Bekämpa inte humanismen

Många i inlandet och i andra glömda delar av landet är mycket besvikna på politikerna. Det kan jag väl förstå. För flera av dem har det inneburit att de av besvikelse röstat på ett parti som ligger längst till höger, utan att ens nämna namnet på det. Det jag skriver kommer att göra en del inlandsbor besvikna. Men så får det bli. Jag känner med inlandet och bor i Vindeln, en god bit på väg ditåt. Några gånger i månaden reser jag till eller passerar en glömd ord.

När ni blir arga och besvikna på era gamla vanliga partier så röstar ni av missnöje på ett parti längst till höger. Det drabbar naturligtvis det andra partiet ni är besvikna på. Men bästa röstare och sympatisör. Det drabbar mig och min humanism på ett ödesdigert sätt. Ni bidrar till en avhumanisering. Jag är humanist. I går klippte jag en stickig hagtornshäck åt en granne, idag lär jag en flyktig att köra bil, i morgon vill jag inte ha ett samhälle som delar in människor i kategorier och klasser utan ett samhälle där alla har lika värde.

Men bäste sympatisör, av besvikelse, av missnöje, av uppgivenhet med näven knuten i fickan, se bakom skenet, bakom det som sägs och skrivs på första sidan så får du mera kunskap. Sök bakgrundsfakta, bekämpa kunskapsresistensen och faktaresistensen och granska mera kritiskt. När du sympatiserar med SD bekämpar du inte dåliga politiker utan du bekämpar humanism och tron på människors lika värde.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.