Petter Nilsson(SD)

Ungdomsrånen ökar i hela Sverige!

SVT rapporterar att ungdomsrånen ökar i hela landet.

Rapporten från BRÅ går att ta del av i helhet här.

Vill samtidigt lyfta en ledare:
“Brå har påbörjat granskningen av ungdomsrånen. Den är inte klar.” Skriver Paulina Neuding i SvD.

“De flesta förövare är pojkar mellan 15 och 17 år med utländsk bakgrund och som bor i utsatta områden. 66 procent av de misstänkta 2015–2019 har utländsk bakgrund, medan 77 procent av offren har svensk bakgrund. Offren bor också i högre utsträckning i mer välbeställda områden.”
Hon lyfter även några berättelser från drabbade, däribland denna:

’’Jag svimmade och då stampade de och sparkade på mig, tänder, huvud, jag vaknade mitt i detta. Jag kommer upp på mina knän, då tar de mina hörlurar från öronen, frågade efter laddningsfodralet, jag var tyst. De fortsätter att sparka och slå mig. Det rinner blod från ansiktet, det blir en blodpöl under mig. De letade bara i jackan inte i jeansfickan. Glasögonen flyger iväg i ett slag, och så tar de min telefon och vill att jag ska öppna den, men mobilen känner inte längre igen mitt ansikte.” 

Fruktansvärda upplevelser.

Jag instämmer delvis i Paulina Neudings tankar, det gör jag. Det är klart man behöver gå till botten med orsakerna. Det är också förbaskat viktigt att man också undersöker huruvida grupperna inte bedömer judar och svenska medelklasspojkar att sakna lika starkt våldsmonopol – och därför mer lovligt byte.

Polis kanske helt enkelt inte upplevs lika hotfulla som klaner för den som avser begå brott…
Vet inte om man behöver utreda huruvida invandrare likväl som svenskar också kan vara rasister. Tvärtom är det nog relativt självklart.

Idén om ”den ädle vilden”, att invandrare – på grund av sitt ursprung – ska vara moraliskt överlägsna svenskar är i sig absurd. Folk är folk. Sen är det nog inte orimligt att anta att de grövre förnedringsbitarna i rån – utöver rasism, och att bytet antas vara mer lovligt – kan begås av gärningsmännen för att stärka sin status.

Etiketter: , , , , , , , ,

6 kommentarer

  1. Marko

    Samhället har totalt misslyckats med sin uppgift.
    Och mest energi har man sedan använt åt att försöka dölja och förneka det.
    Dessa ”mindre” brott jämfört med skjutningar på öppen gata är dom riktigt samhällsfarliga och kan drabba vem som helst.
    Debatten är dock nästan helt fokuserad på skjutningar, säker för att man kan släta över med att det bara drabbar kriminella som tex Morgan gör.

    Ser att Maggan har släppt videos där S nu ska ta tag i detta som dom både orsakat och sopat under mattan i decennier.
    Självklart bara valfläsk då hon låter den totalt misslyckade och inkompetente Morgan inte bara sitta kvar utan få mer ansvar.

    Och mitt i detta är opinion helt värdelös som inte lyckas växa.
    Man ägnar mest tid åt att göra bort sig i pandemin.

  2. Jonsson

    Socialdemokraterna har ju bara fram till sommaruppehållet på sig för att hejda den kriminella lavinen. Kanske videon hjälper (ironi). Förnedringsrån med mera leder det till grövre brott? Nån som vet…!?

    Hasch är jämförelsevis känt som en inkörsport till grövre droger. Så övergrepp och tillgrepp mot allmänheten kanske följer samma regel.

    Angående kvinnoförtryckare påstod Mp-Stenevi, att ”vi” uppfostrar pojkar fel. Morgan Johansson tycks mena att pojkar får fel skolning i förskolan, vilket leder dem in på den kriminella banan. Då måste det vara Utbildningsdepartementet som har det övergripande ansvaret att forma unga till en human människosyn.
    Vi kommer säkert att få uppleva fler intetsägande presskonferenser (som dagens 16/12 om Covid), då det gäller att flytta fokus. Fira inte jul!, verkar vara det riktigt viktiga budskapet, allt för att dölja tillkortakommanden och kollra bort folket (presumtiva väljare) i ett dimhöljt dunkel.

  3. Lars

    Detta är värre än det ser ut på ytan. Många politiska partier förstår inte allvaret för ungdomar som har svensk bakgrund. Genom att t.ex. tvinga elever att gå i vissa skolor för att ”minska segregationen” tvingar de i stället de svenska eleverna att riskera förnedring på raster mm. Det fria skolvalet används i dag ofta av föräldrar som älskar sina barn till att minska sina barns risk att hamna i situationer där de riskerar att förnedras inför andra elever. Men för att framstå som politiskt korrekta anför föräldrarna.de andra skäl. Men om samhället säger det att många politiker hellre offrar svenska barns psykiska och fysiska bara de kanske kan minska segregationen, och ända verkar de dessutom hittills även ha misslyckats med att minska segregationen också. Kanske borde de högsta politikerna från vissa partier i stället offra sig själva för att gynna arbetet mot segregationen genom att avstå livvakter och flytta till de utsatta områdena och bo där, hellre än att förespråka barnarbete genom att tvinga barnen att lösa segregation och andra problem orsakade av allt för stor invandring….

  4. Mique

    Jaha, svennetomtarna kastar sten hej vilt i glashus igen! Det nästan dubbelt så höga antalet per capita; jämfört med antalet per capita av andra generationens invandrare som har varit MISSTÄNKTA för grova brott; av brunskjortornas politiska representanter i Sveriges Riksdag, landsting och kommuner som har FÄLLTS för grova brott, är det absolut största hotet mot tryggheten, demokratin och friheten i det svenska samhället!

  5. Kenth

    När jag växte upp på 60talet och en bit in i 70talet så hörde vi aldrig talas om saker
    som det som händer idag…nåt har ju gått helt åt skogen när folk måste ta livet av varann.
    Sen allt med droger och alkohol som flödar i landet…man kan inte skylla detta på ”Borgarna”
    då den största tiden suttit S-regeringar som totalt misslyckats styra upp detta.
    Idyllen det ”Svenska folkhemmet” har tyvärr försvunnit för länge sedan då landets styrande
    inte såg efter att vårda det.

    • Ulf Parde

      Den tidigare förbudsinriktade alkoholpolitiken (innan vi gick med i EU) var på alla sätt sämre än idag.
      Så det där om ”alkohol som flödar i landet…,” håller jag inte med om. Kanske bör vi göra som många andra länder och avkriminalisera cannabis. Sedan är det ju helt klart, att massinvandringen försvårat situationen betr. rån o överfallsvåldtäkter. En del förnedringsrån (ofta av pers. med rötter i Nordafrika o Mellanöstern) synes kulturellt betingade. Att de som söker asyl ofta är övervägande män är heller inte bra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.