Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Knöt samman Vindeln med Umeå

Det låter inte så illa som det är. I dag knöt jag samman Vindeln med Umeå. När vi för en kort tid sedan flyttade till Vindeln insåg jag att man både kunde äta upp kakan och ha den kvar. Det innebär att flytta från Vindeln men ändå ha tillgång till ”allt” i Umeå, när och vad man vill. Jag tog tåget klockan 11.02 i dag och var framme på en plats i Umeå mindre än en timme senare. Idag skall jag hämta barnbarnet Carl från dagis. Senare på eftermiddagen, mot kvällen tar jag bussen tillbaka och är hemma i Vindeln klart över sju. Lätt som en plätt med Länskortet. En av konkurrensfaktorerna för Vindeln är de goda kommunikationerna med Umeå. Men man kan ju åka vart man vill, exempelvis till Lycksele om andan faller på. Det har den dock ännu inte gjort.

Den andra konkurrensfaktorn är miljön i Vindeln, som ligger så lägligt till bredvid en av landets orörda älvar. Den tredje konkurrensfaktorn är att man kan hänga ut tvätt, typ vita lakan utan att de blir grå innan man tar in dem. Det finns flera drivande fördelar att räkna upp men även några hämskor, vilka kan vara till för utveckling. Dem räknar jag upp som utvecklingsfaktorer vid ett annat tillfälle.

På tal om kommunikationer är det viktigt att Vinet (lokala nätet i Vindeln) håller fiberlinjerna uppe. I går kväll var det ett litet stopp men det fixade Vinets tekniker rätt snabbt. Bra gjort och tack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arkiv