Immoralia etica ett farligt virus har sprider sig

Ett relativt nytt med mycket farligt virus immoralia etica sprider sig nu lavinartat i Sverige. Även i övriga Europa har vi sett spridningar av viruset men allt för få har inte riktigt förstått faran med det. Viruset angriper sannolikt först hjärnan och de funktioner som hänger samman med medkänsla och empati, kritiskt granskande och det historiska minnet. Tidiga varningar om spridning och faran med att bli angripen dök upp men de avfärdades av några högerradikaliserade borgerliga politiska partier och annat godtroget folk. Viruset har muterat ett antal gånger och härjar nu i en mycket smittsam och farlig variant. Dem som angrips har en mycket lång och konsekvensfylld sjukdomstid framför sig.

Viruset angriper inte alla. Många visar lyckligtvis tydliga tecken på resistens. Sannolikt kommer inget vaccin att kunna hindra spridningen utan ”motgiftet” är faktasökning, källgranskning och en etisk kompass som fungerar väl. I vissa grupper har viruset fått ordentligt fäste såsom flera politiska grupperingar vilka som första symptom visat särskilt uttalad makthunger utan hänsyn till biverkningar. För annat folk i allmänhet ger sig symptomen till uttryck med bland annat eskalerande främlingsfientlighet, känsla av misslyckande och upplevelse av orättvist behandlande. Paradoxalt nog uppvisar flera personer aversion mot invandrare i dom delar av landet som faktiskt inte har problem sammankopplade med invandring och migration.

Ett annat vanligt symptom är selektivt historiskt minne vilket ger sig till uttryck av att de bland annat inte vill kännas vi förintelsen.  En allt för tydlig och överfokuserad tro på så kallad ”lag och ordning” leder vid flera tillfällen till en släng av fascistisk smitta när andra viktiga ting som miljöhänsyn, äldrevård och skola i samhället undertrycks och inte känns vid som lika viktigt. En utbredd symptombild ger sig i uttryck av att dem som angripits av immoralia etica rent generellt anser att Sverige är det sämsta bland sämsta länder.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.