Hota inte Norrland!

Se upp, farligt för Norrland!

”SD hotar jobb och framtidstro i norr” är rubriken på en debattartikel i dagens VK. Tolkningen som ett hot är skriven av fyra socialdemokratiska ledamöter från Västerbotten. Oavsett politisk åskådning är skribenternas åsikter starka och väl grundade. Annars avfördas alltid sådana inlägg från den högra sidan med att det är vänster-någonting.

”Utvecklingen i norra Sverige ger framtidstro. Men nu går Sverigedemokraterna till attack mot industrins omställning och mot jobb och välfärd i Norrland. Det är allvarligt att Sverige leds av ett parti som bryr sig mer om att diktera vem som får vara Lucia än om att bygga landet starkt.” I detta påstående finns naturligtvis en sanning.

”Men med högerregeringen och SD:s makt har vi fått en statsledning som inte bara skär ner på utbildning och bostadsbyggande, utan aktivt bekämpar hela idén om omställning. SD förnekar vetenskapen, säger att Sverige inte alls ska gå först och minskar satsningarna på grön industri.” Detta kommer att drabba de fossilfria industriprojekten i norr men naturligtvis även i hela Sverige.

”SD vill inte att den el som vi producerar i norr ska gå till vår industri, utan istället föras till deras väljare i strandvillorna i söder som vägrar se konturerna av havsbaserad vindkraft i horisonten.” Då offras jobb och välfärd i norr.

”Det krävdes omfattande protester, inte minst från oss socialdemokrater, innan SD och regeringen ens inkluderade Norrland i elstödet.” Vad kallas det?

”Sverigedemokraterna lockade röster i norr med att lova sänka bränslepriset med tio kronor. Det visade sig vara tomma ord. Nu har de skrotat det vallöftet.” Men SD förnekar sig aldrig utan för en kort tid sedan var Jimmy Åkesson i Lycksele och lovade sänkt drivmedelspris i slutet på året. Hur lättlurade måste Norrland och Sverige bli?

Slutklämmen på dagens debattartikel är:

”Uppenbarligen är SD:s löften bara luftslott. Nu styr de Sverige. De är det största partiet i regeringsunderlaget. Och de använder sin makt till att angripa jobben och framtidstron i norra Sverige.” Denna slutsats blir svår att förkasta och smula sänder. Dock kan det betecknas för vänsterorienterad. Men vad? Vänsterorienterad? Allt som är emot SD och regeringen kallas undantagslöst för ”vänsterorienterat” so what?

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.