Petter Nilsson(SD)

Dåligt av S och Aftonbladet!

Ser att Aftonbladets Anders Lindberg, likt bland annat vår lokala S-profil Lennart Holmlund, valt att ställa sig mot Svea hovrätts beslut. Även om man förstås som politiker har rätten att säga att ett domslut är omdömmeslöst fattat – att se behovet för att exempelvis precisera lagtext – vilket anbekommer den lagstiftande makten.

Anders Lindberg menar att facket måste kunna utesluta motståndare. Har tidigare lyft att SD:s politik varit den bästa för transportarbetarna. Vad man menar med motståndare, utan att egentligen klargöra det, är partiet som S-pamparna är livrädda för. Partiet som kontinuerligt vinner röster av Socialdemokraterna. Ni vet. SD.

Ett argument som Lindberg lyfter, är att det är viktigt att fackföreningarna inte ska infiltreras. Att facken måste stå utanför statlig styrning.
Transport ingår i LO. LO-medlemmarna tvingades av den politiska majoriteten bland pamparna i toppen att ge 90 miljoner kronor av arbetstagares väl till partiet Socialdemokraterna under valrörelsen 2022.

Man måste komma ihåg att fackföreningarna inte är ideella föreningar på samma sätt som en idrottsförening. Facken har en särställning. En fackförening förhandlar för arbetstagare, och har en roll att sörja för arbetstagares väl oavsett politisk uppfattning eller religion.

Tycker själv snarast det är bizarrt att man försöker försvara fackföreningens agerande i detta.
Om något är det något som snarast ytterligare kommer leda till medlemstapp, och försvagandet av arbetstagarorganisationerna.
En ytterst beklaglig väg från dessa S-profiler.

Själv vill jag att den svenska modellen ska fungera. Att vi kan inkludera så många som möjligt i den modellen.
De flesta minns säkerligen Socialdemokraternas slogan 2004-2008 under Göran Persson, ”Alla ska med”. Enligt S tycks i stället fokus ligga på att alla ska följa den av pamparna etablerade vägen.

Etiketter: , , , , , , , , , ,

19 kommentarer

 1. Villy Hansen

  Det är inte endast S-pamparna är livrädda för SD. Det vet du mycket väl och är omöjligt att förneka. Ärligt talat tror jag knappast att du godkänner min kommentar.

  • Agneta

   Antar att du menar den politiska vänstersidan, inte märkligt alls om dom är rädda eftersom så många ffa från socialdemokraterna gått över till SD.

  • arbetare

   Du har helt rätt , inte bara själva pamparna utan även de som livnärt sig på pampväldet och korruptionen är självklart livrädda för att mista sina förmåner .

   Vi har en hel kader av politiskt tillsatta snyltare som fått sina ”hittepåtjänster” av S , de är självklart livrädda för att de ska vara tvungna att utföra hederligt arbete när det nu börjar städas upp i korruptionen inom exempelvis studieförbunden…..

   Sedan finns det ju självklart folk med varierande grader av psykisk ohälsa och/eller bristande verklighetsförankring som blandar ihop att inte vara vänsterbliven med att vara nazist men som tur är är det inte så många .
   Många samhällsdebattörer som fått enormt mycket medial uppmärksamhet tillhör denna grupp .

   Slutligen har vi alla de som gömda bland riktiga flyktingar kommit till Sverige för att begå brott , mjölka det generösa bidragssystemet och slippa undan rättvisan i de länder de smitit från .
   De är rädda att Sverige ska börja att följa FN:s flyktingstadgar därmed och repatriera alla som begår brott , inte har någon hotbild mot sig eller är en säkerhetsrisk för Sverige ….

  • Bättre förr

   Värt att notera är väl hur de gamla sossarna, t.ex. Erlander, investerade för folket med de pengar som de betalade i skatt, t.ex. utbyggnad av vattenkraft och kärnkraft. De skattepengar som ingick i detta var ju egentligen löneutrymme som folk avstod mot löfte om framtida välstånd. Sen har ju 7 partiers företrädare på senare år struntat i de mindre välställda personer som investerat sina skattepengar i detta och rimligen borde anses äga en del av detta, och gladeligen låtit EU ta en andel av elen och även våra skattepengar och gladeligen spenderat pengarna på att låtsas vara en stormakt i att vara världssamvete, utan att detta alls har den stora betydelse i världen som uppoffringen motsvarar för vanligt folk. Givetvis skrämmer då det enda parti som inte är en del av detta. De rika i världen har under tiden bara blivit rikare, och investerar ofta nu i länder som Kina och Indien m.fl. som av de politiskt korrekta sägs vara U-länder med viss befolkningsökning som därför inte behöver minska sina utsläpp lika mycket och därför kan användas att producera mera av sånt som kräver billig energi mm. Inte konstigt att klimatpolitiken inte lyckas, trots att Sveriges befolkning med kallt klimat och för vissa även stora avstånd ska offra sina kommunikationer och få dyr el!

 2. Kim

  Utesluter inte SD folk som man låtsas ha en avvikande värdering som? Att SD med sina värderingar pratar om ”den svenska modellen” är hög ironi.

  Blir extra löjligt att ta upp att tidningar kritiserar domslut samtidigt som man själv inte förstår varför justitieutskottet inte bör kommentera domar utan arbeta med sitt uppdrag istället.

  • brorson

   Jag undrar om inte Villy bör söka vård för xenofobi. Han verkar ju vara livrädd för personer, som inte delar hans egna – extrema – politiska uppfattningar. Och så till det, som du själv har skrivit. Jag håller med om att justiteutskottets ordförande borde ha väntat till efter hovrättens avgörande, innan han kritiserade tingsrättens dom. Själv använder du ordet ”bör” och inte ”ska”, vilket är korrekt. Det var alltså inte formellt fel. Men det är inte alltid, som du uttrycker dig så nyanserat. Du har mest själv att vinna på att göra det. För då kan vi ha en meningsfull diskussion, där även dina politiska motståndare kan erkänna att du har rätt, när du har det.

   Senaste nytt (som är utlagt på nätet) om hovrättens syn på våldsamma upplopp, varunder polisen angrips: ”Ärendet överklagades till hovrätten, som nu skärper straffen. Pojkarna döms nu till sluten ungdomsvård mellan 10 och 14 månader. ”Hovrätten meddelade ytterligare en dom under tisdagen, kopplad till upploppet i Sveaparken i Örebro. I den väljer domstolen att fastställa tingsrättens dom, i vilken tre män dömdes till mångåriga fängelsestraff för grovt sabotage mot blåljusverksamhet.”

   Personligen tycker jag att hovrätten borde ha skärpt straffen ytterligare, särskilt för de minderåriga, som dock fick skärpta straff jämfört med tingsrättens dom. Men i frågan om straff för personer under 18 år, som har begått grova brott, torde en lagändring vara på gång. Och ska naturligtvis hanteras av Justitieutskottet. På en annan blogg har du dock fantiserat om att de skärpta straffen kommer att dömas ut utan rättegång. Vilket skadar ditt anseende som seriös debattör.

   Du tycks i varje fall inte lida av xenofobi, och det är ju bra. Det uppskattas att du inte är rädd för att framföra ”avvikande ”åsikter även på en SD-blogg. Alla politiskt aktiva – oavsett partitillhörighet – bör ståndigt påminnas om alla inte håller med dem. Det är så vi försvarar demokratin.

   • Villy Hansen

    Åsikten ”Jag undrar om inte Villy bör söka vård för xenofobi. Han verkar ju vara livrädd för personer, som inte delar hans egna – extrema – politiska uppfattningar.” som brorson presenterar blev nog lite fel genom att den saknar både relevans och sanning. Ingenstans i det jag skriver finns belägg för at jag skulle ha ”xenofobi”. Det är tvärt om en av de stora invändningarna jag har mot SD är att det företer tydliga uttryck för xenofobi (https://sv.wikipedia.org/wiki/Fr%C3%A4mlingsfientlighet). I vart fall känner jag heller inte till att det skulle gå att ”söka vård för främlingsfientlighet”. Det finns heller inte som hels underlag i något jag skriver som belägger att jag skulle vara livrädd för dem med avvikande mening än den jag har. Att mina politiska uppfattningar skull vara som brorson säger ”extrema” saknar grund. Det som är ytterst intressant men mycket tragisk är att brorson ”vinner” på att påstå detta för det krävs helt enkelt att ifall man tror på vad brorsons påstår om mig Villy, behöver man i det samma även läsa det jag tidigare skrivit. Där kommer att framgå att brorson har fel. Den metod som brorson använder, om han ens är medveten om det, är den samma som Ulf Kristersson använder när han påstår att ”vi har uppfyllt alla vallöften vi givit”. Metoden är lite smart men inte helt ärlig. Jag har starkt för mig att Donald Trump brukar använda den.

    • brorson

     Jag konstaterar först att du har läst en kurs i klassisk filosofi. Det har jag också, och det är därför som jag genomskådar dig. Jag konstaterar sedan att du länkar till Wikipedia, där det står :”Främlingsfientlighet eller xenofobi betyder motvilja inför eller rädsla för främlingar eller det främmande och obekanta”. Jag konstaterar för det tredje att du blandar ihop begreppen främlingsfientlighet / xenofobi och rasism. Och för det fjärde konstaterar jag att för dig är sverigedemokraten främlingen, som du är livrädd för. Det framgår ju tydligt av den första kommentar.

    • Mique

     Hej Villy! Det är totalt dödfött, att ens försöka, föra en saklig diskussion med nättroll eller näthatare. ”Den mörka triaden” kännetecknar nättrollet/näthataren! Man ska inte födda dem! Källor: Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), Totalförsvaret forskningsinstitut (FOI), Internetstiftelsen, The Guardian Project, Kali Nethunter Community, Arch Linux Community, Alverna och The Frenchman.

 3. brorson

  Verkligen uselt av Lindberg, med tanke på att han har en juridisk utbildning. Även om det bara år en grundkurs, borde han förstå att inte läsa lagen som f-n läser Bibeln. Men det lärde han kanske, när han gick på en folkhögskola, som tillhör den kristna baptiströrelsen? Baptister är ju bra på att sila bibelord, som det passar dem själva. Lindberg hänvisar till föreningsfriheten i Regeringsformen 2 kap 1 §, men nämner inte 14 § i samma kapitel. där det klart framgår att fackföreningar inte är som andra föreningar..

  Jag tänker att det är väldigt vågat av Lindberg och andra maktfullkomliga sossar att agera som om S fortfarande vore ett statsbärande parti. vars ord ska uppfattas som en lag- Och att det bland borgerliga politiker finns de som vill att fackföreningar ska vara som andra föreningar. Ajöss med strejkrätten…

  Som jag tidigare har nämnt, är den svenska grundlagen svårläst för den juridiskt oskolade jämfört med Europakonventionen för mänskliga rättigheter, där undantagen kommer i direkt anslutning till de bestämmelser som undantagen gäller för. Men Lindberg är alltså inte juridiskt oskolad, och är därmed en gemen lögnare.

 4. Marko

  Efter decennier av löjliga åtgärder för brott utdömada så får vi nu 2 till helt horribla donar.
  1.
  Frias för att man ”inte siktar” när man stenar folk vid upplopp samt inte vet det är polisfordon man demolerar.
  2
  4 afrikaner slipper utvisning efter brutal gruppvåldtäkt pga ”humanitära skäl”
  Inte gjort lumpen…
  Är det asylskäl från början fö?

  Problemet är att vårt rättsväsende är ruttet och infiltrerat av aktivister.
  Problemet är inte att man påpekar detta.

 5. Marko

  Hycklarkungen försöker ta hjälp av ytterligare än desinformatör för att försöka mörka deras ansvar för vår elkris.
  Försöker I desinformation som dom alla gör nuförtiden påstå att vi ej har kris för att vi på årsbasis nettoexporterar.
  Ser man den vinklingen så vet man det är en desinformationsartikel.

 6. Ulf Parde

  Jag håller här med Petter. Men:
  Nyligen dömdes fyra män från Eritrea för att ha våldtagit in kvinna k Huddinge.
  Trots åklagarens yrkande valde TR att inte utvisa, då de ”riskerar förföljelse” (för att de rymt från Eritreas armé).
  Fortsätter vi med vår mesiga invandringspolitik? Jag trodde, att den här regeringen lovat skärpa reglerna.
  Utvisning i sådana här fall är väl också mindre kontroversiella än den mer vaga bedömningen om vandel.

 7. brorson

  Det behövs en upprensning i det svenska domstolsträsket. Och det är inte de politiskt tillsatta nämndemännen som är det största problemet, utan de utbildade juristdomarna. Småflickor (samt ett fåtal små pojkar), som kommer från universiteten, fullproppade med genustrams och socioekonomiska sagor, tror de att brottslingar är vårdbehövande sjuklingar, som det är fruktansvärt synd om. Men jag tycker faktiskt att varje ny nämndeman bör ha en månad obligatorisk utbildning i juridik och bevisvärdering före första tjänstgöring, så att de vågar säga emot juristdomaren,

  I min första kommentar skrev jag att Örebro tingsrätt hade dömt uppkoppsmakare över ll18 år till ett flerårigt fängelsestraff för i princip samma brott, de upploppsmakare begått, vilka frikändes av Solna tingsrätt.. Örebro hade dömt för grovt blåljussabotage, trots att det bevisligen var mordförsök på poliserna, vilket borde ha givit ett två – ttre gånger så längt straff. Solna kunde ha valt den brottsrubriceringen. om det verkligen är sant att stenkastarna inte hade siktat på poliserna. För det var ju helt klart försök att hindra polisverksamheten.

  Ulf ger i sin kommentar ytterligare exempel från domstolsträsket. Jag har sett flera fall, där domsolar har underlåtit att döma till utvisning, trots att brottslingen har vistats illegalt i Sverige. . Bl.a med motivering att brottslingen saknat nära anhöriga i hemlandet. Så fruktansvärt synd om den stackars brottslingen, som ändå borde vara bekant med hemlandets språk, kultur och religion samt seder och bruk. En våldtäktsman hade sluppit utvisning för att han kom från ”upphört land”. d.v.s ex-Jugoslavien.

  Har Serbbien, Kroatioen, Bosnien o.s.v. verkligen utplånats från jordens yta? En bekant till mig, vilken kommit som flykting från Kroatien, är just nu nere och firar det nya året tillsammans med sin mamma i det upphörda landet. Hon är för resten väldigt ledsen för att Jugoslaven, som hon menar var ett bra land, har upphört som stat. Hon har en helt annan bild av sitt förra hemland än den som vi svenskar har fått från medial Och då kan man verkligen fråga om ingen i Ukraina sörjer upplösningen av Sovjetunionen. Men i dagens Ukraina väntar hårda straff, om man yppar att det var bättre förr.

  Ät Sverige ett bra land? Vi svenskar kan fortfarande ostraffat säga att det var bättre förr. Men då haglar glåporden om ”högerpopulism”, och ännu värre. Även om det man säger, stämlades som vänsteråsikter för femtio år sedan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.