Petter Nilsson(SD)

Terrordådet i Bryssel: ”Tar hämnd för muslimer, och nu har jag dödat tre svenskar”!

Det fruktansvärda dådet i bryssel igår har rapporterats av bland annat SVT.

Har sett gärningsmannens film som cirkulerat på twitter. Denna översättning är gjort genom google-translate, och kan ha sina brister:

”Jag tackar Gud. Det här är Abulsalam. Gilla det eller inte, jag är en mujahideen för Allah inom Islamiska staten, IS.
Vi lever för vår religion. Vi dör för vår religion.
Vi tackar Gud. Din bror Abulsalam tar hämnd för muslimer, och nu har jag dödat tre svenskar.
Jag tackar Gud. Jag kommer att möta Gud och profeten med glädje.”

30 av 31 moskéer vill att koranbränning ska förbjudas.
Socialdemokratiska riksdagsledamoten El-Haj sitter kvar på sin post i Sveriges högst beslutande politiska församling.

”I söndags samlades det salafistiska partiet Hizb ut-Tahrir på Odenplan i Stockholm. 
Inför demonstrationen hade Hizb ut-Tahrir på sin Facebooksida skrivit att ”svenska politiker stöttar ’sionistiska organisationens’ terror mot våra syskon”.
– Vi ser i väst den ideologiska svagheten, skrek Hizb ut-Tahrirs talare när den salafistiska organisationen med rötter i det palestinska området demonstrerade på Odenplan i Stockholm på söndagen.
Hizb ut-Tahrir förespråkar att använda våld i konflikten med Israel och kallar konflikten om de omstridda områdena för ”ockupation”.
– Lösningen är enkel. En ockupation den löses med jihad. En ockupation, en militär invasion. Den stoppas med militär aktion, sade Hizb ut-Tahrirs talare.
– Allahu Akbar, skrek folksamlingen till svar.”

Något som rapporterades av Bulletin.

Lämnar er med dessa lösa trådar.
Men vill samtidigt någonstans knyta ihop dem och understryka att vänsterliberaler och den vänsterliberala konsensus som kommit att prägla Sveriges utveckling gör gott i att problematiseras.
En av de som bär ansvaret är Fredrik Reinfeldt. Den tidigare moderata statsministern som bland annat understrukit att all Sveriges utveckling har kommit utifrån, samt att det ursvenska endast är barbariet.
Samme Reinfeldt kommenterade nattens händelse. Han berättade bland annat att de svenska supportrarna inte fick lämna arenan direkt efter. Något som förstås går att koppla till de svenska besökarnas trygghet.
Reinfeldt själv fick poliseskort från arenan.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

39 kommentarer

 1. edor vilhelmina

  Det får faktiskt SD ta på sig till största delen genom den uppenbara konfrontationspolitik som förs och förts mot muslimer och islam. Givetvis också koranbränningarna som här också kan försvaras av SD genom att inte vilja ändra lagen. Varför var attentatet riktat enbart mot svenskar? Precis som jag säger är det hat SD sprider mot islam och muslimer frukterna av det. Sitter man i en regering eller ingår, blir det ansiktet utåt. Sverige och svenskar går inte säkra någonstans tack vare SD:s hatkampanjer speciellt riktade mot islam och muslimer. Sluta trakassera människor och religioner, SD kan anses mer avskyvärda om de nu går i ränderna på nazismen.

   • Kim

    Marko –
    Så följer du mönstret.
    1. Var osaklig.
    2. Kom med påståenden som aldrig ha uttrycks.
    3. Krydda med öknamn i brist på argument
    Snart kommer 4an – undvika att svara på frågor…

    Vi var många som flaggade för att SDs idiotiska skrikande och uppmanande till att bränna koraner skulle äventyra svenskars säkerhet runt om i världen. Helt i onödan. Så försvarar Sd svenskarna. Så ”tar de ansvar”. Nu skördar vi.

    Men man kan ju testa universalsvaren – hårdare tag och kasta ut dem…

    Exakt var edors inlägg försvaras terroristerna?
    Tycker du det var klokt att skrika och provocera som SDs företrädare gjorde?
    Tycker du SDs företrädare kommenterade klokt och ansvarstagande i rådande situation med Reinfeldt?

 2. Leif

  Tråkigt att du inte försvarade din partikollegas tweet där hon önskade livet av F Reinfeldt. Trodde du skulle ha lite ryggrad och stå upp för din partikollega när den normala världens rasar över hennes tilltag.

  Fegt!

  • Kim

   Konstigt att koranbrännarna känner mest släktskap med SD och att du skyller på alla andra. Borde inte de som mest uppmanat till koranbränningar och provokationer vara de som faktiskt tar ansvar för att spänningarna ökats helt i onödan? Ställ dig frågan – skulle någon i Belgien annars uttalat ge sig på svenskar?

 3. Drutten

  Varför är så många rädda för trolleri religioner och dess våldssvans. Ansvaret för terrordåden ligger där sen ska ligga nämnligen hos islamska diktaturländer och dess terrorister. Men så här blir det när man är född med näsan i något som kallas helig bok och man är hjärntvättad sen födseln. Religion är ett fördärv för mänskligheten vilken religion det än må vara. Vi har ju även t o m Hamas anhängare i vissa av våra riksdagspartier och nazister .

 4. Bättre förr

  Jag har alltid tyckt att ordet ”Islamofobi” är en politisk konstruktion som skapats för att skapa ett osunt debattklimat som syftar till att de som vill debattera islams inverkan på det fria demokratiska samhället inte ska känna sig bekväma att göra detta. Fobi handlar ju om en obefogad, rädsla, som kan tyda på ett ge psykiska problem. Den som är emot delar av islam ska då känna sig utpekad som psyksjuk. Att en person med islam som argument skjuter en personer som bara på grund av att personerna kommer från samma land som socialtjänsten enligt ryktesspridning och inte fakta tar muslimska barn och sätter dem i ickemuslimsk uppfostran och/eller där det inte är förbjudet att bränna koraner eller biblar gör ju, att ordet fobi mot gentemot islamister givetvis är fel. Ingen vet ju vilken muslim som är kapabel att göra ett sådant dåd, och gärningsmannen vill ju själv skapa en rädsla för Islam hos Svenskarna, och har ju också lyckats, det bevisas ju av att många supporters tog av sig sina landslagströjor efter dådet. I och för sig klokt, man bör undvika onödiga risker. Men även stödet för Hamas terror dåd mot israeliska civila visar att många, i huvudsak muslimer, är beredda att gå långt för att få omvärlden att rätta sig efter deras uppfattningar israelers rätt att leva på ett icke demokratiskt sätt. Kan någon förklara för mig varför det skulle vara fel att vara rädd för de som dyrkar islam högre än andras rätt att leva. Även om det givetvis finns folk som har islam som religion utan att göra attentat, så kan man ju inte på ett enkelt sätt se vem som är vem. Man talar ju t.ex. inte mycket om fobi mot ormar i områden där dödligt giftiga ormar är vanliga, bara ormexperter kan ju snabbt skilja farliga ormar från farliga. Vi behöver faktisk en debatt om religioner, och en insikt om de stora problem som uppstår om man som i en del länder låter olika religiösa grupper tillämpa sina egna lagar och ha egna domstolar, inte minst om personer tillhörande den ena gruppen försöker döma någon ur de andra grupper efter sina egna lagar.

 5. Jonsson

  En avskyvärd terrorattack i Bryssel, där oskyddade människor förföljts och kallblodigt mördats och andra skadats.
  Fredrik Reinfeldt sa att, fotbollen drabbats. Han avslutade med att personer fallit offer. Kanske borde han tänkt över ordvalet?
  Tror ingen terrorforskare håller med om att fotbollen är ett specifikt mål för terrorn. Snarare riskerar oskyldiga civila livet, som ett led i terrorutövning. Ett hot mot den fria världen.
  Fredrik Reinfeldt är naiv och hans politik var inte bra för Sverige och Europa.

 6. brorson

  Bänghögern inom Moderaterna (Carl Bildt m. fl.) rasar mot Jessika Stegrud för att hon (utan att ha tänkt på det själv?)håller med sossarna i deras kritik mot Reinfeldt för dennes vanstyre under tiden som statsminister. Han är i högsta grad medskyldig till ökade brottsligheten i Sverige, för att personer som behöver polisskydd inte får det, för att svenskar utsätts för brott i sina egna hem och riskerar bli förväxlade med ”Inneboende”.

  Men själv förväntar han sig polisskydd t.o. m. sedan han avgått so m statsminister. Reinfeldt har skurit ner polisutbildningen,. avskaffat beredskapspolisen (som skulle förstärka polisen vid kriser), infört en ny sekretesslag, som gör det ännu lättare för kriminella nätverk att kartlägga sina blivande brottsoffer med svenska myndigheters hjälp och gjort det möjligt för personer som inte ens vistas i Sverige att skriva sig på falska adresser i Sverige. t.o.m. utan den boendes vetskap .Vilket har givit en marginell besparing för folkbokföringen, som tidigare rutinmässigt frågat fastighetsägaren, om en ny hyresgäst flyttat in

  .Genom migrationspolitiska uppgörelser med MP har Reinfeldt kraftigt ökat invandrfngen i syfte att pressa ner lönerna för svenska arbetare genom import av billig utländsk arbetskraft. Men detta hade ju fått till följd att antal poliser i förhållande till befolkningen hade minskat även utan minskning av polisutbildningen. Vilket sossarna med all rätt har försvarat sig med, när de(också med rätta) kritiseras för att inte ha gjort tillräckligt under sina åtta år vid makten Reinfeldt är en skurk och hycklare. Intressant nu att se vilka moderater, som ylar till Reinfeldts försvar (bänghögern)och vilka moderater som föredrar att tiga .Nämligen de som nu försöker återuppbygga det som Reinfeldt rev ner. Det svenska rättssamhället

  För övrigt. Rätten för svenska medborgare att ha dubbla medborgarskap måste avskaffas. 1) En utlänning, som vill bli svensk medborgare ska vara skyldig att avstå sitt utländska medborgarskapför att det svenska medborgarskapet ska aktiveras. Permanent uppehållstillstånd ska vara ett alternativ för en utlänning, som vill behålla sitt utländska medborgarskap men iövrigt uppfyller kraven för att bli svensk medborgare. 2) En svensk medborgare, som har flyttat utomlands och blivit medborgare i det landet, ska enligt lg anmäla detta till den svenska folkbokföringen, varefter han ska fråntas sitt svenska medborgarskap.

  Slutligen: Momika är inte en svensk fotbollsspelare. Och ej heller någon jude. Varför har Hamas själva lagt upp videor, som visar massakrerna på civila israeler? Jo, som en signal till sympatisörer runtom i världen att göra samma sak. där de befinner sig.

 7. Hasse

  Statsminister Ulf Kristersson sade efter terrordådet i Bryssel: ”Vi har 27 000 personer vars avisningsbesked har vunnit laga kraft som ännu inte lämnat Sverige, så kan vi inte ha det”.
  Han gör alltså en koppling mellan dådet i Bryssel och att personer uppehåller sig illegalt i Sverige! Fakta är: Gärningsmannen utvisades från Sverige och fördes till ett annat EU-land – för 10 år sedan! Löjligt och osmakligt att försöka vinna inrikespolitiska poäng på ett terrordåd som inte har med illegal vistelse i Sverige att göra och att uttala sig på ett sätt som ger intrycket att alla som vistas illegalt i Sverige är terrorister!
  En högt uppsatt SD-kvinna gör ett osmakligt och omdömeslöst inlägg på twitter om Reinfeldt, som hon sedan raderar och hävdar att det uppfattats fel. Det är inte första gången som SD:are går över anständighetens gräns! Hur kan man sympatisera med ett parti som odlar och förstärker hat och hot och som orsakar splittring?
  Vi behöver politiker som är mogna uppgiften och som upphör med sandlådefasoner!

  • Drutten

   Dom politikerna får du leta efter med ljus och lykta då några såna politiker lär du inte finna idag. Oavsett politisk färg.

 8. brorson

  Magdalena säger sig vara ”chockad” av Stegruds uttalande. Tänk hur chockad hon skulle bli av att läsa sina egna uttalanden, Men det gör hon väl aldrig, för hennes uttalanden skrivs väl av spökskrivare (svenskhataren Villy Hanssen?)? Märklig inställning till yttrandefriheten hos Magdalena (eller hennes spökskrivare). Även om man kanske bör vara återhållsam med intern kritik inom Tidö-laget. kan väl inte det innebära att Reinfeldts fel och brister ska förtigas? SD har aldrig varit en del av regeringsunderlaget. För min del tar jag friheten att protestera när sossarna famställs som ensamma skyldiga till nedmonteringen av det svenska rättssamhället.

  Och nu kommer det återigen fram, att de självutnämnda anti-rasisterna är de värsta rasisterna, nu med rasistiska fördomar om muslimer .De muslimska församlingarna i Sverige har över 300.000 medlemmar .Och de blir naturligtvis mycket ledsna när deras heliga skrift bränns. Vilket är huvudorsaken till att jag tycker att denna typ av illdåd ska vara straffbara. Men mig veterligt har ingen enda av alla dessa muslimer dödat någon svensk, i varje fall inte av religiösa skäl. Att muslimer skulle vara primitiva, omänskliga varelser, som drivs av hat de inte kan kontrollera, är en rasistisk fördom. som flitigt odlas av SD:s politiska motståndare, typ ”Reta inte odjuren”,

  Svensk-mördaren i Bryssel har – i likhet med svenskmördaren i Stockholm (Akilov) haft sina personliga hämndmotiv mot svenskar, som de har maskerat med religiösa slagord. De har därigenom skändat islam i ännu högre grad än koranbränningarna. Det kan inte vara kul för vanliga, fredliga muslimer att läsa om hemska våldsdåd i deras regligions namn. Vi måste skilja mellan islam och islamism – och extrem, våldsbejakande islam. Trots att jag inte vill överdriva konsekvenserna av dumma uttalanden av en del sverigedemokrater, uppmanar jag alla sverigedemokrater – och alla andra – att noga tänka över det jag just har skrivit om islam och islamism.

  Vad vi vet om Brysselmördaren är att han kommer från Tunisien, där han begått brott, och sedan (för att slippa sitta i tunisiskt fängelse?) har tagit sig till Europa via den italienska ön Lampedusa, frtsatt norrut genom Europa (med falsk identitet?) till Sverige, där han har begått brott och suttit i fängelse. Han har efter avtjänat fängelsestraff i Sverige utvisats till ett annat EU-land (okänt vilket) i enlighet med Dublinförordningen. Att han inte fick stanna i Sverige kan ha varit ett hämndmotiv. 2019 sökte han asyl i Belgien, men fick avslag efter en utredningstid på något år. Han borde ju därmed (eftersom han inte kämnat Belgien frivilligt) ha tvångsutvisats till Tunisien. Men i stället har han bott helt öppet i en Bryssel-stadsdel under c:a tre års tid.

  När Ulf Kristersson nu senast har sagt ifrån på skarpen att personer, som vistas illegalt i Sverige och andra EU-länder, får han kritik för det av dessa självutnämnda anti-rasister, Någon har skrivit här ovanför att alla ”papperslösa” inte är terrorister. Det är i.o.f.s. sant. Inte ens alla mördare är terrorister. Somliga kan ha renpt rivata hämndmotiv. Och att vistas illegalt i ett främmande land ör i sig ett brott, Och man kan inte leva illegalt under någon längre tid i länder som Sverige och Belgien utan begå mer avancerade brott eller jobba svart , varigenom hederliga arbetssökande – bland dem legala invandrare – blir kvar i arbetslöshet till stora kostnader för samhället.

  Noterar även att socialdemokratiska kommunalråd i bl.a. Uppsala nu kräver att deras eget parti ska ändra sig och stödja regeringens förslag om visitationszoner.

  • Jonsson

   Med vikande stöd så tar Magdalena Andersson, alla chanser som uppenbarar sig. Hon har press på sig inifrån. Ibland blir det fort och fel. Men underförstått så faller regeringen utan SD.
   Fredrik Reinfeldt gav otydligt svar om sin egen evakuering från arenan. Han gick 20 meter, sa han.
   Det hade varit solidariskt om förbundsledaren stannat med övriga oskyddade svenskar. Öppnat sitt stora, varma hjärta och ömmat för di svenske.
   Magdalena Andersson skulle kanske gjort likadant som FR.

 9. Marko

  Magda sitter efter diådet och tycker vi ska böja oss för terror och ändra lagarna.
  Sen postar hon att Israel har bombat sjukhus fast det är väldigt oklart hur det ligger till.
  Hamas vännen el haj låter hon fortfarande sitta kvar och försvarar med lögner.
  Något är riktigt riktigt sjukt inom sosseriet nuförtiden.

  • Marko

   Kan lägga till lite om Jamal el Haj som magda påstår har spenderat livet för att bekämpa hamas.
   Hur kan man då
   Mingla med hamas ledare?
   Vara helt tyst när hamas begår extremt brutal terror mot tusentals oskyldiga inklusive barn?
   Gå i demonstrationer med hamas flaggor och inte veta vad dom representerar.

   Att el haj ljuger är totalt uppenbart.
   Så den stora frågan är hur sosseriet kan försvara detta.

   Och varför är det inga drev om detta i våra medier…

   • Marko

    Ser att El Haj nu brutit tystnad och anklagar utan tvekan Israel för bombdåd mot sjukhus och 500 döda.
    Ren lögn och desinformation.
    Vad skulle denna lögn kunna ha för effekt på hans väljarbas?
    Uppvigling till upplopp?

    • Jonsson

     El-Haj är suppleant i OSSE, enligt Wikipedia, så det vore kontraproduktivt att uppvigla.
     El-Haj är antagligen en viktig kugge i Socialdemokraterna. Röstmagnet.
     Morgan Johansson har skrivit en text som även publicerats på partiets hemsida 17/10. Han trycker på att, Israel bär ett ansvar för civila i kriget. Även om de har rätt att försvara sig.
     Detta är nog sossarnas officiella ståndpunkt. Men Magdalena och hennes skyddsling gick längre i sina utfall på Israel.
     Hamas och PIJ står högre hos S, inga krav alls där?
     Magdalena vill också ha humanitär hjälp till Gaza. Jag säger inte emot det. Svenska TV-redaktioner visar hur omringat Gaza är, men inte med ett ord om att det förhindrar vapen till terrororganisationerna. Vid svältkatastrofer brukar helikoptrar bistå från luften. Är det främst mat och medicin i lastbilarna som väntat vid Rafah i flera dagar?

     • Marko

      Sosseriet har inga ståndpunkter eller principer som inte kan överges omedelbart för hopp om fler röster.

      Magda själv som för inte så länge sen kampanjade för riskerna med att sprida desinformation men själv omedelbart desinformerade och anklagade Israel har nu moral nog att be om ursäkt.
      Istället attackerar hon nu dom som tar upp detta och påstår att hon inte alls sagt så fast alla kan se det.
      Lite som hon påstår att hon alltid varit för kärnkraft när det finns mängder med material som bevisar motsatsen

   • Mique

    Är du helt säker på att det var Hamas-flaggor bland demonstranterna, med tanke på dina kunskaper gällande den ryska flaggan och den franska Trikoloren?

    • Drutten

     Ja det var ett skrattframkallande svar….det var kul🤣🥰det ska vi också ha bland all galla vi häver ur oss då och då🤣🤣🤣🥰🥰🥰

  • Anders

   Förmodar att alla vänster vridna idioter som vill stryka alla sosse importer medhårs så att dom inte går till valurnorna och lägger sin röst på något annat än S tycker att det är en jätte bra ide att dom jobbar på sådana ställen. Dom borde naturligtvis slängas ut ur landet omedelbums, helst utan fallskärm.

   • Mique

    Lite nyttig export av lågutbildade brunskjortor, skulle aldrig skada! Alla dessa arbetslösa, lågutbildade, oftast äldre män, med undermåliga kunskaper i det svenska språket och med mycket stora brister i allmänkunskap, bidrar med endast kostnader för svenska samhället.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.