Skriver in dagen

Jag börjar ofta dagen med att skriva några timmar. Det är i första hand en roman jag skrev under tiden på Luleå tekniska universitet 2011. Den skrivs om och revideras. Då färdigställde jag även min C-uppsats (kandidatuppsats), En narratologisk studie av Torgny Lindgrens roman, Ormens väg på hälleberget. Kolla uppsatsen om ni undrar vad narratologi är. Romanen förresten, som har arbetsnamnet ”Balanskonstnären”, den blir säkert inte utgiven men det spelar ingen roll.  Blir man inte utgiven författare kan man ju alltid bli litteraturkritiker och klanka ner på andra eller berömma dem. Det var hårt att studera i fem år (2006-2011) och ta en examen på universitetet och även arbeta 105%.

Därefter läser jag det som jag finner intressant, vad det nu kan vara typ, e-tidningar, andras inlägg eller annan litteratur. Sedan tänker jag ut saker och ting. Det blir inte så stort eller rättare sagt det blir något mindre och anspråkslöst. 

Dessutom håller jag på med att lansera mitt Medlingsinstitut Norr. Jag utbildade mig till medlare och förhandlare vid Rättsvetenskapliga enheten på Luleå tekniska universitet. I mitt senaste jobb medlade och förhandlade jag en del. Nu har den uppmärksamme gissat rätt. Jag är ”Retired but not tired”.

Just idag blir det därefter fysiskt arbete med en och annan grövre planka. Dels skall det bli en bottenplatta för ett smärre och mindre förrådstält hörnet av tomten. Vi bor nu nästan i hörnet av hörnet av Vindeln. Därför blir det en och annan kraftig bro på vägen ut till leden där man både kan gå, springa och köra snöskoter.

Vindeln har en kreativ miljö så till vida att naturen har omfamnat dem som bor och besöker orten. Med fantastiska kommunikationer och fjorton turer i vardera riktningen till Umeå borde det finnas ytterligare potential för att göra Vindeln till en ort där även, förutom de framgångsrika industrierna, digitala och andra högteknologiska företag kan ha sina satelliter. Anställd i Umeå eller Stockholm med stationering i Vindeln vore bra för hälsan och produktiviteten. Vi borde våga inrätta något slag av ”drivbänk”, ett ”coffice”, det vill säga ett ställe där en-personers-företag, kunde sitta och arbeta några dagar i veckan eller hela tiden tills de blev större eller ville ut. Vindeln blir aldrig riktigt stort men bör få växa något. Bättre att vara liten och vacker i stället för att aldrig bli stor.

Det blir spännande att se vad kommunvalet för med sig. Hoppas att det för med sig politiker som utvecklar en särskild intresserad attityd och intresse för människors välmående. Minns detta, att en ort som är bra för människor är även bra för företagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.