Petter Nilsson(SD)

SVT och Ramadan!

SVT Västerbotten valde i förrgår att uppmärksamma ett fotbollslag i Sävar som har valt att anpassa lagets upplägg för muslimer som fastar under Ramadan. Ramadan, en av islams fem grundpelare, firas efter den månad koranen uppenbarades för Muhammed, och innebär att alla vuxna muslimer måste fasta under en månad.

Lagets ledare valde att lyfta vikten av hur viktigt det var att forma träningen utifrån deras religiösa fasta eftersom de inte har den energi som krävs för att orka träna. Blir så när man inte äter. Frågan är dock: varför gör man det? Tränaren hade bara kunnat säga att man tränar på som vanligt; muslimer får, på gott och ont, anpassa sig till Sverige och vårt sekulära samhälle. Men i stället valde tränaren påpeka att denna gång är det anpassning för ramadan som gäller, nästa gång kan det vara någon som behöver anpassad träning på grund av pollenallergi.

Bara den liknelsen är helt bisarr. Pollenallergi går inte att välja bort. Islam är en religion som man väljer att tro på. Med andra ord: anpassningar för pollenallergiker är rimliga, medan att utforma hela lagets träning för att en del utifrån Guds ord måste fasta är raka motsatsen till rimlig. Skillnaderna är monstruösa, men det visar lite hur oförstående gemene man är när det kommer till islam (eller religion över huvud taget).

För att problematisera detta fenomen ännu mer: hur kan det komma sig att vi inte ser denna anpassning för judar, buddhister, hinduister eller kristna? Judar har till exempel varit en del av Sverige under många hundra år, men det civila samhället, eller staten, har inte behövt anpassa grundläggande sekulära normer (som att inte tvinga folk att fasta) för deras skull. Varför har islam denna särställning? Varför handlar det nästan alltid om att det svenska samhället ska böja sig för denna religion? Eller kommer vi kanske få se framöver att det svenska samhället tar ett steg tillbaka för att ge mer utrymme åt kristendomens påbud, till exempel den kristna fastan? Jag är tveksam.

Kristendomen är dock inte en politisk religion, men grunden till det demokratiska samhälle vi har i dag vilar på en kristen värdegrund. Kristendomen bygger på premissen att man som kristen ska leva efter jesu exempel. Jesus drevs såklart av kärlek, vilket inte är en sådan dum premiss för människor att följa. Islam däremot är en politisk religion, som tar sikte på att ta en central roll i samhällsbygget. Att följa Muhammeds exempel är med andra ord inte samma sak som att följa jesus kärleksbudskap. Muhammeds liv präglades mycket av krig, flera hustrur av varierande ålder, etc. Även om sunnimuslimer inte gör gällande att Muhammed var ofelbar, menar sunni att koranen är ofelbar.

Men, tränaren har goda avsikter. Det tvivlar jag inte en sekund på, dock har jag högre krav på journalisten som intervjuade tränaren. Det var inte en intervju, utan snarare ett samtal där det var noll kritiska frågor. En fråga hade kunnat vara “Varför kör ni inte på som vanligt? ”Varför måste hela laget anpassa sig efter islam?”. Detta är ett symptom på den islamisering som sker i vårt samhälle: oförmågan att ställa kritiska frågor när det handlar om islam.

“Det sker ingen islamisering! Det är en myt!” säger vissa. De som säger detta får gärna förklara vad det är i stället, utifrån nyheten ovan samt alla andra rubriker, bland annat att skolelever i Malmö skulle få förutsättningar att slippa se andra elever äta under ramadan, eller att det i dag är förbjudet att bränna Koranen men inte Bibeln eller Toran. Eller hur elever på Dragonskolan i Umeå blev så upprörda över att skolan tog bort bönerummet (på grund av att skolan ska vara sekulär) att de ville anordna ett offentligt böneutrop vid skolans kafeteria. För att inte nämna det faktum att vi hade ett muslimskt parti som ställde upp i det senaste riksdagsvalet. Vad är detta om inte tecken på en pågående islamisering?

Förstå mig rätt. Har inget emot någon enskild tränare, eller enskilda elever, men folk måste förstå varför dessa konstanta anpassningar till islam är – ur ett systemperspektiv – extremt problematiskt.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

17 kommentarer

  1. Leif

    Näe jag vill höra dig prata om TV4 och Mattias Karlsson. Det fattar väl varje jävla människa, om man inte är SD:are eller Breivik?

    • brorson

      Och vad hade Mattias Karlsson sagt eller skrivit, som var så förfärligt? Syftar du på en skrift, som enligt ljugjournalister ska innehålla en ”konspirationsteori” avsiktligt folkbyte i Sverige? Har du – eller journalisterna – ens försökt ta reda på om det finns fog för ett sådant påstående. Det finns det nämligen.

      Före 1936, när Herman Lundborg var chef, förespråkade Statens rasbiologiska institut renrasavel för svenska folket. Samma mål som för husdjursaveln. Efter 1936, när Lundborg pensionerats och ersatts av Gunnar Dahlberg som chef, förespråkade Statens rasbiologiska institut blandrasavel för svenska folket. Samma mål som för husdjursaveln. Orsaken till den ändrade målsättningen var upptäckten att de norrländska fjällkon var ”sönderavlad” och nära utdöende p.g.a. extrem renrasavel.

      Under slutet av 1940-talet framfördes farhågor om svenska folkets utdöende p.g.a. tvångssterliseringarna, som bestämdes av Statens rasbiologiska institut .Nils von Hofsten, som då var rektor för Uppsala universitet och ordförande för Rasbiologiska institutet svarade käckt att det skulle motverkas genom import av män från Sydeuropa – vilka skulle fungera som mänskliga avelstjurar.

      1956 förbjöd FN människoavel, med följd att Rasbiologiska institutet bytte namn till Institutionen för medicinsk genetik. Jag har själv läst von Hofstens doktorsavhandling, som han skrev under 1910-talet, där han förespråkade tvångsparningar mellan renrasiga svenska män och kvinnor, d.v.s före ändringen av målsättning från renrasavel till blandrasavel. von Hofsten var professor i genetik och jag har själv varit yrkesverksam inom husdjursaveln och har alltså studerat detta ämne och känner väl till de olika avelsteorierna,

      I början av 1990-talet väckte den polskfödde DN-journalisten Maciej Zaremba enormt uppseende med sina avslöjande artiklar om Rasbiologiska institutet och ledande politikers stöd till verksamheten, bl.a. tvångssteriliseringarna. Nu gör journalisterna allt för att tysta ner dessa avslöjanden. Samtliga dåvarande riksdagspartier stödde verksamheten. Tre nuvarande riksdagspartier fanns inte då, nämligen MP, KD och SD.

      Så har alltså ett av de smutsigaste kapitlen i Sveriges historia blivit till ”konspirationsteorier”. Men jag vill återigen betona att jag inte har läst eller hört vad Karlsson har sagt i den frågan. varför jag inte vet om jag stödjer just hans uttalanden i den frågan, helt eller delvis eller inte alls.

      • Mique

        Jag vill informera signaturen ”Brorson”, att TV4:s Kalla fakta handlade om sverigedemokraternas ekonomiska stöd till Mattias Karlssons (SD) konspirationsteoretiska manifest, som bland annat slår fast, att en makteliten vill byta ut västerlänsk kultur till radikal islamism, inte om rasbiologi! Whataboutism är en förkastlig argumentationsretorik, så även personangrepp, nedvärderande epitet och pseudokunskaper som företrädesvis förlorare och narcissister använder sig av!

        • brorson

          Jaha, det var ju upplysande. Men jag vet fortfarande inte om han har sagt något i sakfrågan, och i så fall vad, och om det är något som jag kan stödja eller ej.

  2. Mique

    Ditt inlägg är enbart ännu ett taffligt försök att flytta fokus från sverigedemokraternas nedvärderande, intoleranta och högerextrema populism! För att nämna några få exempel på Jesus ”kärlek”: Var fanns Jesus ”kärlek” då conquistadorerna härjade i Syd- och Centralamerika, var fanns Jesus ”kärlek” under inkvisitationen i Europa, var fanns Jesus ”kärlek” under förintelsen i nazi-Tyskland, var finns Jesus ”kärlek” under Putins härjningar i Ukraina? All religion och vidskeplighet är enbart av ondo, oavsett vilket namn ondskan bär!

    • Drutten

      Håller med dig. Religion=hjärntvätt/dårskap/naivitet/förtryck/kontroll…ja listan kan göras hur lång som helst.

      • Mique

        Hej ”Drutten”! Du och jag tycks ha likartade åsikter i en del sakfrågor, samtidigt som vi ibland har helt olika åsikter i andra frågor. Det är väl så demokrati och åsiktsfrihet ska fungera!

  3. Marko

    Samma vänster som går ut i stora kampanjer för ”gratis” frukost pga problem för barn som ej äter frukost blundar i vanlig ordning helt för problem när barn tvingas fasta pga religion.

    Ingen lär bemöta detta i sak heller.

    • Mique

      Under ramadan skall alla vuxna och friska muslimer från gryning till solnedgång avhålla sig från mat, dryck, rökning och sexuella relationer. Kvinnor som har menstruation, gravida eller ammande kvinnor samt växande barn och ungdomar, gamla, sjuka och de som är på resa är undantagna från att fasta. Källa: Koranen 2:183 – 187.

        • Mique

          Precis som kristna tolkar bibeln olika, så tolkar muslimer koranen olika. Varför skulle jag få tillbaka pengar för mina utbildningar? Det är kommun och stat som har betalat mina utbildningar! Jag har aldrig behövt betala för mina utbildningar, snarare är det tvärt om, jag har fått betalt genom att ha tilldelats ett antal stipendier.

          • Marko

            Ditt tidigare försök till desinformation nämnde ej detta.

            Stependier till vänstertroll och propagandauniversitet?
            Du har iaf igen som vanligt undvikit sakfråga.

  4. Jörgen K

    ”Kristendomen är dock inte en politisk religion”, tyvärr så är den att betrakta som sådan idag.

    Det går inte att på något sätt ta miste på hur Svenska Kyrkan tillika deras samarbetspartner hemfaller till direkta, och i många fall, på felaktiga grunder ställningstagande för och emot i frågor de inte på något sätt ska engagera sig i om det skulle vara opolitiska.

    Ett praktexempel är mellanöstern där kyrkan förordar en ren antisionistisk attityd med kraftiga antisemitiska inslag, även kyrkomötet visade på politiska ställningstaganden som tippar omkull alla ord som påstår att kyrkan är inkluderande. Konsekvensen blev att Svenska kyrkans trovärdighet som partner i den judisk-kristna religionsdialogen i Sverige raseras och Svenska kyrkans möjligheter att agera i internationella sammanhang för judisk-kristen religionsdialog och fred omintetgörs.

    Så bara i ett ärende visar på att man handlar diametralt vad man vill förmedla. Lisa Tengby var medförfattare till den antagna motionen 2021:27 till kyrkomötet som jag refererar till.

    Hon har därefter ett antal gånger som åsiktskrönikör i VK försökt göra en pudel, men hennes namn är för evigt förknippad med antisemitisk propaganda av politisk smutsig driven retorik.

  5. Malin

    Muslimernas fasta under Ramadam är inte total…På kvällar och nätter äter man och det går också bra att röka under fastan. Så totalt orkeslösa är inte de trpende under fastan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.