Politisk styrning av SVT, SR och UR

Jag redan fått rådet i sann SD-anda att återvända till Danmark där jag kommer ifrån eftersom jag sägs inte gillar Sverige. Helt fel. Jag gillar Sverige men inte den politiska vändningen till högernationalism. Dessutom vill jag deklarera att det går an att ha en M, KD eller M/KD regering men inte att ha en M/KD-SD-inspirerad regering styrd av SD. Med högsta sannolikhet kommer vi att få se mer av SD-inspiration från regeringen. Tidöavtalet är en typisk SD-orienterad produkt. Till och med inom det högre EU-ledarskapet frågar man sig vad det kan betyda att SD håller i regeringstömmarna.

Det sägs vara svårt att förstå när något börjar om det sker i mycket små steg. Men det bör vara uppenbart för många vad SD med understöd av M och KD under lång tid haft på gång. Det blev bland annat ett eget kansli för SD i Sveriges riksdags lokaler så att de bättre kan styra regeringens arbete. Hur svårt har det varit att se det massiva understödet från M och KD till SD? Känns det igen ”tycker lika, ”sakpolitik” och ”prata med”, och ett SD-inspirerat Tidöavtal?

Hur kan man tolka det Linus Bylund (SD) säger? ”Straffa journalister som är partiska” | SVT Nyheter  2020-03-02.

Björn Söder (SD) vill ”reformera public service i grunden”. Vad kan det betyda? Inte betyder det att SD vill förbättra kvaliteten på public service (PS) och vässa förmågan till kritiskt granskande. Det är andra saker i ambitionen när ett högernationalistiskt parti vill ta sig an SVT, SR och UR. Sveriges Public Service som Englands BBC står även för granskning i sina olika program. Granskning är inget ett högernationalistiskt parti vill ha. Se på Ungern och Turkiet med flera andra totalitära stater.

Ulf Bjereld@UlfBjereld, SD vill ”reformera” public service på ett sätt som innebär politisk styrning på detaljnivå. Jan Scherman har läst SD:s partimotion och blir orolig när inget parti säger emot. SD menar alltid det de säger. Aftonbladet.se  Twitter 2022-11-29.

”Den högtuppsatte Sverigedemokraten Björn Söder twittrade i veckan att “Public service ska banne mig reformeras i grunden”. Det här efter en debatt om Sverigedemokraterna mellan Willy Silberstein, ordförande för Svenska kommittén mot antisemitism och Dagens Industris ledarskribent PM Nilsson i SVT:s Aktuellt.” SR, 2022-09-16.

”I en intervju med tidningen Fokus säger Linus Bylund (SD), som är ledamot i förvaltningsstiftelsen för SVT, SR och UR, att han vill att enskilda journalister ska kunna straffas för partiskhet.” Linus Bylund (SD): ”Straffa journalister som är partiska” | SVT Nyheter  2020-03-02.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.