Twitter osanningen altare?

Twitter osanningens altare?

Jag skrev för en tid sedan att om man ville ha reda på vad som egentligen rör sig i de mörka åsikternas bakgårdar skall man läsa på Twitter. Twitter är dock osanningens altare. Där stormar ultrahögern och den yttre vänstern fram i retorikens träskmarker. Språket är avslöjande för vad som finns i de knutna nävarna hos många. Där huserar dem som är språkliga proletärer och om det vore möjligt skulle de inte nöja sig med ord som vapen.

I den högernationalistiska vind som nu blåser fram i Europa tar vilka åsikter som helst fart och blir till orkaner. Några grabbar som gick före i kön på Gröna Lund blev till att vanligt folk och barnfamiljer inte längre kan gå på Gröna Lund och känna sig säkra. Så var det naturligtvis inte visade det sig om man läser en artikel i ETC på besök till Gröna Lund och talat med folk.  DÅ kommer sannolikt dem från långt till höger påstå att ETC likt Dagens Nyheter är en ”vänsterblaska”. Skulle SVT göra ett reportage blev de ännu en gång en vänstervriden kanal skull dem till höger anse. Nu anses till och med EU vara vänstervridet. Vilka kan ha påstått det?

Det är sant att det går att piska upp en makaber stämning på Twitter som en mobbingstorm mot något man inte tycker om. Inte sällan blir det så att om man inte håller med så anses man vara emot och om man är emot kallas men även något för vänster… eller höger….

Nyligen skrev jag om Bedräglig retorik som fick ordentligt med reaktioner. Varför kan jag undra?

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.