Petter Nilsson(SD)

Lögndebatten kring bränsle och el!

Det finns inga egentliga argument mot vårt budgetförslag i regionen som jag känner något behov av att bemöta i ett skrivet inlägg. Vi presenterade helt enkelt det bästa budgetförslaget, och vi hade inga bekymmer förklara det för övriga.

Majoriteten hade emellertid en fallenhet att hellre hålla sig till riksdag och regering i sin kritik. Vilket jag någonstans kan förstå.
Det är inte tacknämligt att försvara ett dåligt budgetförslag.

Nu till dagens ämne:
Kommer emellertid ihåg ett inlägg – i ämnet regionbudget – från Emma Lindkvist(MP), kring reduktionsplikt och saktmodig elproduktion.

Jag har även sett kommentarer och fått mail kring senfärdighet kring reduktionsplikt och energiproduktion. Många reaktioner från vänsterhåll över huvud.

Var själv väldigt tydlig under valrörlesen i de riksdagsdebatter jag medverkat i. Vi få ned bränslepriserna. Det behöver göras så snart som möjligt.
Vi behöver se till en vettig energiproduktion. Det behöver göras så snart som möjligt.

Jag har otroligt svårt att tro att väljare som vill se rimliga el- och bränslepriser kommer att välja att rösta på partierna i den tidigare regeringen som oförsvarligt höjt bränslepriser och lagt ned kärnkraft i förtid.
Och jag har ytterst svårt för politiker som från det håller väljer att attackera oss på premissen att vi inte gör något tillräckligt snabbt, när de – samma politiker – dels ligger bakom situationen, och dels till synes inte ändrat uppfattning i frågorna.

Etiketter: , , , , , ,

17 kommentarer

 1. Leif

  Näe, dom attackerar er för att ni inte håller vad ni lovar.

  Snacka är enkelt, att utföra skiten är svårare.

  Tror tom ni kommer till den insikten snart, era väljare verkar i varje fall komma till den insikten 😀

  åtminstone dom som inte är fullblodsrasister såklart, dom kommer aldrig lämna er

  • Anders

   Och när höll S och resten av vänster vad dom lovat senast. Kanske dax att dessa lågbegåvade vänster troll vaknar till nu.

   • Bättre förr

    En hel del av det som hamnar i statskassan försämrar också miljön, t.ex. ökad satsning på militären. Mera övningar med flygplan, stridsvagnar mm, samt byggande av militär materiel. Nödvändigt vad jag kan förstå, men inte bra för miljön alls. Och krig är än värre på många sätt.

 2. Mique

  Ja du Petter, du börjar låta som nättrollen på din blogg. Snyft, på med offerkoftan! Det är Magdalenas fel, att sverigedemokraterna, sveriges enda ”landsbygds-, välfärds- och arbetarparti”, lovade, under valrörelsen, att sänka bränslepriserna med sex till tio kronor per liter! Högerextrem populism i kubik!

 3. Marko

  Dagens humor är ändå att hycklarkungen som normalt skriker frekvent om kommentarer, hotar polisanmälan alla han inte tycker om och censurerar i stort sett allt nu idag skriker högt för att han själv blev censurerad.
  Missförstå mig rätt, han for censurera hur mycket han vill, det är hyckleriet och dubbelmoralen som är lustig

 4. Bättre förr

  Sanningen är nog att MP: politik, som S av politiska skäl har stöttat, åstadkommit stor skada för landet på många sätt. När det gäller elen, så har de två helt motarbetat det som under statsminister Erlanders tid gjordes för att trygga landet och dess medborgare med en trygg elförsörjning. MP fick med S goda minne igenom genom skatter (avgifter) som gjorde kärnkraften olönsam, och på något sätt blev det så att man började skrota kraftverken på ett sätt som gjorde återstart omöjlig….Samtidigt har MP inte gjort som man vill att andra ska göra, dvs använda försiktighetsprincipen och kolla att vindkraften inte också påverkar klimatet Glöm inte att just vindar och vattenströmmar är orsaken att vi fryser ihjäl här uppe i norr när instrålningen av solenergi är låg, och även det livsviktiga vattnet förs in över land av vindar! Minskade vindar ger mindre nederbörd och mindre värme i inlandet på vintern och mindre nederbörd och mera värme på sommaren utom allra längst uppe i norr, och starkare havsströmmar, och varmare hav. Vid små energiuttag knappast mätbart, men det handlar inte om små uttag längre.

 5. Bättre förr

  Fortsättning: Samtidigt har S+MP struntat i folket, som varit med om att på många sätt betala både kärnkraftsutbyggnaden och utbyggnaden av vattenkraften på den tiden som det mesta av elen kom från vattenfall. Därefter har S+MP lovat bort en massa el till EU och skrotat kärnkraft i förtid, och M+C+L men även har bidragit med att sälja ut folkägda resurser till privata väl billigt, vilket i realiteten innebär att man har tagit pengar från vanliga medborgare och överfört dem till stora företag som i slutänden främst ägs av storkapitalet, även om en del pensionsfonder ingår. Vanligt folks äganderätt vill inte minst S + MP + V avskaffa, och dit hör även sånt som pensionen som ju är löneutrymme som vi avstått mot att få mot att få en pension. Men pensionsfonderna betalar ju t.ex. skatt..Och bil ska vanligt folk helst inte få äga…Sen vår vi kanske inte äga hu heller…Osv.

 6. Bättre förr

  Fortsättning. Dieselpriserna är värda ett eget kapitel, inte minst genom sveket mot många individer i inlandet. Alla i inlandet kör inte bil, och alla kör inte på diesel, men i Norrlands inland har länge väldigt många kört på diesel, då dieslarna dragit lite bränsle i stark kyla. Som jämförelse kan nämnas att Stockholm leder ligan när det gäller försäljning av de tidigare kraftfullt subventionerade elbilarna! Grejen är ju, att många av de som bor i Norrland har ganska låga inkomster, och många är även pensionärer. I det läget lägger man inte en massa pengar på en elbil, så länge tillverkarna inte kan visa på rimliga inköpspriser, god driftsäkerhet i kyla, och god kvarstående livslängd på batterier och annat vid köp av begagnad bil, samt billiga reservdelar och billiga reparationer! Nåväl, första slaget mot katastrof för dieselägarna var att man började med biodiesel, något som bl.a. ledde till problem för de som körde lite, då biodieseln snabbt utsattes för angrepp av mikroorganismer och täppte till filter mm och i värsta fall även haverier av dyr insprutningsutrustning. T.ex. drabbades de som köpt en begagnad traktor för att snöröja sin privata väg till sitt hus. Nästa elände kom när EU bestämde sig för att all sjöfart inom EU skulle köra på lågsvavlig diesel, vilket gjorde att efterfrågan på diesel av liknande kvalite som till dieselbilar (sannolikt utan biodiesel) ökade kraftigt, dvs dieselpriserna höjdes. Bl.a. Preem såg då en anledning att framställa mera lätt diesel, vilket skulle ha minskat dieselpriserna, men MP sade stopp, då detta skulle släppa ut en i sammanhanget mindre mängd koldioxid (produkterna skulle ju sannolikt inte bara säljas i Sverige). I stället skulle PREEM och oljebranschen kompenseras(!) genom att få blanda sälja diesel med stor inblandning av bio-diesel, och kunderna skulle ju automatiskt tvingas att betala. Kanske är det just dessa överenskommelser som är svåra att bryta på en gång. Norrlands inland, och bönderna, betalar! De har ju ändå inget att säga till om i politiken! Det sas ju dock en gång, att demokrati också handlade om att inte köra över motståndare i minoritet

  • brorson

   Vår nya klimat- och miljöminister Romina Pourmohtari, L, har (efter sin första utlandsresa som minister?) upptäckt att omvärlden inte bryr sig om vad föregångslandet Sverige säger och gör. Alla tiotals miljarderna, som det har kostat att vara föregångsland har alltså varit bortkastade. Svenskarna grundlurade av förra regeringen. Nu får vi väl hoppas att Romina tänker på att hon är miljöminister också och räddar miljön och naturen från vindkraftbolagens härjningar.

 7. brorson

  Nu har Hansen börjat radera sina egna inlägg. Han skäms väl. Det gäller inlägget ”Det knackar på dörren” 3 dec 8,57. Först bevittnar han sju år innan han föddes (i ett tidigare liv?) hur tyska SS kncakar på hos hans mormor i den danska byn Thorhning.. Därefter bevittnar han drygt ett år innan det har hänt hur svenska SS (Skatterverke) på uppdrag av SD den 22 december 2023kncakar på hos familjen Aalam i Rinkeby.
  – Vem bor här frågade den storväxte och ljushyade tjänstepersonen.. – Bara vår familj, svarar mamma Aadil. – Då vill jag se era legitimationer och uppehållstillstånd, säger tjänstepersonen.

  Inlägget har kommenterats gillande av sign Mique. Inlägget har alltså raderats, men kommentaren från Mique är kvar .Inlägget beskriver alltså hur svenska utanförskapsområden i det framtida Sverige har ockuperats, d.v.s. har återerövrats av svenska staten. Hu så hemskt. Jag vill gärna bjuda på den troliga fortsättningen- Men enligt våra papper bor ju här också en Mahomod N . – _ Jasså den jäveln, svarar mamma Aadila. Han har hotat döda våra släktingar i Irak, för att han inte får bo hos oss. – Men det är ju olaga hot, säger mannen från SS. Har ni gjort polisanmälan? – Nej, Allah beskydde oss, svarar mamma Aadila. Det vågar vi inte. För om vi pratar med polisen dödar han oss också .Han har ett utvisningsbeslut, men polisen gör ingenting.

  För att bevisa sina konspirationsteorier, att SD styr bakom kulisserna har Hansen lagt ut länkar (också raderade) till en intervju med Rickard Jomshoff, SD, där denne säger att det kan behövas hembesök hos personer som misstänks ha skrivit sig på falsk adress, samt till Moderaternas officiella hemsida dagen efter intervju med Jonshoff., med en utförlig förklaring hur den nationella folkräkningen ska gå till.

  Hansen verkar tro att hela Sverige är lika fridfullt som på Snövits väg i Vindeln, där han själv bor, att alla brott som begås både av och mot invandrare är påhittade i syfte att Sverige ska ockuperas av svenskar. På samma sätt som Danmark var ockuperade av danskar under nazitiden, För där och så fanns det väl bara danska nazister. För zet tyskar som också fanns i landet, var väl bara fredliga turister – samt en och annan tysk anti-nazist, som sökt skydd i Danmark mot förföljelserna i hemlandet och inte hunnit fly vidare till Sverige?

  Det är klart att man kan känna till saker, som man själv inte har upplevt, men skulle det vara någon större skillnad om man är född i ett annat land eller i en annan tid? Exempelvis min egen far, som var nära att bli skjuten av tyska soldater under en dispyt om gränsen mellan Sverige och Norge. Det visade sig senare att den svenska truppen befanns sig på fel sida gränsen, men pappa lyckades övertyga det tyska befälet att det var de.

  Hansen och andra svensk-hatare gör bra reklam för både SD och den nuvarande regeringen med sina grova överdrifter. Men det är ändå skillnad mellan SD som parti, som är en klar vinnare, och de enskilda SD-politikerna, som får lida pn och i vissa fall fruktar för sina liv. Denna hat-retorik är ett allvarligt hot mod demokratin och folkstyret, Och faktiskt också mo t poliser och andra offentliga tjänstgemän, som verkar inom de demokratiskt beslutade lagarna. Brotten mot poliser har blivit fler och grövre, enligt Polisförbundets ordförande. Hat-retoriken bidrar till det,

 8. brorson

  Hansen har lagt tillbaka det raderade inlägget idag kl 2014 under rubrik ”Öppna inte” och några tillägg, bl.a detta ” Folkräkningen skall ske genom bland annat ”uppsökande verksamhet” som Finansdepartementet beskriver som ”områden där risken för felaktig folkbokföring bedöms vara stor”. Gryningsräder i utsatta områden bör det kallas. För SD som i grunden ligger bakom förslaget handlar det om ”återvandring”.”

  Nu är det väl så att utvisning av personer, som befinner sig illegalt i Sverige inte är detsamma som återvandring. Och: Stopp för utbetalning av bidrag, som förutsätter att bidragstagaren bor i Sverige, till personer som redan har återvandrat utan att anmäla detta till svenska myndigheter och har skrivit sig på falsk adress i Sverige, är inte heller detsamma som återvandring. Det är brottsbekämpning.

  Hansen skyddar kriminella mot upptäckt. Ska svensk välfärd utnyttjas av personer, som kanske inte ens bor här, för att finansiera terrorism i andra länder?

 9. Kenth

  Vet inte hur lagligt det är men jag vet av flera som kör sin dieselbil
  på inhämtad fritösolja från hamburgerierna.
  Det handlar väl mer om utebliven skatt om det blir polissak kan jag tro.

  • Bättre förr

   Säkert frestande att göra så med dagens dieselpriser. Dock skulle jag tro att alla inte vill chansa på dylikt bränsle. Skulle sannolikt funka jättebra på en gammal merca med radpump och förkammare om man kör mycket så att bränslet inte härsknar i tanken….

   • brorson

    Nu har man tänkt importera dansk gas till Heleneholmsverket i Malmö i stället för att använda de bränslen som finns hos de svenska drivmedelsbolagen, men svenska bilister inte vill ha. Helenehomsverket kan ju producera el med både olja och biobränslen. Regeringen borde kräva att bolagen säljer ut sina lager snabbt, så att man inte behöver fänta orimligt länge med att sänka reduktionsplikten. Överbliven frityrolja kan väl också säljas till kraftvärmeverken?! Att biobränslen skulle ge mindre CO2-utsläpp är en ren bluff. Det är ju tvärtom. Sämre bränslen ger ökade utsläpp. Stora anläggningar ger dock mindre utsläpp i förhållande till den utvunna energin jämfört med små bilmotorer .Fysikens lagar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.