Petter Nilsson(SD)

Välfärdsmål – inte befolkningsmål!

Övriga partier i Umeå kör hårt med visionära befolkningsmål, sen klagar man över effekterna. Att vi har större kostnader för att bygga bostäder, välfärdskostnader – samt investeringskostnader för välfärd.

Även om partier snackar om att Umeå är tryggt – att det minsann inte finns några områden som är otrygga här, så vet folk bättre. Det finns anledningar varför Ersboda, Ålid/Mariehem är mindre populära än exempelvis Teg.

Övriga partier har med all önskvärd tydlighet signalerat att man inte vill utmana bosättningslagen(ens för att ge plats åt de som sökt sig från krigets Ukraina – alltså vårt närområde). Man vill inte sätta ned foten och säga att vi inte kan ta emot fler.
Tvärtom håller övriga partier att ett större invånarantal är bra för kommunmedborgare över huvud.

Mål och indikatorer – förstås viktiga för styrning – innebär mer administration. Man bör nogsamt överväga vilka man måste ha, inte vilka man ”kan ha” för att det ska se bra ut.

Med viss frustration sitter jag av och hör politiker väga sin vikt över vilken befolkningsökning man sett under deras tid som politiker. Inte hur kvalitén på välfärd utvecklats.

Jag tycker inte att det är särskilt vackert att höra av dessa lokalpolitiker om hur de kunnat vara ”solidariska” – för de skattemedel som kommunmedborgare tvingats avstå från sin lön. Skattemedel som istället skulle kunnat gynna välfärden för kommunens befintliga medborgare.

Etiketter: , , , , ,

5 kommentarer

 1. BonnNils

  Befolkningsmålet är motorn för Umeås välfärd, ständig tillväxt som får ”korthuset” att växa. Minsta lilla stopp i tillväxten kommer att få detta korthus att falla helt. Och detta kommer att ske,frågan är bara när. Planen för alla städer borde istället vara ,bygg ut sakta och ha en plan för hur vi kan leva med NOLL tillväxt.Umeås politiker tycks istället ha nån form av storhetsvansinne. Staden där jag är född har i stort sett haft samma invånarantal i 50 år och fungerar helt perfekt.

 2. Marko

  Skulle vara klädsamt om dom tog lite ansvar för ett land som förfaller i rasande fart pga politik dom drivit i decennier.

  Ser det lades extra bränsle på förfallet idag då ringhals ej kan starta som planerat.
  Redan innan så uppmuntrar elbolag till 2 normala månadslöner i buffert för att betala en månads elräkning.
  Företag kör på nätter eller stoppar produktion pga elpris.
  Sosseriet som redan åstadkommit väldigt hög arbetslöshet kommer att enbart genom medveten nedläggning av elproduktion åstadkomma massarbetslöshet dom flesta som lever nu aldrig har skådat.

  Vad som händer sen i vårt splittradr grovt kriminella land återstår att se.

 3. Marko

  Hur mycket välfärd får man för 90 miljarder?
  90 miljarder som sosseriet bokstavligen eldar upp pga grav inkompetens.

 4. brorson

  SD har presenterat en oerhört väl genomarbetad analys av vad EU-rätten kräver att medlemsländerna beträffande asyl. Det finns ingen grund för vissa debattörers och en partiledares påståenden att SD förespråkar noll asylinvandrare. De, som påstår det bör bekänna färg och kräva att Sverige går ur EU. Antingen följer vi EU-rätten eller går ur EU.

  Om Sverige fortsätter ha en mer ”generös” asyllagstftning än vad EU-rätten kräver och och den praxis som tillämpas av andra EU-länder, kommer de att ha stora problem med Sverige och ”asylanter” som fått asyl i Sverige på felaktiga grunder och sedan fortsätter till andra länder och ställer till problem där. Resultatet kan bli förstärkt gränsskydd mot Sverige. Detta står inte i SD-rapporten, utan är mina egna slutsatser. Den höga brottsligheten i Sverige, som är en följd av en ansvarslös invandringspolitik är ett hot mot lag och ordning samt liv och hälsa i andra EU-länder. Terrorist-aktioner och mord i andra EU-länder har styrts från Sverige.

  Jag påstår inte alls att man har en högre risk att bli kriminell bara för att man har en annan hudfärg, etnicitet eller religion ån den vanliga i Sverige, Jag har t.o.m. i syfte bl.a att motverka sådana fördomar och missuppfattningar föreslagit att det bildas ett sverigedemokratiskt muslimförbund. För muslimer som är fast förankrade i islam, men delar SD:s värderingar i många andra frågor.

  Och har tröttnat på att ständigt bli trakasserade, hotade och tystade av personer som ö.h.t. inte borde har rätt att vistas i Sverige och i många fall inte har det. Genuina flyktingar har kommit till Sverige för att få skydd mot förföleljse,, inte för att bli brottsoffer eller se sina barn dras in i kriminella gäng. Det behövs en bättre kontroll vilka som kommer till Sverige. Därför är SD:s förslag rimligt att den, som vill resa in i Sverige ska styrka vem han eller hon är. Läser man vidare ser man formuleringen ”göra sannolikt”. En asylsökande, som kanske har blivit avlurade sina ID-handlingar ska inte utan vidare ”kastas ut”. Men det blir en skärpning jämfört med nuvarande ordning, som ger rätt till asyl om man vägrar medverka till utredningen vem man är och varifrån man kommer.

  En sak, som vissa debattörer har hängt upp sig på är att den, som konverterat (bytt religion) eller ”kommit ut” som homosexuell i Sverige inte ska kunna använda detta som asylskäl. Detta gäller alltså inte personer, som bytt religion redan i sitt hemland eller drabbats av förföljdelse p.g.a. sin sexuella läggning i hemlandet. Om man däremot har gjort detta efter ankomsten till Sverige, kan man väl vänta med att avslöja detta tills man fått asyl? Om man har rätt till asyl – om man har verkliga asylskäl …

  Jag har personligen träffat präster, som öppet har berättat att de har hjälpt asylsökande, som saknat asylskäl att få asyl, genom att döpa dem i den kristna tron. Och rapporterat vederbörande som medlem i kyrkan till Skatteverket och till Migrationsverket för omprövning. Genom detta sitt agerande har dessa präster utsatt ”konvertiterna” för onödiga risker för förföljelse i hemlandet efter förnyat avslag på asylansökan.

  Dessa präster har enligt min mening skändat dopets sakrament och borde ”avkragas”.

  • Håkan

   Flera inkvoterade Afganer på ett äldreboende nära mig,har just nu semester och flög hem till det land dom flydde från…???

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.