Året som gått förbi blev gott

Året som gått får bli året som blev gott och som man skulle önskat det. Jag tar upp de viktigaste händelserna under året. Varje läsare förstår säkert att detta är en fiktion.

  • Ryssland ockuperade Ukraina i februari men jag kunde vakna upp från detta som var en mardröm.
  • En opinionsundersökning under mars inför valåret visar att folk i allmänhet insåg att de allra flesta invandrare bidrar till livet och gör mycket stor nytta i Sverige.
  • Den vanligast yrkesgruppen på TV är inte längre matlagare(kockar) utan är nu åter journalister. Genombrottet inträffade i Morgon TV1.
  • Två nya TV program har haft premiär under april, Bonde säker kor och Där fick du din jävel.
  • Partiledarna har gemensamt inom det högra blocket lovat att inte ljuga, förtiga eller föra någon bakom ljuset utom ett av partierna som har det som underförstådd strategi.
  • De tre oligopolliknande livsmedelsblocken fick sig en våldsam smocka när den fransk-tysk-amerikanska livsmedelskedjan Foodo öppnade sin första butik i Umeå. Under närmaste året öppnas tjugo nya livsmedelsbutiker med ett något begränsat sortiment till cirka tjugofem (25) procent lägre priser.
  • Den italienska kafékedjan öppnade sitt första kaffe under maj där en kopp kaffe inte kostade mer är arton (18) kronor inklusive påtår.
  • Samtliga EU-medlemsstater har kommit överens om att fördela asylflyktingar rättvist mellan länderna och därmed uppfylla de internationella överenskommelserna.
  • Inom det politiska etablissemanget har det blivit mycket impopulärt att le, flina eller skratta om det inte anses roligt. Därmed har även så kallade hånflin uteslutits. Ett mera naturligt kroppsspråk är tillbaka.
  • I en attitydundersökning har svenska folket till övervägande del sagt att de gamla svenska traditionerna inte anses vara hotade av andra kulturer och invandring. I samma undersökning säger man att Sverige är ett mycket bra land att leva i men att vissa riktigt stora problem behöver lösas.
  • ICA och Coop har lovat att vid specialpriser på kaffe skall ett hushåll få köpa upp till tre små paket och inte som tidigare endast två paket. Erbjudandet lanserades under juli månad.

3 kommentarer

  1. Christer

    Han är naturligtvis i sin fulla rätt att drömma om det ”ultimata” framtida samhället.
    Jag noterar att i det samhället gäller att ”Partiledarna har gemensamt inom det högra blocket lovat att inte ljuga, förtiga eller föra någon bakom ljuset utom ett av partierna som har det som underförstådd strategi”.
    Kontentan av det resonemanget torde bli att han anser att fortsatta lögner, ostyrkta påståenden samt fabuleringar från vänstersidan är helt i sin ordning? Hans tvivelaktiga syn på demokrati och rättvisa är oförändrad.

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Tack för din kommentar. För att få asyl skall det finnas asylskäl. Men för att flytta mellan två länder finns möjlighet att söka visum, uppehållstillstånd och medborgarskap under

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Jag skrev en önskeliknande utopi av fictionkaraktär. Slutsatsen som du skriver ”Kontentan av det resonemanget torde bli att han anser att fortsatta lögner, ostyrkta påståenden samt fabuleringar från vänstersidan är helt i sin ordning?” Detta är din slutats. Jag kan inte se ditt belägg för påståendet, ”Hans tvivelaktiga syn på demokrati och rättvisa är oförändrad.”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.