Petter Nilsson(SD)

Medias debattåtergivning


Nu är jag själv förvisso ingen skönhet, och har väl inga sådana ambitioner – men – ibland kan man konstatera att bilder ibland inte blir fantastiskt smickrande. Noterar dock att min motdebattör knappast behandlades annorlunda av VK.

 

Återgivningen av själva debatten lämnade mycket att önska, då debatten präglades av betydligt fler facetter än texten ger sken av.
Biblioteksplanen som övriga partier röstat på har en ofullständig mening, vi yrkar att fylla den ofullständiga meningen. Detta borde rimligtvis gjorts av majoriteten.

Avseende diskussionen om kultur, integration och assimilation

Integration innebär att kulturer i växelverkan bör arbeta tillsammans, och att detta är gynnsamt för kulturerna som harmoniseras. Sverigedemokraterna har vart tydliga med att alla kulturella inslag inte är önskvärda, att de inte berikar Västerbottnisk kultur. Exempelvis tvångsgifte, hedersvåld, oskuldskontroller, klankultur (listan går att göras lång) berikar inte Västerbottnisk kultur.

Integrationsprojekt och mångkultur måste ersättas av assimilation. Det vill säga att man inkluderas i samhället genom att bli en del av sitt nya hemland(Sverige).

jfr ”– Det finns en rad olika kulturer som inte alls är önskvärda i Sverige, säger han.”

Hoppas att berörd journalist också tar sig tiden att återge problembeskrivningen ordentligt för läsarna, för att också tydliggöra argumenten som bygger upp teserna.

Debatten i sig går att se i efterhand här(startar vid debatten kring biblioteksplanen)!

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

 1. Ulf Parde

  Ibland har ju assimilationen gått dåligt. Delvis beroende på, att det kommit för många på en gång. I (tors)dagens luncheko uppmärksammades, att många anställda i Södertäljes socialtjänst inte vågar polisanmäla hot. Enligt min mening kan det ha samband med, vad för en tid sedan vise rikspolischefen sade om 40 klaner. Illa när det hela gått så här långt. Välfärdsbrottslighet är ju skattebetalarnas pengar.
  Kan vi komma ikapp med dessa problem? Just nu flygs många kvotflyktingar in i landet för att hinna med regeringens mål om 5 000 i år (mest i hela världen per capita). Kanske borde detta i stället pausas.

  • Brorson

   Jag såg i förrgår (25 / 11) ett TV-reportage om en ung somaliska, som anklagade klankulturen för kvinnoförtryck. Hon uppmanade landsmän, som inte kan acceptera jämlikhet mellan män och kvinnor att åka hem, för ”där ett detta ok, men inte här” Hon sa inte uttryckligen att man ska ta seden dit man kommer, men det torde vara vad menade.

   Hon fick stöd av en miljöpartistisk (!) regionpolitiker med somalisk ursprung, vilken klagade på att miljoner av skattepengar går till invandrarförening, som odlar en negativ bild av svenskar och svenskhet. Något sådant hade jag aldrig förväntat mig att höra från en miljöpartist. Men han var ju ingen svenskfödd miljöpartist….

   En tredje invandrare hade bjudits in för att kommentera de båda svensomaliernas uttalande. Men till programledarens bestörtning började han sitt anförande med ”Vi måste våga tala om assimilering…” Han fortsatte med att invandrare inte ska frånsäga sig hela sin kultur, men att det finns områden, där assimilering ska vara ett måste. Det var samma områden, som Petter nämnde i sitt anförande inför regionfullmäktige i Västerbotten – och som han fick hård kritik för från sossarna, som menade att Petter är hundra år efter sin tid.

   Frågan är dock inte om det är sossarna som är efter sin tid, när representanter för invandrarna börja tala om vikten av assimilation. De är kanske inte hemmablinda inför det som sker i Sverige på samma sätt som vissa pursvenska sossar.

   • NN

    Brorson; Instämmer i din fråga om ”inte om det är sossarna som är efter sin tid”? S har haftg sin storhetstid inom politiken och nu har det blivit dags för nya partier att styra! Sverige har ju stora samhällsproblem, som måste lösas!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.