Petter Nilsson(SD)

Varför inte frysa politikerarvodena i Region Västerbotten?

Varför inte frysa politikerarvodena i Region Västerbotten? I synnerhet i ljuset av det dystra ekonomiska läget regionen befinner sig i.

Enligt VK ställer sig sex partier av åtta bakom detta.

Arvodena är redan idag höga. Jag förstår att folk blir förbannade. Särskilt som övriga partier i regionen inte kan fatta ansvarsfulla beslut, inklusive de i formell majoritet(även om samtliga övriga partier tycks bilda en majoritet tillsammans, lex ”sjuklövern”).

Etiketter: , , , , , , ,

19 kommentarer

 1. Leif

  Kan lova att jag blir redigt förbannad om du lyften en krona. Skulle kunna acceptera att du sitter där om du betalar för din plats.

  Eller någon från ert såkallade parti 😉

  • Kim

   Även om jag kan hålla med dig så är det rimligt att man i en demokrati betalar ut ersättningar till partier som faktiskt får röster. Även om man själv tycker det är obegripligt att de kan få några röster.

   Däremot är ju ersättningsnivåerna helt absurda. Varför ska det utgå 75′ i månaden till personer som inte kan göra något vettigt? Inte en enda politiker har kunnat komma med några rimliga argument.

 2. Kim

  Ännu ett populistiskt uttalande.
  Arvoden ska inte frysas. De ska gå samma väg som övrig verksamhet – dras ned!

  Jag tycker, till skillnad från många andra, att det är vettigt att politiker får en viss ersättning. Ändå… Det finns inte ett enda vettigt argument till utbetalningar i denna storleksordning. Varför ska vi betala 75 ooo kronor i månaden till representanter till marginal-partier som inte gör något vettigt och som inte har eller tar något som helst ansvar för verksamheten. Helt obegripligt! Om det skulle betalas ut något symboliskt för att främja en politisk bredd och aktiv opposition skulle jag inte säga något, men detta är ju absurt!
  Och vidare stora utbetalningar till Osynlige mannen och kommunalrådet med samma namn som det han framkallar då de redan har STORA ersättningar från kommunen. Varför?
  Det är dessa upplägg som ökar politikerföraktet. Politiker som ser detta som ett rent, lukrativt yrkesval där man slänger sig med populistiska floskler men inte åstadkommer ett skit. Och inte har eller tar något som helst ansvar.

  Genom att prata om att ”frysa” arvoden isf att faktiskt dra ner till en nivå som du kan försvara visar du att du är precis som alla andra självupptagna politiker i ”etablissemanget” som främst sitter för egen vinning. Hoppas du känner dig som en i klubben.

  • Kim

   På tal om klarsynt… Så trevligt att du har förmågan att ta till dig Petters önskemål om att hålla sig till ämnet. Men antar att alla kämpar efter sin förmåga?

   • Marko

    Du tror likt Micketrollet att du är moderator?
    Petter bestämmer väl själv vad han publicerar?
    Du verkar inte så klarsynt.
    Hade du någon åsikt om ämnet?

    • Mique

     Det är visserligen Petter Nilssons blogg, men moderator är signaturen ”Brorson”. Du och ”Brorson” fungerar som målvakter, för att Petter Nilsson inte ska behöva ta ansvar för innehållet i sina inlägg. Över åttahundratusen kronor per år i bidrag (arvode), för att surfa på nätet och att driva en blogg, är hutlöst mycket av våra skattepengar, till någon som inte är till någon som helst nytta för regionen. För övrigt noterar jag, att du fortsätter att göra dig svensk och att du, hej vilt, snor ord och meningar från andra kommentatorer på Petter Nilssons blogg, du som är så duktig på att hitta på ”falsk fakta” såsom ”delfinerna i våra sjöar”, ryska flaggans utseende, att etthundra miljoner Euro är tio miljarder SEK och mycket mera!

     • Marko

      Så vi har båda konstaterat att varken du, rasisttrollet, eller din tag team kompanjon Kim med jättebra syn men dåligt läsförståelse är moderatorer.
      Bra, håll er till det.
      I övrigt som vanligt massa whatabout och inget av substans i ämnet från dig.

    • Kim

     ”Du tror likt Micketrollet att du är moderator?”
     Var har jag hävdat det. Jag konstaterar bara att du, än en gång, visar din förmåga att ta till dig info och önskemål.
     ”Petter bestämmer väl själv vad han publicerar?”
     Har jag påstått annat? Vad har han själv sagt om att följa ämnet? Vad tror du händer om alla de som kommenterar här låtsas att det är deras egen blogg där de kan publicera sina egna inlägg som inte har med ämnet Petter vill ta upp? Kommer han då kunna fortsätta hålla sin lovvärda ambition att publicera alla kommentarer?
     ”Du verkar inte så klarsynt.”
     Det har vi pratat om förr. Jag ser utmärkt. Förstår att det är svårt för dig som enögd med klart dimmig syn att se klart, men döm inte andra efter det.
     ”Hade du någon åsikt om ämnet?”
     Absolut. Jag har framfört min åsikt både om det Petter tagit upp och om ditt inlägg. Fast kanske även det har gått dig förbi?

     • Kim

      Trevligt att du kan hålla dig saklig. Talande.

      Förstår att det blev besvärligt för dig att svara på enkla frågor och du därför tar till klassiska trollknep. Jag gör det enkelt för dig:
      1. Har du något att komma med i ämnet som Petter tagit upp?
      2. Tycker du det är lämpligt att strunta i Petters uppmaningar om att hålla sig till ämnet?
      För svårt att svara på?

     • Kim

      Marko – Du kan inte visa på ett enda ställe där jag påstått det. Beklagar att mina enkla frågor är för svåra för dig. Kan inte vara lätt att ombedes förklara då man inte har något som helst bakom sina osakliga utfall.

     • Marko

      Du är autistisk?
      Bara såna som inte förstår väldigt enkla syftningar.

      Du försöker modererar mina inlägg.
      Varför?
      Vem har gett dig den uppgiften?
      Vilken rätt anser du att du har till det om du inte är moderator?

     • Kim

      Du väljer alltså än en gång att försöka med personangrepp isf att svara på enkla frågor och hålla dig till ämnet…. Uppenbart för svårt för dig. Men det är ju det enda du har att ta till då någon synar dina utfall.

      Du påstår att jag försöker moderera dig, men kan inte visa var och på vilket sätt jag modererat.
      Du har ingen åsikt i ämnet Petter tagit upp här.

      Du inser inte hur mycket du ”imponerar”?

      Frågorna kvarstår.

      Nu med tillägget – vad vet du om och vad har du för erfarenheter av autism? Du verkar väldigt fixerad vid det. (Och totalt okunnig även på ämnet.)

  • brorson

   Sossarna vill ha ungdomsfängelser och ökade resurser till tullen, omgående och inte först när Morgans kvarnar har malt färdigt. Det är ju bra, om det är avsett att vara komplement till regeringens förslag och inte i stället för. Ökade resurser till tullen bör rimligen kompletteras med fler gränspoliser, så att inte utvisade enkelt kan komma tillbaka. Och ungdomsfängelserna bör inte bara vara för grovt kriminella ungdomar, utan för alla som måste skiljas från sina föräldrar för att de själva har begått brott. Det är ju grov barnmisshandel att placera kriminella och icke-kriminella på samma anstalter Sis-hem). en självfallet ska det vara olika anstalter eller avdelningar inom anstalterna beroende på ålder och hur grova brott den unge har begått.

   Jag har i tidigare debatter föreslagit att straffbarhetsåldern sänks från Jag 15 till 10 år. Det är dags att genomföra detta, innan ännu yngre rektyteras till gängen för att mörda. Jag har också föreslagit följade ”straffrabatter” i procent av straffen för vuxen för samma brott:

   Fyllt 10 men inte 12 år: 0 – 25 % (Vilket i praktiken innebär en flytande straffbarhetstgäns.)
   Fyllt 12 men inte 14 år: 25 – 50 %-
   Fyllt 14 men inte 16 år: 50 – 75 %
   Fyllt 16 men inte 18 år: 75 – 100 %

   Valet av strafftid inom intervallet ska utgå dels från den unges mognad när brottet begicks, och dels från åldern, när han börjar avtjäna straffet, förutsatt att det sker omedelbart efter domen. Det är inte rimligt att ex-vis den, som begått brottet när han just fyllt 16 men har hunnit fylla 18 bara ska dömas till 50 % av straffet för vuxen.

   Det behövs också bestämmelser för byte av fängelse för den, som fyller 18 under strafftiden. Om det bara är en kortare tid kvar, bör han kanske stanna i ungdomsfängelset. Om han bara har kort tid kvar tills han ska fylla 18 och han har dömts till ett längre straff, bör han kanske börja avtjäna straffet i vuxen-fängelse. I övriga fall sker byte av fängelse ett par dagar före eller efter födelsedagen.

   Barn under 10 år, som begått brott, bör ö.h.t inte skiljas från sina föråldrar, om inte barnets brottslighet beror på föräldrarna. Det kan behövas andra former av tvångsmedel, som dock saknas i nuvarande lagstiftning. Om barnets brottslighet beror på påverkan av äldre kamrater i grannskapet, , bör kanske hela familjen flytta, Ev. med tvång – som alternativ till tvångsomhändertagande och Sis-placering av barnet.

   Det är dags att upphöra med hyckleriet. Ungdomsfängelser finns redan, och utan någon nedre åldersgräns, men de kallas något annat.

   • Marko

    Ja, något likt detta och någonstans måste man börja.
    Man får konstant utvärdera och korrigera
    Men tyvärr går allt extremt långsamt, nu ska vi ha ungdomsfängelser från 15-17.
    Men först i mitten av 2026.
    Se till att få det på plats nästa år ff.
    SIS hem är och har alltid varit en total katastrof, avveckla omgående.

    Behövs mycket mer åtgärder ovanpå detta.
    Fängelse direkt för deltagande i gängbrottslighet.
    Långa straff för att använda minderåriga för minsta lilla brottslighet
    Utvisa omedelbart om man har annat ursprung, riv medborgarskap.
    Om barn är med i gäng och föräldrar inget gör utvisa alla.
    Låt familjer stå för kostnaden, har man ingen inkomst dra från bidragen.

    Läget är dock så illa att det inte finns någon återvändo längre.
    Detta är det nya landet.
    Vi kommer få bo i gated communities eller flytta härifrån om man är produktiv och kan försörja sig någon annanstans
    Vilket är fallet för merparten produktiva i denna globala ekonomi.

 3. brorson

  Om några arvoden ska sänkas, så är det väl för de politiker, som uppmanar till domstolstrots och olydnad mot en lag, som vi inte ens har sett som förslag? Dessa politiker orsaker både samhället och privatpersoner enorma kostnadsökningar .Butiksstölderna ökar lavinartat, när utländska ligor stjäl och säljer till restauranger. Varken handlare eller bönder vill betala för svinnet, utan det får konsumenterna göra. Bönderna drabbas dessutom av stora förluster p.g.a. vildsvinens framfart.

  Ska dessutom en massa tamgrisar slaktas och kasseras, så går enorma investeringar förlorade och Sveriges egenförsörjning med livsmedel sjunker ytterligare. Tänk på att både den ursprungliga svenska vargstammen och den ursprungliga svenska vildsvinstammen är utrotade av tidigare och mer framsynta (?) generationer svenskar. De nuvarande bestånden av var och vildsvin är alltså invasiva arter, inplanterade av människor. Jag hatar inte vargen och tycker att rädslan för vargen är klart överdriven. I snitt har en människan dödats av varg vart 100:e år i Sverige. Under den senaste tiden har i snitt en människa per dag dödats av kriminella. som ö.h.t. inte borde befinna sig i Sverige.

  Lantbrukarnas riksförbund kräver nu att vildsvinstammen ska reduceras med hela 9 / 10-delar, vilket låter hiskligt mycket. Men det handlar om en minskning från 270.000 till 30.000, vilket är klart otillräckligt. Som jämförelse har regeringen och SD kommit överens om att reducera vargstammen till strax under 300, vilket man anser vara ”gynnsam bevarandestatus”. Det håller jag inte med om, om vi ser enbart till Sverige, utan nytillskott utifrån. Gynnsam bevarandestatus för en population, som inte har något genetiskt utbyte med omvärlden ligger på minst 800 vuxna individer .Men å andra sidan är den nuvarande svenska vargstammen (till skillnad mot den som utrotades) inte genetiskt unik.

  Jag har tre förslag till svensk vildsvinspolitik:
  a) Vildsvin ska bara finnas inom hägn på djurparker. Antal vilda vildsvin reducera till 0 individer.
  b) Antal vilda vildsvin reduceras till lägsta nivå av gynnsam bevarandestatus, med visst genetiskt utbyte med omvärlden. Vildsvinstammen reduceras 300 vuxna individer.
  c) Vildsvin används som vargföda, för att vargen inte ska ta tamdjur. Vildsvinstammen reduceras till 3000 vuxna individer.

  För att hålla stammen på den nivån, måste vildsvin vara ett uppskattat byte för den hobbymässiga jakten. Problemet är, enligt vad jag har hört, att vildsvin är ett svårjagat bytesdjur. Men å andra sidan borde väl vildsinsjakt bli en desto ädlare sport? Ett betydligt större problem torde vara att vargen inte gärna ger sig på vildsvin, inte ens i flock, eftersom vargen är rädd för vildsvinen Mär.Och då kan man ju verkligen fråga sig vilket djur som är farligast för människan.

  Men varför inte ett samarbete mellan jägare och varg? När jägaren bedömer att det finns varg inom hörhåll och får korn på ett vildsvin, skjuter jägaren svinet, antingen med ett dödande skott eller med bedövningsmedel, och lockar sedan fram vargen genom att härma ett vargtjut. När jägaren har skjutit den kvot, som behövs som vargföda, skjuter han / hon resten för eget bruk samt försäljning. Om inte den svenska järarkåren räcker till eller inte är intresserad kan vildsvinsjakt kanske bli en ny turistbransch?

  Om vi på det sättet kan freda våra tamdjur från vargattacker, bör vargstammen bestämmas till 700 – 900 vuxna individer och lodjursstammen till 3000 – 4000 vuxna individer. Mycket vilt kommer att finnas i den svenska skogarna . Det är den nästan helt onödiga vindkraften och inte de vilda djuren, som ska bort.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.