Petter Nilsson(SD)

Oacceptabelt: ”Låter ’jobbiga’ äldre sova i sin egen avföring!”

VK uppmärksammar att en av enhetscheferna på Dragonens äldrecenter har höjt en Lex Sarah-anmälan. Där lyfts bland annat att det saknas väsentliga rutiner. Att nattpersonal låter jobbiga äldre sova i sin egen avföring. Att personalen bråkar öppet, inför de som bor på boendet. Boende glöms bort på toalett eller i dusch, medicinlistan har ibland inte signerats – vilket inte ofta rapporteras som en avvikelse. Personal pratar andra språk än svenska med varandra, vilket medför att de som bor på dragonen blir oroliga.

… fullständigt oacceptabelt.

Dragonens äldrecenter har fått allvarlig kritik redan för tio år sedan.

Jag har länge sagt att äldreomsorgen inte ska vara ett integrationsprojekt. Självklart behöver Umeå tydliga språkkrav för de som arbetar inom äldreomsorgen. Viss personal ska heller inte jobba inom omsorg.

Vill också med all önskvärd tydlighet lyfta att Sverigedemokraterna konsekvent prioriterat äldreomsorg i Umeå kommuns budget, mer resurser behövs – likväl som bemanning.

Etiketter: , , , ,

7 kommentarer

  1. Håkan

    Äldreboenden är kommunernas verktyg för att möta massinvandringen som makten vill ha.Försörjningsstöd vill ingen kommun betala i onödan,då är det mycket billigare att stoppa in folk som dessutom är statssubventionerade på äldreboenden.Och så undrar folk varför människor som jobbar med att ta hand om människor aldrig får en rättmätig lön.Med en rättmätig lön kommer också kompetensen och folk med fallenhet.

  2. Marko

    Ser att hycklarkungen precis som alla sossar kan hoppa från helt olika åsikter från dag till dag och försöka få det sett se ut som dom alltid tyckt så.
    Nu vill han ha el bidrag.
    I sina tidigare frekventa inlägg som hyllar fladderkraft som orsakat haveriet så påstod han att det är pöbelns eget problem att priset är högt för att dom inte bundit avtal.

    • Bättre förr

      Verkar dessutom som att bundet avtal är passe. Med dagens röriga elpris vill inget elbolag ta några risker med bundna avtal då det kan bli svårt att tjäna säkra pengar på dessa….

  3. Jonsson

    Kommuner ska inte ha ansvar för varken äldreomsorg eller grundskola.
    ”Hälsoscheman” i äldreomsorgen låter helt horribelt till exempel. Inte undra på att man får svårt rekrytera lämplig personal till boendena!
    Tjänstemäns skrivbordsprodukter funkar inte, löser inte bemanningen. Ett ständigt feltänk i Umeå kommun, som är inhumant.

    Det låter som om S-politikern Holmlund, varit dåligt insatt ifråga om de finstilta reglerna i pågående elavtal. Det går fortfarande inte heller att teckna fastprisavtal hos Umeå energi, när ens gamla deal löper ut. Om det delvis beror på förstärkningsarbeten, låter jag vara osagt. Dock får tydligen pensionärer redan elrabatt hos Umeå energi.

    • Bättre förr

      Ett dilemma som redan lyfts av vårdfacket är, att de allt färre kompetenta anställda som finns blir allt mera sysselsatta med att lära upp de nya anställda i såväl språk som andra uppgifter snarare än att vårda äldre, vilket i sin tur gör att de söker sig till andra jobb. Dubbelfel således.

      • Jonsson

        Det är så sant. Tobias Baudin, f. d. Kommunalbasen, tog upp problematiken inför förra valet. Det blev ingen åtgärd på det efter valet.
        Kommer vi få se några åtgärder från äldrenämnden i Umeå nu?
        För Umeå gäller det även att hålla ner pensionsutbetalningarna (förutom lönerna). Ju färre anställda inom vård och omsorg, desto bättre. För politikerna, vill säga.
        Så, detta verkar vara ännu ett olösligt problem på listan. Utöver att Sverige skjuts, sprängs och bränns sönder och samman. Blodbadet och misären bara fortsätter.
        Tala är silver, ljuga är guld – för ansvariga politiska karriärister.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.