varit känt för sin feministiska styrka. Grejen är ju som sagt, att feminism möjligen kan gynnas av många övergrepp, men den förhindrar inte att övergrepp sker.
      Samma gäller integration som den oftast bedrivs. Det är förvisso bra om de som inte kan svenska får lära sig svenska, men det förhindrar inte i sig brott – snarare är det gynnsamt för en brottsling att kunna svenska då det blir lättare att begå brott om man kan språket. Samma med övrig undervisning, den är bra, och behövs, men om man förstår sig på hur välfärdsystemen fungerar är det lättare att begå brott mot välfärdssystemet osv.
      Det som behöver läras in ordentligt är hur man blir en del av samhället och intuitivt förstår vad som i Sverige är rätt och fel, det är ofta lite annorlunda i andra länder, och det är enklast att lära sig som barn via uppfostran. Man kan lära sig senare i livet också, men det tar längre tid och kräver mycket större resurser! Alltid svårare att lära om.
      Tyvärr kan det också vara lättare de flesta att glömma vad man lärt sig om man hamnar fel i livet och samhället, oavsett bakgrund!

  7. Bättre förr

    Allt är ju i slutänden en resursfråga. När man bestämde sig för att ha en stor invandring/flyktingmottagning, så måste ju de högsta politikerna ha insett att integrationen och mottagningen skulle kosta en massa pengar, folk på många myndigheter mm skulle ju få jobba häcken av sig, men man trodde sig väl villa i PR för landet och sig själva i slutänden.
    Nu blev det nog inte så. Samma med kulturen och feminismen. Den ökade kriminaliteten har nog inte ökat kvinnornas trygghet, trots hårdare straff. De resurser som lagts på ökad makt och kvinnors rättigheter har inte ökat kvinnors trygghet i stort, och inte männens heller.
    Alla s.k. satsningar kräver resurser, som oftast mäts i kronor, och balanseras insatserna inte rätt förlorar man nån stans på flera sätt, alla andra satsningar bidrog till att för lite resurser lades på att bekämpa kriminaliteten, och integration och feminism löser inte kriminaliteten så länge folk kan tjäna snabba cash på kriminalitet relativt ostraffat.

  8. kenth

    Allt var kanske inte bättre då vi hade närpolisen
    i sina distrikt…men det var oftast lugnare på gatorna
    då. Alla myndigheter skall ju spara pengar idag och då
    blir vi stackars medborgare lidande. Och privatiseringen
    av många myndigheter har inte haft den verkan som de
    styrande hade satt upp som mål mer än avlasta staten.

  9. Robin

    Här kommer ännu ett SD-inlägg som följer mallen. Bara gnäll.

    Klyschor av typen
    ”höjer huvudet från backen och börjar inse att Umeå har problem”
    ”Här behöver politikerna i Umeå kommun börja agera!”

    Men självklart inga som helst förslag på lösningar. Ett sant högerextremt parti som helt bygger på missnöje, inte på att faktiskt själva få något gjort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.