Petter Nilsson(SD)

Vägrade kalla elev ”Hen” – lärare fick sparken!

En lärare på Solvikskolan i Järna fick sparken på grund av att hon vägrade kalla en av eleverna för ”hen”. Skolans styrelse hänvisar till diskrimineringslagen och att lärare inte får använda oönskade pronomen i relation till sina elever.

– Barnet har självt aldrig talat om för mig att jag skulle kalla det för ”hen”, sa läraren till världen idag i våras.
– Det var en förälder som drev på ganska hårt. Jag förklarade för styrelsen att jag kunde kompromissa och säga barnets namn i stället för ett pronomen, men eftersom föräldern inte gick med på det så gick inte heller styrelsen med på det, förklarade läraren som vill vara anonym.

Under hösten har hon emellertid valt att träda fram. Jag tycker att hennes facebook-sändning är värd tjugo minuters uppmärksamhet.

Etiketter: , , , , , , ,

8 kommentarer

 1. Leif

  Så går det när skolan är ett privat företag. Bra jobbat Petter och andra på högersidan som tycker detta är en bra idé!

  #slowclap

  • Bergis

   Hade aldrig hänt om SD fått bestämma redan från 20 år sedan. Nu är det Stefan Löfven som styr och sånt här händer.

  • arbetare

   Och vad har SD och annan konservativ höger att göra med den av socialdemokraterna införda vänstermarxistiska identitetspolitiken som genusflummeriet är en del av ?

   SD har varit mot detta vansinne ända från början , eller hur ?

  • Jan Sjöström

   Hej Leif.

   Du ser skäl att formulera åsikt utan insikt eller i övrigt
   bidra med annat än trams. Att ta ton i forum torde ge
   ett behov av tillförande av empirisk fakta, hur ser din
   fakta ut? Nej, just det den är inte av intresse.

   Demokrati är i allt yttrandefrihet, d v s att välja bort
   ett adekvat förhållningssätt i inlaga skapas motpol till
   den demokrati vi övriga ser skäl att respektera. Av
   vilka skäl ser du dessa behov?

   Frihet till ordet reduceras i en automatik när inlaga
   tömts på annat än barnslig obstruktion. Att reducera
   sak eller omständighet skapar aldrig förutsättning
   för annat än konfrontation. Uppenbart en önskvärd
   sådan.

   / Jan

 2. Brorson

  När jag läser om det här, tvivlar jag inte på att Sverige om 20 år kommer att bli första muslimska land i Västeuropa. Detta efter en folkomröstning. där majoriteten – även bland etniska svenskar – har röstat jag till att göra islam till ny statsreligion i Sverige. Varför? För att det äntligen ska bli ordning i landet, så att män får vara män och kvinnor får vara kvinnor, för att det ska bli ett slut på all könsdysfori, som lärs ut i skolorna. För att folket helt enkelt har tröttnat på att livsviktiga operationer ställs in för att bröst- och penisamputationer har högre prioritet.

  • Lars

   Kan ju också finnas en och annan man som kan tänka sig bli muslim för att öka sin makt över sin fru och sina barn.. Islam kan ju på vissa sätt vara en drömvärld för en viss typ av man. Men det finns ju vissa nackdelar också. Att sätta sig på en matta flera gånger om dan för att be är inte riktigt min grej. och även i övrigt handlar det lite för mycket om att underkasta sig för överheten. Men även våra myndigheter och övriga partier har ju ökat kravet på att menigheten ska underkasta sig. Klimathajpen är ju mycket till för att många ska underkasta sig så att de går med på att betala mer för plastpåsar och bensin så att skatteintäkterna stiger och kan användas till annat (flyktingmottagning och U-hjälp mm som kan ge en del höjdare toppjobb i FN mm). Visst, koldioxid är en klimatgas, men några graders långsam temperaturhöjning kanske också bör ställas emot ett vulkanutbrott som kortsiktigt plötsligt kan sänka medeltemperaturen 5 till
   10 grader under 2 till 20 år, och som vi vet av historien faktiskt händer med ett antal hundra års intervall. Med många döda som resultat. Vi skulle kunna vara bättre förberedda mot sånt, men saken diskuteras aldrig, den är svår att använda för att styra menigheten…

 3. Brorson

  Historien visar att när en religion försvinner, kommer en annan i dess ställe. Och när både S och C använder Svenska kyrkan som ett redskap för avkristning av Sverige, och öppet propagerar för synd och omoral, har Sv. K. krattat manegen för islam att ta över. Svenska folket kommer precis som det afghanska folket att efterfråga lag och ordning och en religion, som sanktionerar dessa två, lag och ordning, som Guds vilja. Talibanernas snabba framryckning hade inte varit möjlig utan folklig acceptans, utan det afghanska folkets förväntningar om att talibanerna kommer att bekämpa synd och omoral samt återställa lag och ordning,

  Om det finns risk att det blir för mycket av det ”goda” i Afghanistan, har det blivit för mycket av motsatsen i Sverige. Under 1950-talet fanns en organisation som hette Moralisk Upprustning, givetvis med kristna förtecken. Vart tog den vägen? Kommer vi att få en muslimsk variant, som tar på sig uppgiften att rädda Sverige?

  .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.