Petter Nilsson(SD)

Rapport: V & S mest putinvänliga i EU! – av de svenska partierna

En rapport från votewatch.eu visar att Vänsterpartiet och Socialdemokraterna är de som röstat mest Putinvänligt av partierna från Sverige i EU-parlamentet.

Partiet som röstat minst Putinvänligt? Sverigedemokraterna.

Rapporten bygger på hur partierna röstat sedan 2019.

Rapporten tar hänsyn till hur representanter röstat. Inte vad representanter har sagt, utan hur man röstat.

Etiketter: , , , , , ,

7 kommentarer

 1. Marko

  S visar sig vara hycklare med dubbelmoral, vad oväntat.

  Sen ser jag inlägg om dagens heta ämne, abort.
  Aborträtt är ej hotad i Sverige.
  Däremot är det lustigt med argument att människor integrerade i samhället med arbeten innebär en kostnad för samhället om dom har fler barn.
  Detta från samma grupperingar som vill massimportera människor som har behov av integration och bidrag med argument att der är en vinst för samhället och samhället måste ha mer människor för att klara sig.

  • Kim

   Snälla. Läs igenom rapporten.

   SD lägger ut ett bete och trollen nappar.

   För det parti som säger sig vara för Sverige bör man väl ta upp vilken partiledning som pratat mest gott om Putin och som hade svårast att ta avstånd.
   Men vindarna vänder och då får nationalisterna skriva om historien. Som vanligt.

   • arbetare

    Rapporten visar ju klart och tydligt vilka som I SINA HANDLINGAR visat sig stödja Putinregimen , inte vilka som signalerat godhet och använt ”rätt” ord .

    Det viktiga är ju vad folk gör , inte vad de säger , både nazister och kommunister sade sig ju stå på den lille arbetarens sida medan de utförde de rysligaste handlingar mänskligheten skådat .

    Är det bättre att i efterhand märka ord kring vad enskilda befälhavare yttrade innan kriget hellre än att döma de vars hjälp möjliggjorde mördandet ?

    I och för sig är det väl exakt vad vi i Sverige gjorde efter andra världskriget….

 2. Mique

  Hej Petter! Du har tydligen, enbart läst rubriken och möjligtvis inledningen till rapporten. Om du läser hela rapporten, så framgår det, med all tydlighet, att du försöker skriva om historien, angående sverigedemokraternas förhållning till Putin och hans regim. Även bristande kunskaper i det engelska språket, kan vara en källa till misstolkning av rapportens kontext.

 3. brorson

  Det är rena rama lekstugan när vuxna svenska riksdagspolitiker tävlar om vem som är värsta mobbaren. Och det redan 2018, när ingen visste att USA skulle få en mobbartyp till president, som behövde ett nytt krig, för att avleda den inhemska kritiken mot det snöpliga uttåget ur Afghanistan. Dumt av Putin att nappa på det betet (hotet om amerikanska kärnvapen vid Rysslands sydgräns). Men Kievregimens anfallskrig mot sitt eget folk i östra Ukraina hade ju då pågått i åtta år. Vet inte Jimmie, som fick så bråttom att vända kappan efter vinden efter 24 febr, det? Vilka föredömen för våra barn våra politiker är!

 4. Jonsson

  Sverigesradio skrev om Vote Watch Europe 24/6, att SD röstat mest rysslandskritiskt. Men, att Vänsterpartiet har varit minst rysslandskritiskt (inte direkt överraskande). Förutom det att SR glömt att desinformera – semestervikarie?

  För övrigt skälldes ju alla NATO-motståndare för Putinkramare när kriget drog igång.
  Nu verkar Biden ha hamnat i onåd hos fragment av msm, som ändå har svårt att glömma Trump.
  Trump är fortfarande oumbärlig för regering och msm när det gäller att rikta blickarna bort från svensk katastrofpolitik designad S, Mp, C, L o. V.

  • brorson

   Tvivlar någon längre på att Stoltenberg är en krigshetsare, som förbereder ett stort Nato-anfall mot Ryssland längs Natos hela blivande östgräns, där Nato enligt Stoltenberg ska ladda upp med 300.000 nya soldater. En tänkbar förevändning är Rysslands väntade motåtgärder mot Litauens stopp för godståg mellan Kaliningrad och övriga Ryssland, som dock är att anse som rysk inrikestrafik. En uppenbar provokation från det lilla Nato-landets sida. Terrordådet i Oslo kom väldigt lägligt för att avleda norsk och svensk medias uppmärksamhet från världshändelserna till den norska säkerhetspolisens tillkortakommande i kampen mot den inre fienden. En felbedömning?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.