Alternativa politikers framgångsfaktorer

Varning! Alla eventuella kopplingar till verkligheten kan vara tillfälliga.

En ny politisk logik har skamlöshet som riktmärke. Den har visat sig vara lyckosam. Skulle man ha den mista släng av på dygdetik (en normativ etik som betonar goda handlingar och det goda) i botten av sitt inte är det kanske kört. Liberalistiska uttryck är ett märkbart hinder i politiska samarbeten för den alternativa politikern.

Hur länge och i vilka följande tider den alternativa politikern kommer att överleva kan jag naturligtvis inte uppskatta men det gick vägen över detta riksdagsval.

dygdetik – Sök (bing.com)

De nya alternativa framgångsfaktorerna och strategin i framgång för en alternativ politiker

  • Misshandel av sanning och skylla ifrån sig på någon annan är en effektiv metod om man ställs till svars för något obekvämt.
  • Blir man anklagad för inte ha uppfyllt givna löften är det helt accepterat att påstå att alla löften faktiskt är uppfyllda trots att det finns tusentals vittnen och bevis om motsatsen.
  • Att vägra tala med viss utvald media är en annan metod.
  • Att inte acceptera domstolsväsendets egen förmåga är viktig för alternativa politiker.
  • Omdefinition av ord och begrepps betydelse som exempelvis, ”samarbeta med” till ”samtala med” är väsentlig. Flera andra exempel finns.
  • Det är viktigt att mera skylla på andras tillkortakommande än att bemöda sig om att försvara sitt synsätt.
  • Minimalisering och förringande av begrepp som sanning och fakta till valfri tolkning är viktig taktik.
  • Allt i stort sett ”allt” är tillåten även allvarliga moraliska svek om det gäller att segra över och knäcka det motsatta blocket.

2 kommentarer

  1. Drutten

    Förstår vartåt du menar MEN detta gäller ALLA och ÅTER ALLA politiker från yttersta vänster till yttersta höger i ärlighetens namn. Vi ska inte vara orättvisa Willy. Lögntrutar återfinns från häger till vänster. För det är ju så att makten förtjusar och berusar t o m för den som har ärliga avsikter från början. Men när hen väl stoppar in sitt huvud i maktens boningar så rättar hen sig in i ledet raskt . Om hen inte händelsevis lyder så blir det frysboxen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.