Petter Nilsson(SD)

Illegala ges förtur vid vaccination

Edit: Folkhälsomyndigheten har efter inlägget skrivits backat från sitt exempel avseende illegala.

Sverige har länge haft problem med ett växande skuggsamhälle.
På grund av den ansvarslösa migrationspolitiken Sverige länge fört har många människor sökt sig till Sverige och sökt asyl. Trots de väldigt generösa regler vi haft för asyl har emellertid vissa inte blivit beviljade asyl.

Av dessa har ett antal personer stannat kvar och fortsatt vara i Sverige illegalt. Hur många det rör sig om vet vi inte.

Och övriga partier har vart skeptiska till alla reella polisiära befogenheter att säkerställa att de som inte har rätt att befinna sig i landet inte gör det.

De som uppehåller sig illegalt i Sverige, alltså inte har rätt att vara i Sverige, ska nu få förtur vid vaccination. Hur många det rör sig om är oklart, uppskattningarna varierar, men det kommer absolut leda till undanträngningseffekter.

Etiketter: , , , , ,

5 kommentarer

 1. Brorson

  Pssst! Det finns över sju miljarder utländska medborgare, som inte heller har någon rätt att vistas i Sverige, men inte har brutit mot svenska lagar. De borde också ha förtur till den svenska vaccintilldelningen, i synnerhet de som bor i de stora flyktinglägren eller i hemländernas slumområden och har svårt att skydda sig mot smittan.

  Hur ska man veta att de papperslösa verkligen är papperslösa om de inte kan styrka sin identitet? Kommer det att räcka med ett utländskt utseende för att gå före? Och hur ska man säkerställa att de, som har fått första dosen också kommer att få andra dosen, att det är rätt person?

  Vore det inte bättra att samla ihop dem, placera dem i låst karantän under två veckor, och sedan skicka hem dem? De ska naturligtvis inte ta med sig smitta från Sverige till hemländerna.

 2. Brorson

  Jag har ett ännu bättre förslag. Det finns alltså över sju miljarder utländska medborgare, som aldrig har vistats här illegalt och ej heller har brutit mot någon annan lag. Varför ska lagbrytare gå före laglydiga? Mitt förslag är alltså att dela ut turistvisum på tre veckor till
  alla utlänningar, som aldrig har brutit mot någon svensk lag. Första sprutan får de på ankomstdagen hit och andra sprutan på avresedagen härifrån. Resorna får de förstås betala själva, varför antalet, som verkligen kommer hit, bara blir några hundra miljoner.

  Själva vistelsen i Sverige under de tre veckorna mellan första och andra sprutan kan ju svenska skattebetalare bjuda på. Staten ersätter ju ändå hotellägarna för uteblivna intäkter under pandemin, så något bör de ju prestera för pengarna. Svenska medborgare, som saknar bostad, göre sig ej besvär. Dessutom kan ju vaccinations-turisterna passa på att söka asyl, när de ändå är i Sverige. Flera riksdagspartier är ju överens om att alla i hela världen har rätt att komma hit och söka asyl, även om de saknar asylskäl.

  Inga problem alls. Förre finansmarknadsminister Per Bolund, som har strött skattemiljarder över utländska storkapitalister som har förstört svensk natur till nästan ingen nytta alls, har ju i dag blivit vice statsminister. Han hittar ju alltid pengar, som ingen annan trodde fanns. Men kommer vaccinet att räcka? Ingen fara. Vi har snart uppnått flockimmunitet. Och många av dem, som har dött, är ju invandrare, som har bott i de s.k. utanförskapsområdena.

  Regeringen har ju en förunderlig förmåga att inte räkna med, dem som redan har fått uppehållstillstånd, när den pratar om att invandringen har minskat. Black lives matter? Nej, inte om de vistas legalt i Sverige.

  De illegala går före.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.