Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Bli den man önskar man vore

Så blir man den man önskar att man vore på Facebook. Det är bilder och inlägg, gilla som avgör vem man vill vara eller anser sig vilja vara eller i de flestas fall, vem man faktiskt i ärlighetens namn är. På detta sätt kan man bygga den image man önskar. Vanligen förekommande och utmärkande för inlägg är mat och dryck. Då gäller inte mjölk, filbryta eller uppstekt palt utan helst vin och då med Amarone på etiketten. Hummer Termidor för Nyårsafton eller någon typ av sjötunga. Skulle det endast vara en bild på ett glas bör perspektivet utgöras av en brygga i bakgrunden och gärna med en solnedgång. För att inta tala om resorna som kan återges i bild. Nu kommer vi in på valet eller bortvalet. Det finns många bortval som borde göras. I synnerhet för dem som inte har de rätta sekretessinställningarna. Kolla in på någon du undrar över, som inte gjort sina sekretessinställningar så kan du få en lista på dem du vare sig bör anställa eller ha särskilt mycket att göra med. Vanliga teman är jägaren, hundälskare, friluftsmänniskan, resenären, festprissen, gourmeten, idrottsfantasten, husvagnsägaren med flera.

Fundera på detta. Vad skulle en bild på följande innebära för imagen? En Tesla, BMW 6, koranen eller bibeln i bild, KABE Hacienda, bild från Båstadsveckan, foten på en död älg etcetera. Nu kan man konstatera att det går bra att styra bilden av den man vill vara eller den man faktiskt är.

Det skall sägas att vanligtvis är presentationerna och inläggen ärliga för det flesta och visar verkligen vem de kan vara. Det har jag sett på dem jag känner till och kan verifiera.

Jag kollade kritiskt in mig själv och kunde konstatera att det var svårt att dra några slutsatser åt något håll. Det var en salig blandning av mycket. Sådan är visst jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Arkiv