Petter Nilsson(SD)

Arbetarpengar till S?

Jag är av uppfattningen att fackföreningar har ett viktigt syfte att fylla. Samtidigt har LO länge matat Socialdemokraterna med kapital från medlemmarnas avgifter. Avgifter som rimligen borde gå till medlemmarnas trygghet på arbetsplatsen.

Dessa medel har stärkt Socialdemokraternas valkampanjer – bland annat – inför de allmänna valen.

Det här har – tillsammans med uteslutningar av en stor del av SD-arbetare på grund av ideologisk grund – lett till ett försvagat förtroende för de fackliga organisationerna i Sverige.

Att fyra av fem LO-medlemmar nu ställer sig skeptiska till att medel går till Socialdemokraternas partikassa bör ses som ett sundhetstecken.

Vissa LO-förbund har emellertid valt att sluta skicka pengar till S partikassa,

Bland männen i LO är Sverigedemokraterna som bekant största parti. Samtidigt tycker jag inte det vore önskvärt att medel skickades heller till SD. Principiellt bör medlen vara vigda för arbetarnas egen organisation. Har länge haft svårt att förstå varför fackföreningarna ska vara avhängiga ett politiskt parti. Det hela är bara fel.

Det enda det leder till är att förtroendet för fackföreningarna över huvud försvinner. Det är inte alls önskvärt.

Etiketter: , , , , ,

3 kommentarer

 1. Krister

  Det här är ju ett välkänt faktum. Så länge jag har följt svensk politik (50 år), säkerligen betydligt längre än så, har detta skamliga konfiskerande av medlemmarnas pengar pågått.
  Lägg därtill alla skandaler som fackpamparna har avslöjats med under många år, där man festat upp medlemsavgifterna.
  Allt sånt här handlande är välkänt och väldokumenterat. (man vill inte gärna tänka på alla fall som inte upptäckts och avslöjats)
  Vi kan bara hoppas och tro att de svenska väljarna till slut ser igenom sossarnas skumraskaffärer och maffialiknande partikultur och kastar ut dem i kommande val.

 2. Bergis

  Riktar nu SD misstroende mot Magdalena Andersson på LAS frågan vinner ni arbetarnas röster. Röstar SD med sossarna och Centerpartiet att LAS ska försämras kommer inte SD att växa. Gör det rätta nu och fäll Magdalena på LAS frågan. Då kan jag lova att SD kommer att bli ett riktigt stort maktparti. Svik inte arbetarna som röstar på er nu.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.