Villy Hansen

Det är inte alltid som det verkar vara.

Politiktrött!

Jag är politiktrött för jag har flera år haft som jobb att arbeta med intressepolitiks påverkan i Sveriges största konsumentorganisation. Under några år var jag förvaltningschef för ett utvecklingskontor i en känd kommun. Dessutom var jag Vd för ett fastighetsbolag som ville få tillstånd för livsmedel i en av våra fastigheter. Då fick jag lobba men då utan resultat för ICA och Coop hade lagt beslag på detaljplanen. Av detta skäl klagar jag numera ytterst sällan på politiker. På ett sätt är det så destruktivt. Just denna klagan kan andra politiker hållas med. Om jag skulle se en lucka i det politiska arbetet eller förmågan vill jag i stället komma med ett positivt förslag om hur det kunde få vara i stället. Och då gärna nytänkande sådana, om jag förmår, inom avsnitt som andra inte förslår. Det blir trivsammare då. Åtminstone för mig.

Vi har nyligen flyttat till Vindeln och jag finner det inte motiverat eller meningsfullt att påverka politiken som sådan. Men jag vill ge ett förslag till Vindelns politiker. Detta förslag kommer att skapa många invändningar från i synnerhet företagare och så bland annat representanter för Företagarnas Riksorganisation. Men det struntar jag i.

Jag vill föreslå att Vindelns kommun skapar en offentlig mötesplats av typen ett kafé som skall vara en mötesplats för ”alla”. Sedan Veijos for i väg och när Hotell Forsen har stängt efter sommaren är det kallt och tyst. Det kommer säkert inget nytt privat initiativ. På detta ställe skall Vindelbor, andra besökande, nya svenskar, invandrade med flera träffas över en kopp kaffe eller en Cola Light. Sälj till något som liknar självkostnadspris d.v.s. inkluderat med skälig vinst. Då skulle naturligtvis möjligen Hotell Forsen och Företagarnas Riksorganisation klaga högljutt. Eller så kan dem som nog skulle klaga själva starta ett kafé som är öppet hela året.

Det kanske finns det en ideell organisation som ville ta sig an detta?

En sådan mötesplats skulle ju vara ett bra kulturellt inslag för Vindeln.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Arkiv