Definiera inte svenskhet!

Det är inte politikers uppgift att definiera ”svenskhet” om den nu entydigt ser ut att definieras. I synnerhet skall det absolut inte vara högernationalisterna SD som har monopol på att bestämma vem som är ”svensk”. Tyvärr besitter SD rasistiska talanger och har styrt agendan när det gäller definitionen av ”svenskhet”. Det ligger helt i linje med vad högernationalister anser om nationalism. Det räcker inte med att vara svensk medborgare i nationen Sverige för att definieras som svensk enligt dessa högernationalister. Helt fel anser jag. Man kan vara både svensk och jude respektive svensk och same eller svensk och någon annan etnicitet eller ha annan kultur anser jag och många.

”Det är också möjligt att vara svensk och någonting annat samtidigt. Forskaren Adam Altmejd reagerade på samtalet om intervjun med Åkesson med att han ser sig som “både svensk och jude”. Svenskhet exkluderar inte andra kulturella, etniska, traditionella, historiska eller religiösa identiteter.” Skriver Jesper Ahlin Marceta journalist, författare och doktor i filosofi, med ett särskilt intresse för liberalismens filosofi och idéhistoria i VK, 2023-05-03.

När ordförande i justitieutskottet påstår att svenskar ”är på väg att bli en minoritet i sitt eget land”. Dessutom säger han att dem som inte är svenska medborgare borde utvisas. Det hela andas rasism. Det är välbekant att rasister inte anser att de är rasister och att brottslingar själva anser att de är oskyldiga. SD-påståendet att det sker ett ”folkutbyte” är dramatiska överdrifter utan hållbar grund. Känn på påståendet folkutbyte och upprepa det några gånger. Visst var ”folkutbyte” något som nazisterna gjorde under andra världskriget? Om ett påstående ständigt upprepar tas det för sanning av många. Det vet politiker.

Det är heller inte lägre en hemlighet längre att det är borgerligheten (M, KD och L) helt och hållet gjort det möjligt för ett parti med endast omkring tjugo procent av rösterna i riksdagsvalet att styra regeringen.

Etiketter: ,

4 kommentarer

  1. GF.

    Det varnas för att Belgien är på väg att bli Europas första muslimska stat!

    Så här ser folkutbytet ut i procent och tal!
    2020 bestod 67,7 procent av den belgiska befolkningen av belgare med belgiskt ursprung. För tio år sedan var motsvarande andel 74,3 procent. Enligt Pew Forum of Religion and Public Life kommer Belgien att ha 1,149 miljoner muslimer år 2030, en ökning med 80,96 procent jämfört med 2010.
    Mer än en miljon migranter kom in i Belgien lagligt mellan 2000 och 2010. Bara under perioden 2009-2011 möjliggjorde familjeåterförening, som står för hälften av alla uppehållstillstånd, 121 000 utlänningar att bosätta sig i landet.
    Sverige är inget undantag snarare tvärtom, Sverige ses som ett lätt land att islamisera, eftersom större delen av svenskarna är ryggradslösa idioter som inte ser något komma, kommer förmodligen inte ens att vakna när det är för sent, vilket det egentligen redan är!
    Det är tragiskt att tänka sig att inom överskådlig tid kommer den långa blonda nordiska särpräglade människan inte längre att finnas, det unika folkslaget kommer att vara undanträngd av allehanda folkslag som vallfärdar hit till Nord!
    Vikingarna var det första att befolka Nord (Sve. Norg.) utmed kusterna därefter germanerna, samerna kom långt efter, så samerna är ett annat folkslag liksom judarna, araberna,afrikanerna mfl.
    Och de kan aldrig bli svenskar, lika lite som jag kan bli kines eller Japan om jag skulle flytta dit!
    Det är bland annat det som ni invandrar vurmare är blinda inför, och det är svårt att ta in för en som verkar för det unika i Nord, och för det fosterland mina förfäder byggt upp till SINA avkommor!

    Till sist: Det muslimska erövringsprojektet skissades av den egyptiske predikanten Mohamed al-Ghazali (1917-1996), en av de mest inflytelserika medlemmarna i Muslimska brödraskapet. Han beskrev väst som en depraverad värld som bara islam kan rädda.
    Tycker du predikanten har rätt?

    Ps. Det har funnits muslimska islamska erövrare före han ovan, som tex. var nära att ta över Spanien efter de hade tagit över hela det kristna Nordafrika, men som tur var så tröttnade spanjorerna och tryckte mussarna tillbaka från Europa den gången, vi får väl se vilka som först tröttnar på mussarna i dessa dagar?
    Tyvärr verkar det som Kalergi planen är på väg att förverkligas till att bli ett Eurabia!

    • Villy Hansen (inläggsförfattare)

      Jag förstår att ditt stora intresse är rasbiologi. Du har presenterat en kommentar som kännetecknas av tydlig rasbiologi och rasteoretiska mörka toner som för tankarna tillbaka till trettio och fyrtiotalet. Där slog du även ett kraftfullt slag för SD och Jomshof.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.